Ar įsivaizduojate šventes be ypatingų ir gardžių patiekalų? O ar jau pavyko susiplanuoti šventinį meniu ar tai Jums didžiulis iššūkis? Tam, kad gaminimo procesas būtų lengvesnis, o Kūčių ir Kalėdų stalas sveikesni, sveikatingumo klubo šeimai “Apelsinas” treneriai – Alvina Mockutė, Rimantas Lukošius bei Edita ir Ramūnas Sendriai, dalinasi itin paprastais ir daug pastangų nereikalaujančiais receptais.

Gardžių eksperimentų!

 

Burokėlių salotos su rukola ir fetos sūriu.

Ingredientai: virti burokėliai, kriaušės, rukola, feta sūris, mėgstami riešutai arba sėklos. Padažas: tirštas balzamo actas, alyvuogių aliejus, žiupsnelis druskos ir cukraus, 1 skiltelė česnako. Padažą labai gerai išmaišyti. Skanaus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Įdaryti kiaušiniai su rūkyta skumbre.

Ingridientai: 5 vnt. kiaušinių (kietai virti), 1 vnt. karštai rūkytos skumbrės (nedidelės), 3 šaukštai Graikiško jogurto, 2 šaukštai  sviesto (minkšto), 1 šaukštelis garstyčių, šiek tiek druskos, šiek tiek pipirų, PAPUOŠIMUI 20 gramų ikrų. Paruošimas: nuluptus kiaušinius perpjauti išilgai per pusę, išimti trynius. Nuo skumbrės nulupti odą, išimti kaulus ir supjaustyti. Sudėti trynius, sviestą, graikišką jogurtą, garstyčias, pabarstyti druska, pipirais ir gerai viską šakute ištrinti. Gautą masę arbatiniu šaukšteliu gražiai sudėti į baltymų puseles. Ant viršaus uždėti ikrų. Receptas gali būti naudojamas ir kaip vakarienės idėja.

 

 

Varškės bandutės.

Ingridientai: reikės 5 vnt. kiaušinių, 500 g varškės, truputį druskos, 3 šaukštai cukraus, cinamono. Viską sublenderiuoti. Tada įpilti avižų dribsnių, viską išmaišyti ir dėti į formeles. Galima pagardinti razinomis ar obuoliais. Skanaus!

 

Ar jau suplanavote visas Kalėdų dovanas? Jei norite padovanoti artimiausiems žmonėms gerėjančią sveikatą ir gražėjančią išvaizdą, rinkitės sveikatingumo klubo šeimai „Apelsinas“ dovanų kuponą!