Judėjimas – geros sveikatos paslaptis ne tik suaugusiems, bet ypatingai vaikams. Vangumas ir noras žaisti kompiuterinius žaidimus bei didžiąją laiko dalį leisti prie telefono lemia vystymosi ir sveikatos sutrikimus. Diana Žiaugaitė (24 m.) veda „Play 60“ vaikų grupines treniruotes sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ (PC „Grandus“ ir PC „Vingis“) ir pasakoja, kuo šios treniruotės yra naudingos.

Kodėl jums patinka vesti treniruotes vaikams?

Dirbti su vaikais gali ne kiekvienas, tam reikalingas pašaukimas, todėl ne veltuj esu kūno kultūros pedagogikos studentė. Man, kaip trenerei, svarbiausia organizuoti vaikų veiklą, kurti fizines, psichologines savybes lavinančią aplinką, nukreipti vaikus tinkama sveiko ir aktyvaus gyvenimo būdo linkme. Vesdama treniruotes vaikams visuomet pasikraunu geromis emocijomis, vaikišku energingumu, o darbas tampa malonumu!

Kokio tipo vaikams labiausiai tinka lankyti „Play 60“ treniruotes?

Į „Play 60“ treniruotes gali ateiti visi vaikai nuo 6 iki 12 metų amžiaus, nesvarbu, ar vaikas ramesnis, ar aktyvus, ar turintis viršsvorio. Į užsiėmimus ateina skirtingo amžiaus ir sudėjimo vaikai, o stebėti, kaip visi kartu tobulėja, bendrauja, tampa draugais – yra pagrindinė priežastis, kodėl vedu būtent šias treniruotes.

Kuo ypatingi užsiėmimai?

Mes žaidimo forma atliekame įvairiausius pratimus, sportuojame, taip yra lavinamos pagrindinės fizinės savybės: aerobinis darbingumas, vikrumas, lankstumas, raumenų ištvermė ir jėga, judesių koordinacija, pusiausvyra.

Kuo naudinga „Play 60“ treniruotė?

Vaikams labiausiai patinka sportuoti žaidimo forma, tad treniruočių metu aktyviai organizuojame estafetes, rungtynes, darome lankstumo ir balanso pratimus. Visa tai kompleksiškai yra labai svarbu visapusiškam vaiko vystymuisi.

Kaip keičiasi ir tobulėja vaikai lankydami „Play 60“?

Tokio amžiaus vaikai yra labai imlūs. Tinkamai juos nukreipiant ir dirbant kartu, labai greitai matosi, kaip jie stiprėja ir tobulėja. Pavyzdžiui, jei vienos treniruotės metu teisingai pritūpti nesigauna, tai jau po kelių treniruočių, atliekant tempimo ir lankstumo pratimus žaidimo forma, jau ir pritūpti lengvai pavyksta! Kiek džiaugsmo patiria vaikai, kai jiems staiga gaunasi viskas, kas anksčiau nesigaudavo. Vaikai pradeda labiau pasitikėti savimi ir mato, kaip savo pastangų dėka, galima tobulėti ir visko pasiekti.

Kokie tėvų atsiliepimai?

„Apelsinas“ yra sveikatingumo klubas visai šeimai, taigi dažnai pirmiausia eina sportuoti tėvai, o vaikai nori sekti tėvu pėdomis. Todėl mes siūlome grupines treniruotes ne tik suaugusiems, bet ir vaikams, kad visa šeima kartu galėtų sportuoti ir tobulėti tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Paskutiniai moksliniai tyrimai rodo, kad Lietuvoje labai sparčiai auga nutukusių vaikų skaičius, taip yra būtent dėl fizinio aktyvumo stokos. Taigi mes privalome rūpintis savo vaikais ir skatinti juos kuo daugiau judėti, ne tik dėl papildomos fizinio aktyvumo veiklos, bet labiausiai – dėl sveikatos!

Sveikatingumo klubas šeimai „Apelsinas“ kviečia vaikus išbandyti „Play 60“, „Zumba Kids“, kineziterapines mankštas ir treniruotes su asmeniniu treneriu. Tikrai išsirinksite vaikams labiausiai patinkančias ir naudingas sveikatai bei aktyviam poilsiui po pamokų treniruotes.