Aktyvūs, sportiški ir nuolat sau naujus iššūkius keliantys vyrai – Paulius Naujokas (38 m.), Mantas Brazdeikis (28 m.), Deividas Timinskas, Bėgantis Jautis (28 m.) – subūrė „Vinetu Lituano“ komandą ir jau rugpjūčio 12 d. iškeliaus pasiekti aukščiausią Alpių viršukalnę – Monblaną. Vyrai pasirinko sportuoti sveikatingumo klube „Apelsinas“ kartu su asmeniniu treneriu Gediminu Simučiu ir kiekvienas siekdamas individualių rezultatų ruošiasi bendram komandos tikslui bei nepamirštamam gyvenimo nuotykiui.

Papasakokite apie save, aktyvius pomėgius ir apie kelionę

Paulius. Esu aktyvus Klaipėdos miesto dalyvis, savanoris, verslininkas. Pagrindinė veikla – nekilnojamojo turto projektų valdymas. Iniciatyviai plėtoju sveikatingumo „Grin Grin“ ir viešo kalbėjimo bei lyderystės „Toastmasters Klaipėda“ projektus. Mėgstu įvairias sporto šakas: žygiavimas, bėgimas, minimas, plaukimas, irklavimas, padelis, skvošas, riedučiai, tad daugiausiai savo laisvalaikio praleidžiu aktyviai sportuodamas arba ramiai konstruodamas lego rinkinius, skaitydamas knygas.

Mantas. Užsiimu investicijomis. Mėgstu įvairias sporto šakas: padelį, stalo tenisą, taip pat motociklus bei ekstremalų sportą.

Deividas. Ahoy! Esu meniška siela, mėgstu kurti, muzikuoti, sportuoti ir aktyviai palaikyti gyvenimo ritmą. Vedu būgnų rato programas, stoviu ant vinių, domiuosi indėnų kultūra. Daug laiko praleidžiu Vinetu kaime, kur organizuoju unikalias šeimyniškas šventes, sportinius iššūkius, kviečiame žmones į atsipalaidavimo kupinas muzikos garsų keliones. Esu baigęs turizmo vadybos studijas, todėl mane žavi kelionės Lietuvoje ir užsienyje, kitos kultūros.

Apie kelionę. Rugpjūčio 12 d. iškeliaujame link Monblano kalno. Kelias dienas vyks pasiruošimas lipimui ir aklimatizacijos, pripratimo prie aukščio dienos. Viršūnę šturmuosime rugpjūčio 16 d. Kalno aukštis: 4.8 km. Temperatūra kalno apačioje: 25 laipsniai šilumos, o viršuje: -15 laipsnių šalčio. Savo nuotykį ir potyrius filmuosime, sukurdami dokumentinį trumpametražį filmą, pasakojantį apie iššūkius ir jų įveikimą, draugystę bei tikėjimą. Taip pat ieškome įmonių ir produktų, kurie norėtų bendradarbiauti ir palaikyti mus, kad kelionė į Monblano viršukalnę būtų kuo įdomesnė patirtis.

Kokiais tikslais ir kiek laiko sportuojate „Apelsine“?

Paulius. Sportuoju nuo 2022 m. pradžios, bet vasarą turėjau padaryti pertrauką, nes riedėdamas su riedučiais patekau į nelaimingą įvykį, kurio metu lūžo 5 šonkauliai, išniro ir nutrūko peties raktikaulis, tad vasarą praleidau reabilitacijoje ir į Apelsiną sugrįžau rudenį, pradėdamas palengva treniruotis ir vis didindamas krūvį, šiandien džiaugiuosi pasiektais rezultatais. Kartu su treneriu sportuojame 1–2 kartus per savaitę, taip pat kiekvieną savaitę tenka papildomai plaukti, minti, bėgti. Pagrindinis šių metų tikslas – įveikti pirmąjį olimpinės distancijos triatloną Trakuose ir Taline pusės „Iron Man“ (Geležinio žmogaus) varžybose pasiekti finišą bei įkopti į Monblano viršukalnę.

