Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ sportuojanti veido masažo specialistė Rūta Raštutienė (39 m.) vos per tris mėnesius numetė 12 kilogramų svorio, pamiršo pečių juostos skausmus, pradėjo labiau mylėti save ir atrado vidinius geresnio gyvenimo pokyčius. Viskas įmanoma su profesionalia asmeninės trenerės Jovitos Noreikienės pagalba ir priežiūra, renkantis individualias treniruotes „Apelsine“.

Rūta Raštutienė pasakoja apie asmeninių treniruočių patirtį, išsikeltus tikslus, įveiktus iššūkius, neblėstančią motyvaciją ir ryžtingai pasiektus rezultatus, sportuojant kartu su sveikatingumo specialiste Jovita Noreikiene. 

Dėl kokių priežasčių pasirinkote asmenines treniruotes sveikatingumo klube „Apelsinas“?

Kai padarė kūno analizę, buvau šokiruota, nes nesitikėjau, kad tokia prasta padėtis. Labiausiai užkabino biologinis amžius. Kadangi artėja vidurio amžiaus krizė, tai man buvo didžiausia motyvacija keistis. Tuomet supratau, kad vien grupinių treniruočių neužteks. Norėjau atstatyti mobilumą, gražias kūno formas, formuoti taisyklingo ir sveikatinančio sporto sampratą – tam, kad pasiekčiau rezultatų, pasirinkau asmenines treniruotes su sveikatingumo specialiste Jovita.  

Kaip vertinate asmeninę trenerę Jovitą Noreikienę?

Puikiai! Man labai patinka trenerės Jovitos sporto filosofija ir charakterio savybės. Sportuojant kartu, svarbu, kad sutaptų energetika, būtų smagu ir augtų motyvacija siekti užsibrėžtų tikslų.   

Kaip sportas „Apelsine“ pakeitė jūsų gyvenimo būdą?

Sportas „Apelsine“ stipriai pakeitė mano savijautą, sveikatą, išvaizdą ir gyvenimo būdą. Dabar sveriu 12 kilogramų mažiau, kurių pavyko atsikratyti vos per 3 mėnesius. Esu pilna energijos, puikios nuotaikos, jaučiuosi lankstesnė ir judresnė, o pečių juostos skausmų kaip nebūta! 

Atsirado motyvacija ir noras dažniau judėti, nesustoti, o svarbiausia – mylėti save ir būti patenkinta tiek išvaizdos pokyčiais, tiek vidine savijauta.

Vasarą mano pagrindine transporto priemone tapo dviratis, renkuosi aktyvų laisvalaikį. Sportuoju 3 kartus per savaitę su trenere individualiai, o atvėsus orams vėl grįšiu ir prie grupinių treniruočių. Noriu palaikyti savo fizinę formą, emocinę gerovę ir aktyvų sportą!

Ar buvo iššūkių sportuojant, galbūt pritrūko motyvacijos? 

Man asmeniškai didžiausiu iššūkiu buvo ir liko pritūpimai. Atrodo, juk toks paprastas pratimas, bet patikėkit, iki šiol jų ypač nemėgstu. Kaip sako trenerė, tai tik parodo, kad trūksta mobilumo ir svarbu nevengti būtent tų pratimų, kurie sunkiausiai pavyksta, nes ten yra silpniausia vieta.

Didžiausia motyvacija esame patys, nes tik savo noru ir užsispyrimu galime pasiekti rezultatų. Be vidinio nusiteikimo ir ryžto siekti pokyčių, mažai padėti gali ir trenerės pastangos ar aplinka. Kai einame ta pačia išsikeltų sporto tikslų kryptimi su profesionalia sveikatingumo specialisto pagalba – prasideda tikras komandinis darbas, kurio metu būna abipusiai smagu ir rezultatai džiugina.

Ar keitėte savo mitybos įpročius, kaip sekėsi? 

Dar prieš pradedant sportuoti su asmenine trenere, laikiausi sveikos mitybos principų: mėsą ir žuvį valgiau su daržovėmis, nevartojau bulvių, baltų miltų gaminių, ryžių, sriubų. Tačiau atlikus kūno analizę, pamačiau, kad vidinių riebalų turiu daugiau nei reikia. Tuomet pradėjau domėtis, kas geriausiai degina tą sukauptą turtą. 

