sekmes istorija_apelsinas

Karina (37 m.) ir Andrius (37 m.) Kuramšinai sportą sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ pradėjo nedrąsiai ir sunkiai. Nepaisant iššūkių, su asmeninių trenerių – Alvinos ir Gedimino – pagalba, šeima pasiekė nuostabių rezultatų, tapo daug aktyvesni ir rodo gražų pavyzdį savo vaikams. 

 

Karina pradėjo sportuoti dėl nugaros skausmų

 

Karina „Apelsine“ sportuoja jau 4 metus. Su asmenine trenere Alvina Mockute moteris pradėjo sportuoti dėl vis intensyvėjančių nugaros skausmų. „Po dviejų gimdymų turėjau susikaupusio viršsvorio ir kamavo nuolatiniai nugaros skausmai, kurie buvo tokie stiprūs, kad nubudusi naktimis verkdavau. Pirmieji treniruočių metai, būtent dėl nugaros, man buvo labai sunkūs“, – prisimena Karina. Nuoseklus sportas su trenere Alvina dviejų vaikų mamai padėjo šių skausmų atsikratyti ir vėl gyventi pilnavertį gyvenimą.  

 

Karina prisipažįsta, kad ilgą laiką nedrįso pradėti sportuoti, nes kompleksavo dėl kūno formų ir nežinojimo, kaip reikia tinkamai atlikti pratimus. Vis dėl to, profesionali asmeninės trenerės pagalba padėjo pasiekti puikių rezultatų: pagerėjusi laikysena, dingę nugaros skausmai, susireguliavusios mėnesinės, sustiprėjęs imunitetas, visiškai pasikeitusi mityba, poilsio režimas, didesnis pasitikėjimas savimi. „Karina savo gyvenimą apvertė 180 laipsnių kampu, o tuo pačiu įtraukė ir vyrą. Šeima turi du vaikus, manau, kad sportuojantys tėvai jiems yra labai geras pavyzdys“, – klientės pokyčiais džiaugiasi trenerė Alvina.

 

Andrius pasekė žmonos pavyzdžiu

 

Karinos vyras „Apelsine“ pradėjo sportuoti stebėdamas žmonos pasiektus rezultatus ir pajutęs sveikatos negalavimus. Jam baisu nebuvo, tačiau buvo sunku. „Jau pirmos treniruotės su Gediminu metu, pamačiau, kad gerokai pervertinau savo fizinius sugebėjimus. Net ir paprastiems pratimams atlikti pirmą kartą reikėjo daug pastangų, išėjau visas šlapias nuo prakaito. Supratau, kad teks stipriai pakeisti gyvenimo įpročius ir daug išmokti“, – pasakoja Andrius. Vyras dirba jūroje, tad išvykęs nuotoliu bendrauja su Gediminu, siunčia sporto salės nuotraukas ir gauna patarimus, kokius pratimus ir kaip atlikti, kad netgi būdamas toli nuo namų galėtų palaikyti gerą fizinę formą.

 

Sveikatingumo specialistas Gediminas Simutis prisimena pirmąją treniruotę ir lygina, kokių rezultatų pavyko pasiekti per pusantrų metų: „Pradėjome rugsėjo pirmąją – tai buvo tokia simbolinė data ir naujų žinių sporte diena. Andrius turėjo viršsvorio, papildomų kilogramų pilvo srityje, buvo silpna nugaros apačia. Iš fizinės perspektyvos matėsi, kad žmogus yra stiprus, bet save šiek tiek apleidęs. Rezultatai šiandien tiesiog fantastiškai geri: numesti 8 kilogramai, padidėjusi raumeninė masė, pasikeitė išvaizda, o raumenys tapo didesni nei trenerio. Andrius labai motyvuotas siekti rezultatų, stengiasi, reguliariai treniruojasi netgi išvykęs į jūrą, visuomet man turi klausimų, domisi sportu.“

 

Gyvenime atsirado bėgimas ir varžybos

 