Mantas. Sportuoju jau virš metų, 2–3 kartus per savaitę. Mano pagrindinis asmeninių treniruočių tikslas yra palaikyti gerą fizinę formą ir išlikti jaunam.

Deividas. Apelsinas man yra patogiausias pagal lokaciją ir siūlomus privalumus. Pagrindinis treniruočių tikslas yra ruoštis kopimui į kalną ir tvirtinti savo kūną bei valią. Sportuoju 1–2 kartus per savaitę kartu su nuostabiu treneriu Gediminu.

Kokių sporto rezultatų jau pasiekėte?

Paulius. Per kelerius metus 10 kilometrų distancijos bėgimo greitį padidinau nuo 6:00 min/km iki 4:25 min/km. Esu nuėjęs „Camino Lituano“ kelią (500 km) pėsčiomis, per parą nuėjęs 100 km, nubėgęs du maratonus, su dviračiu numynęs iš Talino į Nidą ir kelis kart lipęs ant podiumo multi-sporto komandinėse varžybose

Mantas. Pagrindiniai šie: dviračiais numynėme iš Talino į Nidą, taip pat iš Vilniaus į Nidą. Įkoptas Kilimandžaro kalnas Afrikoje. Pirma vieta „Aurum“ 1000 km lenktynėse bmw325 klasėje. Pirma vieta „Aurum drag race“ savo klasėje. Riedučiais nuvažiavome 90 km.

Deividas. Dažnai keliauju į žygius (Lietuvoje ir užsienyje), kuriuose per dieną nueinu 25–35 km. Su „Vinetu Lituano“ komanda keliavome baidarėmis Vilnius – Nida ir įveikėme 400 km.

Kas labiausiai patinka sportuojant su treneriu Gediminu?

Paulius. Patinka jo užsidegimas, perduodamos žinios, patarimai, tempas, treniruočių įvairumas ir lankstumas derinant treniruočių laiką. Gediminas puikiai geba adaptuoti treniruotes pagal raumenų grupes ir dažnai dirbame su tokiais raumenimis, apie kurių egzistavimą net nežinojau, bet treneris vis akcentuoja, kad norint gerų rezultatų, turime juos nuolat stiprinti.

Mantas. Daug vertės suteikia tai, jog jis pats profesionaliai sportuoja bei dalyvauja varžybose. Puikiai nuteikia trenerio pozityvumas, įvairi ir netgi žaisminga sporto programa. Nors pratimai iš pradžių atrodo labai paprasti, bet po kelių serijų visiškai „atjungia“, turiu kur tobulėti ir pakovoti pats su savimi.

Deividas. Pajuokaujant, po pirmųjų treniruočių su Gediminu vos pareidavau namo, o dabar jau tampa lengviau pareiti savomis kojomis. Mano manymu, stiprėja kūnas ir valia, jau lengviau prisitaikau prie krūvio. Kadangi fizinės veiklos netrūksta prie ūkio darbų, tai smagu, kad kartu su treneriu galime sustiprinti raumenis, kurie anksčiau „miegojo“ ar nebuvo tinkamai prajudinti. Gediminas – unikalus žmogus, įkvepiantis savo optimizmu, humoro jausmu ir svarbiausia, žinių bagažu apie sportą bei mitybą.

Kaip sportas „Apelsine“ Jums padeda gerinti komandinius „Vinetu Lituano“ rezultatus?

Paulius. Sporte svarbus individualumas, disciplina ir komandiškumas – būtent kartu su treneriu Gediminu ir bendruomenės palaikymu, pavyksta šias patirtis, emocijas, mintis, paskatinimus realizuoti įvairiausiuose „Vinetu Lituano“ ir kituose projektuose – juk kai tavimi tiki, tu ir pats pradedi tikėti, kad gali.

Mantas. Sportas ugdo ištvermę ir komandiškumą, suteikia ramybės jausmą. Kai būna sunku ar nepatogu, žinau, kad ne man vienam, o visa komanda stengiasi perlipti savo ribas ir stengiasi dėl vieno tikslo. Tada pasidaro lengviau, nes ir pajuokaujame, ir palaikome vieni kitus.

