Didelis antsvoris gali paversti gyvenimą tikru košmaru. Kai vienas kitas papildomas kilogramas virsta kelių dešimčių kilogramų našta, metas priimti būtinus sprendimus. Taip nutiko ir klaipėdietei moksleivei Gabijai. “Buvo labai sunku”, – prisipažino ji.

Paskatino mama

Prieš metus 172 cm ūgio Gabija svėrė 95 kilogramus. Didelis antsvoris trukdė judėti, darėsi vis sunkiau atlikti bet kokią fizinę veiklą. Mergina neslėpė, jog dėl savo išvaizdos ne kartą buvo užgauliojama bendraamžių. Šiuo jautriu paauglystės laikotarpiu tokia patirtis galėjo padaryti nepataisomos žalos jauno žmogaus sąmonei. Laimei, Gabija greitai suprato, kad šitaip daugiau tęstis nebegali. Pradėti rimtai sportuoti ir mesti svorį paskatino ir Gabijos mama.

Prieš metus Gabija apsilankė sveikatingumo klube “Apelsinas” ir čia sutiko trenerį Ramūną Sendrių bei jo žmoną – mitybos specialistę Editą Sendrienę.

Abipusis pasitikėjimas ir didelis Gabijos pasiryžimas lėmė tai, kad jau po gero pusmečio pavyko pasiekti neįtikėtinai daug.

Svarbiausia įveikti save

“Gabijos rezultatai išties stebuklingi. Mane šios merginos istorija tikrai įkvėpė”, – sakė treneris Ramūnas.

Didžiuotis tikrai yra kuo – laikydamasi trenerio ir mitybos specialistės parengtos individualios programos Gabija atsikratė 30 kilogramų.

Dabar jos svoris tik vos viršija 60 kilogramų. “Manęs daug kas neatpažįsta”, – šypsosi mergina.

Nors Gabija dažnai sulaukia komplimentų dėl akivaizdžiai dailesnės išvaizdos, ji labiausiai džiaugiasi ne jais. Merginai daug svarbiau tai, kad pavyko save įveikti – pasiekti užsibrėžtą didelį tikslą: “Dabar jeigu užsispiriu, tai ir pasiekiu. Rodos, nieko neįmanomo nebėra.”

Suteikė pasitikėjimo savimi

Treneris R.Sendrius teigė, kad per du dešimtmečius trunkančią trenerio karjerą jam šis atvejis tikrai išskirtinis. Trenerį maloniai nustebino ne tik stipri jaunos merginos valia, bet ir suvokimas, kad, norint palaikyti normalų svorį ir gerą savijautą, būtina iš esmės pakeisti mitybos ir kitus įpročius.

Kad numesti kilogramai nesugrįžtų, prireiks visą likusį gyvenimą laikytis tų pačių principų.

“Poilsis, sveika mityba ir judėjimas – tai pagrindiniai dalykai, jei norime būti sveiki ir liekni. Dar reikia suprasti, kad svoris metamas ne per vieną dieną, o pamažu”, – pabrėžė treneris.

Išties, pakeisti kasdienės rutinos įpročius, susiformavusius per daugybę metų, yra didelis ir daug kantrybės reikalaujantis darbas. Gabija prisipažino, kad iš pradžių buvo tikrai sunku. Teko visiškai atsisakyti saldumynų ir greito maisto, kuris jai buvo kasdienis.

Dėl griežtos dietos prastėjo nuotaika, mergina dažnai buvo suirzusi. Bet netrukus įvyko lūžis – reguliarios treniruotės ir didelis užsispyrimas davė rezultatų. “Dabar Gabija atsitupia ir atsistoja nesvirduliuodama, gali tiesiai padėti koją, o šie, regis, visai paprasti pratimai, anksčiau jai buvo sunki užduotis”, – prisiminė treneris Ramūnas.

Sportas Gabijos gyvenime dabar užima labai svarbią vietą. Ji ne tik treniruojasi “Apelsine”, bet dar lanko ir bokso treniruotes. Jos merginai padeda iškrauti susikaupusią energiją ir atsikratyti neigiamų emocijų. Gabija tikino, jog, pakeitus gyvenimo būdą, pasikeitė ir jos mąstymas, atsirado daugiau draugų, pasitikėjimo savimi.

“Net tada, kai labai sunku, žinokite, kad niekada ne per vėlu pasikeisti. Nes viskas keičiasi tiktai į gera”, – visiems palinkėjo Gabija.

Straipsnis publikuotas dienraštyje Klaipėda.