Fiziškai sustiprėjusi Karina pradėjo bėgioti, įsitraukė į aktyvią „Apelsino“ trenerių ir klientų bendruomenę, dalyvavo varžybose bėgime su kliūtimis. Toliau kartu su trenere Alvina siekia stiprinti kūną ir vasarą sudalyvauti ekstremaliame 10 km su kliūtimis bėgime. Žmona šia nauja aistra „užkrėtė“ ir savo vyrą, kuris šiuo metu ruošiasi dalyvauti Europos bėgimo su kliūtimis čempionate. „Lankiau Gedimino vedamas sekmadienines bėgimo treniruotes ir kartu su šiuo treneriu net sunkiausios bei ilgiausios bėgimo trasos tapo iveikiamos. Gaila, jog po koronaviruso nebegaliu bėgioti taip, kaip anksčiau, bet labai džiaugiuosi, kad vyras prisijungė prie bėgimo komandos ir tęsia treniruotes“, – sako Karina.

 

Andrius su trenerio Gedimino pagalba sparčiai tobulėja ir per bėgimus pasiekia geresnius rezultatus nei tikėjosi. Vyras džiaugiasi atradęs Gediminą, kurio dėka patikėjo, kad gali sporte pasiekti daugiau, nei manė. „Sekmadieniais prie vasaros estrados vedu nemokamas treniruotes, jas lankydamas  Andrius pradėjo dalyvauti įvairiose bėgimo varžybose, domėtis ekstremaliu bėgimu su kliūtimis, dalyvavo „Alfa Run“ ir „OCR Lietuva“, o šiais metais keliaus netgi į Europos bėgimo čempionatą. Tikiu, kad kartu išvažiuosime ir į pasaulio čempionatą “, – kliento pasiekimais didžiuojasi „Apelsino“ treneris Gediminas.

 

Šeimos įpročiai tapo sveikesni

 

Asmeniniai vyro ir žmonos pokyčiai sporte teigiamai pakeitė visos šeimos gyvenimą ir įpročius – atsirado aktyvesni laisvalaikio praleidimo būdai, sveikesnė mityba, daugiau laimingų akimirkų kartu. „Vaikai taip pat supranta, jog sportas yra būtinas gerai savijautai. Sūnus antrus metus lanko krepšinio treniruotes, dukra – šokius ir kitus užsiėmimus. Laisvalaikiu daug vaikštome ilgas distancijas, renkamės ivairias treniruotes: su asmeniniais treneriais, bėgimo treniruotes, „Cross-Training“, tenisą, važiavimą dviračiais ir kitas veiklas. Mityba taip pat pasikeitė – dabar labai retai valgome saldėsius ir visiškai atsisakėme kvietinių miltų. Renkamės pilno grūdo produktus ir daugiau daržoviu. Jaučiamės tvirtesni, ištvermingesni, aktyvesni ir tuo pačiu laimingesni “, – sako Karina.

 

Šeima visiems rekomenduoja rinktis sportą „Apelsine“ kartu su asmeniniais treneriais dėl visapusiško palaikymo, motyvacijos siekti rezultatų, profesionalumo, saugaus sporto nežalojant savęs. „Jei tik turite finansinių galimybių, rekomenduojame pasirinkti sportą su asmeniniais treneriais. Grupinėse treniruotėse negausite tiek individualaus dėmesio, kiek dirbant dviese. Treneriai, įvertinę fizinę būklę, pritaikys tik jums tinkamus pratimus, pakoreguos ir išmokys, kaip taisyklingai juos atlikti. Nežinodami teisingos technikos, galite sau padaryti žalos, o profesionalūs treneriai visada stebi, moko, pataria ir būna šalia, kai reikia, tiek dėl sporto, tiek dėl mitybos“, – savo patirtimi dalinasi Karina ir Andrius.

 

Mūsų sveikatingumo klubuose šeimai „Apelsinas“ visiems pradedantiesiems siūlome išbandyti nemokamą įvadinę treniruotę, kurios metu treneris atlieks Jums SMART FIT instruktažą. Instruktažas apima kūno sudėties analizę, bazinių judesių ir laikysenos testavimą, sudaroma mini programa. 

Tad jei pasiryžote imtis savo gyvenime permainų – registruokitės ČIA. 

Mūsų klubus rasite PC „Grandus“ (Taikos pr. 66A) ir PC „Studlendas“ (H. Manto g. 90).