2019-03-06
Žiema, žiema, bėk iš kiemo! Užgavėnių proga paruošėme Jums kelis labai gardžių ir sveikų blynų receptus. Kviečiame išbandyti!
Obuolių blynai
- 5 tarkuoti obuoliai (tarkuojami per burokinę tarką)
- 1–2 kiaušiniai
- Keletas šaukštų pasirinktų miltų
- Kepam kaip įprastus blynus
Čirviniai grikių blynai
- 1 gerai prinokęs bananas
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštas graikiško jogurto
- Augalinio pieno ar karvės pieno
- Cinamono
- Grikių miltų
- Kepame kaip įprastus čirvinius blynus
Cukinijų blynai su malta kalakutiena
- 1 cukinija (sutarkuojam)
- Svogūnas
- 2 šaukštai avižų miltų
- 2 kiaušiniai
- Atskirai pakepiname smulkintą kalakutieną su prieskoniais
- Viską kartu išmaišome ir kepam blynelius ant „Ghee“ sviesto
Purūs, lengvučiai ir sotūs blynai be cukraus
- 2 kiaušiniai
- Bananas
- Šaukštas migdolų miltų
- Šaukštelis cinamono
- Padažui: kokosų pieno, uogų ar vaisių (pagal skonį), viską sumaišome trintuvu
Blyneliai su šonine
(„Apelsino“ trenerio – Mariaus Bertašiaus – receptas)
- 3 kiaušiniai
- 60 gramų 9% riebumo varškės
- 60 gramų tarkuoto puskiečio sūrio
- Žiupsnelis jūros druskos
- Viską sudedame į maišytuvą ir gerai išplakame, pilame į įkaitintą keptuvę, kepame ant „Ghee“ arba kokosų sviesto apie 1,5–2 min. (pirmą pusę uždengtą dangčiu) ir apie 1 min. antrą pusę
- Įdarui pasikepiname šviežios šoninės. Įdarą galima rinktis pagal skonį
- Patiekiame su graikišku jogurtu
Jei išbandysite kurį nors receptą, kviečiame pasidalinti nuotraukomis ar video socialiniuose tinkluose ir žymėti mūsų sveikatingumo klubą šeimai #Apelsinas. Na, o jei po blynų, kitą dieną norėsite pajudėti, lauksime Jūsų!