Deividas. „Apelsine“ yra integruota visa reikiama įranga kokybiškam sportui. Čia galime patogiai susitikti su komandos nariais ir sportuoti, ruoštis bendriems tikslams kartu bei suderinti asmeninius pasirengimo tikslus dirbdami su treneriu individualiai.

Kuo sportas jums naudingas kasdieniame gyvenime, kaip gerina jūsų savijautą?

Paulius. Sportas – geriausias mano terapeutas! Dėl įtemptos dienotvarkės, nekasdienių darbinių situacijų, derybų, dviejų mažamečių vaikų auginimo natūraliai patiriu kasdieninio streso ir įvairiausių emocijų, o po treniruočių grįžtu namo ar į darbus tarsi naujai gimęs. Kai dalyvaudamas varžybose pagerinu savo asmeninį rekordą, džiaugiuosi, kad praleistas laikas ir įdėtos pastangos treniruotėse turi tiesioginį ryšį su pasiektais naujais rezultatais, o endorfinai pakylėja į džiaugsmo euforiją.

Mantas. Sportas nuramina protą ir tarsi „prafiltruoja“ ateinančias mintis, suteikia daugiau energijos ir gyvybingumo. Kad ir esu „nusisportavęs”, bet vis tiek noriu nuveikti daugiau.

Deividas. Judėjimas ir sportas yra būtinas žmogaus egzistavimui, kad būtume sveiki ir jaustumėmės gerai. Asmeninės treniruotės man suteikia ramybės, koncentracijos į tikslus, savianalizės ir be abejo, gerina bendrą savijauta dienos metu.

Ar rekomenduotumėte sportą su asmeniniu treneriu kitiems vyrams ir kodėl?

Paulius. Vienareikšmiškai TAIP, nes asmeninės treniruotės yra tikslingas judėjimas rezultato link su geriausiais patarimais, profesionalo priežiūra ir įkvėpimu. Treneris tampa draugu, kuris nori, kad tau pasisektų, kuris palaiko ir skatina siekti užsibrėžtų tikslų. Sportuodamas įsipareigoji ne tik sau, bet ir treneriui – kad nepasiduosi, kai bus sunku.

Mantas. Jeigu nori geriausio rezultato, asmeninis treneris tau jį padės pasiekti geriau ir greičiau, prižiūrės mitybą. Pratimus atliksi taisyklingai, išsaugant gerą sveikatą ir savijautą po daug metų. Su treneriu lengviau nueisi papildomus žingsnius, nes jis suteiks motyvacijos ir sportą padarys įdomesne aktyvia veikla.

Deividas. Asmeninis treneris yra tobulas pasirinkimas, siekiant pasiruošti varžyboms bei laukiantiems iššūkiams. Specialistas stebi augimo procesą, pataria, kaip taisyklingai atlikti pratimus ir motyvuoja – viskas, ko labiausiai reikia. Aš labai džiaugiuosi atradęs trenerį Gediminą Simutį, kuris veda mūsų „Vinetu Lituano” komandą svajonės įgyvendinimo link.

Sveikatingumo klubo „Apelsinas“ treneris Gediminas Simutis aktyviai ir profesionaliai ruošia „Vinetu Lituano” komandą  įkopti į Monblano kalną ir dalinasi savo įžvalgomis.
Kokie komandos ir asmeniniai vyrų sporto tikslai?

Visos vyrų komandos pagrindinis sporto tikslas yra įkopti į Monblano kalną ir jaustis tvirtai fizine prasme, jog kūnas būtų paruoštas atlaikyti būsimą išbandymą ir krūvį sudėtingomis sąlygomis. Kiekvienas komandos narys taip pat turi išsikėlęs savo individualų treniruočių tikslą.
Paulius siekia pasiruošti skirtingiems sporto iššūkiams: triatlonui, bėgimui, kalnų kopimui ir progresuoti, kad ir kokios aktyvios veiklos imtųsi.

Mantui svarbu, kad treniruotė būtų subalansuota ir žaisminga, keltų iššūkių. Jis visada laukia naujų, dar nematytų ir neatliktų pratimų. Vyras siekia lieknos, bet raumeningos kūno masės, kuri leistų jam jaustis laisvai ir lengvai.