Atradau protarpinį badavimą ir iki šiol jo laikausi: 16 valandų nevalgau, o kitas 8 valandas laikausi sveikos mitybos režimo. 11 val. pusryčiauju (vaisiai su įvairiomis skaidulomis ir sėklomis, kokteilis), 14 val. pietauju (mėsa, žuvis, daržovės), apie 19 val. vakarieniauju (daugiau baltyminio maisto), nevalgau jokių užkandžių, geriu daug vandens ir jau 3 metus nevartoju alkoholio. Savijauta nuostabi, energijos daug, o pokyčiai viską puikiai parodo.

Ar kitiems rekomenduotumėte asmenines treniruotes „Apelsine“? 

Man labai patinka sportuoti „Apelsine“ – švaru, tvarkinga, daug skirtingų grupinių užsiėmimų, kvalifikuoti treneriai ir malonus personalas. 

Jei norite taisyklingai sportuoti ir išspręsti tokias sveikatos problemas, kaip: laikysena, sąnarių mobilumas, taip pat sužinoti, kokius pratimus būtent jums būtina daryti, o kurių reikėtų vengti – rinkitės tik asmenines treniruotes su sveikatingumo specialistu.

Sveikatingumo klubo šeimai „Apelsinas“ asmeninė trenerė Jovita Noreikienė dalinasi apie klientės Rūtos Raštutienės fizinę būklę iki sporto ir pasiektus nuostabius rezultatus. 

Kokia buvo fizinė Rūtos būklė prieš pradedant sportuoti?

Rūta sporte nebuvo naujokė, nes grįžo po pertraukos. Moteris žinojo, koks treniruočių procesas laukia ir buvo tam nusiteikusi. Pirmiausia, atliekamų pratimų metu mokėmės stabilizuoti juosmenį, didinti sąnarių mobilumą (mažas mobilumas pečiuose, ypač kairiojo peties), tempti sutrumpėjusius ir stiprinti nusilpusius raumenis.

Kokius asmeninių treniruočių tikslus išsikėlėte ir kokių rezultatų pasiekėte? 

Pirmasis sporto tikslas buvo ugdyti režimą ir discipliną, kurių trūko norint pasiekti efektyvių rezultatų. Toliau siekėme grakštesnių kūno formų, svorio korekcijos ir geresnės bendros fizinės būklės, vardan lengvesnio bei sveikesnio rytojaus.

Atlikus pakartotinius testavimus, kairiojo peties mobilumas pagerėjo 10 cm. Klubo sąnario amplitudė padidėjo 10 laipsnių lenkiant šlaunį. Na ir pats svarbiausias rodiklis svoris sumažėjo net 12 kg!

Tobulumui ribų nėra, sportuojame kartu toliau ir siekiame dailinti kūno formas dar labiau.

Kokios klientės Rūtos savybės padeda sporte?

Rūta yra darbšti ir užsispyrusi, turi daug valios siekiant užsibrėžtų tikslų, ji laikosi režimo ne tik sporto salėje, bet ir už jos ribų. Klientė pati yra motyvacija, tarsi vėjas: jei jau nusprendė sukelti uraganą, tai taip ir padarys iki galo!

Kas lemia pečių juostos skausmus ir mobilumo sumažėjimą?

Peties sąnario mobilumo sumažėjimo priežasčių gali būti įvairių. Rūtos atveju (nuo sėdimo darbo): sutrumpėję krūtinės ir nugaros platieji raumenys, atsiradusi įtampa kakle ir pečių juostoje. Šiais laikais tai dažna problema daugeliui, nes nuolat dirbame prie kompiuterio, dažnai naršome prie telefonų ekranų, daug sėdime ir mažai judame. Atliekant specialius pratimus individualiai, problemos mažėja ir savijauta gerėja. Rezultatai džiugina ne tik klientą, bet ir trenerį!

Mūsų sveikatingumo klubuose šeimai „Apelsinas“ visiems pradedantiesiems siūlome išbandyti nemokamą įvadinę treniruotę, kurios metu treneris atlieks Jums SMART FIT instruktažą. Instruktažas apima kūno sudėties analizę, bazinių judesių ir laikysenos testavimą, sudaroma mini programa. 

Tad jei pasiryžote imtis savo gyvenime permainų – registruokitės ČIA. 

Mūsų klubus rasite PC „Grandus“ (Taikos pr. 66A) ir PC „Studlendas“ (H. Manto g. 90).