Deivido tikslas yra sustiprinti visą kūną, ypač raumenis stabilizatorius. Jam svarbu jausti, jog jis turi daugiau jėgos ir mobilumo kasdieniniuose darbuose Vinetu kaime.

Kokius treniravimo metodus taikai?

Aš taikau jėgos ištvermės pratimus, daug pratimų stabilumui, mobilumui ir ypač mėgstu aukšto intensyvumo treniruotes rato principu arba HIIT, kai parenku pratimus, kurie priverčia gerokai paplušėti, jog net kalbėti nebesinori. Taip pat darome tempimus ir nemažai laiko praleidžiame atlikdami pratimus su savo kūno svoriu.

Kokių rezultatų jau pasiekėte?

Pirmasis į bėgimo treniruotes su manimi miške atėjo Paulius, o po kiek laiko jis pradėjo sportuoti salėje ir rezultatai nuostabūs: didžiulis progresas bėgime, pasiekia geresnių asmeninių rezultatų varžybose, tvirtas kūnas, nebevalgo picų ir stebina mane sporto salėje parodydamas, jog gali vis daugiau.

Mantas sportuoja beveik metus ir kadangi jis daug keliauja, tai dirbame tokiais „kalneliais“: sustiprėja, išvyksta, o tada vėl grįžtame į ritmą. Kad ir sportuodami tokiais intervalais, tačiau tiek jėgos, tiek ir mobilumo reikalaujančiuose pratimuose – progresas didžiulis. Ypač džiaugiuosi dėl padidėjusios vyro ištvermės. Toliau siekiame fiziškai tvirto kūno, kuris gali „eiti kiaurai“ per iššūkius.
Deividas sportuoja keletą mėnesių ir net per trumpą laiką ryškiai matosi progresas, kaip jis atlieka skirtingus pratimus. Vyksta svorio kontrolė ir sieksime, jog kūnas dar labiau tvirtėtų ir „nebedrebėtų“ darant „lentos“ pratimo variacijas.

Kuo gali pasidžiaugti kaip asmeninis treneris?

Džiaugiuosi sutikęs šiuos žmones ir jų aemeniniu progresu, nes kiekvienas skirtingas ir kiekvienas su savo žavesiu. Deividas, kai sunku, pratimų metu krenta kaip kulka pakirstas, Paulius dejuoja kaip briedis miške, o Mantas sukandęs dantis iki negalėjimo, taikosi įveikti sunkumus. Vyrai patys sugalvoja nerealius iššūkius ir juos įveikia, o tai labai įkvepia mane patį tobulėti ir nesustoti.

Ar dažnai ruoši komandas sporto įššūkiams, varžyboms?

Esu sukūręs „Flow Team Klaipėda“ komandą, kurią treniruoju jau trejus metus ir ruošiu bėgimo, bėgimo su kliūtimis, “Trail” bėgimo, plento bėgimo varžyboms. Mano pagrindinis tikslas paruošti komandos atletus ir atletes asmeniniams rekordams, nepaisant jų lygio, kai ateina į pirmąją treniruotę. Kiekvieną sekmadienį 10 val. ryto vedu nemokamas treniruotes Vasaros estrados viduryje ir ten vyksta didžiulis tobulėjimas. Smagu, kad jungiasi ne tik bėgikai, tačiau ir „CrossFit“, triatlono, irklavimo bei kitų sporto šakų atstovai, o aš galiu jiems padėti pasiruošti varžyboms.

Kartais gali būti sunku pradėti sportuoti vienam ar vienai, todėl visada galima kreiptis į profesionalų specialistą, jog padėtų, suteiktų žinių ir nuvestų ten, kur jauti, jog užsiimi aktyvia norima veikla, o judesys suteikia džiaugsmo. „Apelsino“ treneris Gediminas Simutis visada stengiasi, jog pirmieji sporto žingsniai būtų įdomūs ir suprantami, su gera energija ir juoku.

Registruotis pirmai nemokamai įvadinei treniruotei galite ČIA. 

Mūsų klubus rasite PC „Grandus“ (Taikos pr. 66A) ir PC „Studlendas“ (H. Manto g. 90).