„Zumba“ – mėgstantiems šokti, norintiems padailinti savo kūno linijas ir gerai praleisti laiką!

„Zumba“ – viena populiariausių pasaulyje treniruočių, kurioje derinamas šokis kartu su smagia mankšta. „Zumba“ tinka  bet kokio amžiaus ir fizinio pajėgumo žmonėms, norintiems atsikratyti antsvorio, padailinti kūno linijas, pasikrauti energijos ir geros nuotaikos. Klaipėdietė Lauryna Jonaitė (40 m.) „Zumbos“ treniruotes sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ lanko jau 4-erius metus ir dalinasi savo atsiliepimu.

Kaip nusprendėte sportuoti sveikatingumo klube „Apelsinas“?

Esu aktyvi, visą gyvenimą šoku, daugiau ar mažiau judu. „Apelsine“ sportuoju jau 4 metus. Renkuosi PC „Studlendas“ esantį „Apelsiną“ – man ten pati patogiausia vieta ir arčiausiai namų. Prie darbo yra ir kitų sporto klubų, tačiau nė vienas negali pasiūlyti tokio įvairaus grupinių treniruočių pasirinkimo. Čia visuomet randu vietos pasistatyti mašiną, maloni sveikatingumo klubo aplinka, profesionalus požiūris į klientą ir geros emocijos – net nesinori rinktis jokio kito sporto klubo, o tik „Apelsiną“.

Kokias grupines treniruotes renkatės?

Esu absoliuti grupinių treniruočių fanė, stengiuosi sportuoti 3–4 kartus per savaitę. Einu tik į grupinius užsiėmimus, nes man smagu sportuoti kompanijoje kartu su kitais žmonėmis – tai motyvuoja stengtis. Esu ekstravertė, mėgstu šokti, todėl grupinės treniruotės „Apelsine“ man suteikia daug džiaugsmo. Pirmiausia renkuosi „Zumbą“, „Step“ aerobiką, „Kalanetiką“ – tai trys labiausiai mėgstamos treniruotės „Apelsine“. Kartais lankausi „Fitness Bike“, „Kūno dizaino“, „Stuburo ir sąnarių mankštos“ užsiėmimuose. Galėčiau šokti kokioje nors šokių studijoje, bet man reikia įvairovės, todėl „Apelsine“ esančiose grupinėse treniruotėse galiu pasirinkti tiek intensyvius kardio tipo užsiėmimus, tiek treniruoti giliuosius vidinius raumenis, bei juos tinkamai ištempti.

Kuo jums patinka „Zumba“ užsiėmimai?

„Zumba“ ketvirtadieniais pas trenerį Dovydą yra šventa diena ir visi kiti planai būna derinami pagal „Zumbą“. Tai yra viena mano mėgstamiausių treniruočių. „Zumba“ užsiėmimai yra nesudėtingi ir labai gerai nuteikiantys – skamba gera muzika, nereikia atsiminti daug judesių, paprasta šokti ir mėgautis. Visus keturis metus, kai lankausi „Apelsine“ šoku „Zumbą“, nes man labai patinka ir jaučiuosi puikiai. Treniruotes veda profesionalūs treneriai, kurie spinduliuoja gera nuotaika ir visada energingai nuteikia.

Kaip jaučiatės po „Zumba“ treniruočių?

Po treniruotės visuomet namo grįžtu gerai praleidusi laiką, pailsėjusi ir pamiršusi visus darbo rūpesčius. „Zumboje“ negali galvoti apie darbą, nes tiesiog nėra kada – turi galvoti apie šokių žingsnelius. Taip automatiškai persikrauna galva. Jei atėjusi į užsiėmimą pirmas 5 minutes dar galvoju, ar viską teisingai atlikau darbe, tai paskui tiesiog esu priversta šias mintis atidėti ir būti čia ir dabar – treniruotėje. Taigi, skiri laiką sau ir ilsiesi. Jeigu važiuoju namo nepasportavusi, tai nereikalingas emocijas iš darbo parsivežu į namus ir tada esu žymiai labiau pavargusi. Priešingai, kai pasportuoju ir persikraunu, tada namie esu produktyvesnė, geresnės nuotaikos ir galiu daugiau kokybiško dėmesio skirti šeimai.

Kokius sveikatos pokyčius pastebėjote?

Dirbu sėdimą darbą, todėl skundžiausi viršsvorio ir nugaros problemomis. Jei nesportuočiau, tai svoris tikrai didėtų, tačiau sportuoju labiau ne dėl to, kad sulieknėčiau, o dėl geros savijautos ir judėjimo. Jei užsidėčiau apyrankę ant rankos ir išsikelčiau tikslą surinkti 10 000 žingsnių per dieną, tai be sporto surinkčiau tik 1000 arba 2000 žingsnių. Labiausiai noriu perkrauti galvą po sunkios darbo dienos. Dabar nebeskauda nugaros ir miegas yra žymiai geresnis. Jei nesportuoju, būnu piktesnė, kitaip dėliojasi mintys ir poilsis būna ne toks geras.

Kam rekomenduotumėte „Zumba“ treniruotes?

Rekomenduočiau visiems žmonėms, kuriems patinka šokiai ir Lotynų Amerikos muzika. Net ir tiems, kurie niekad nebandė šokti. „Zumbos“ treniruotė visai nesudėtinga, o nuotaika būna labai gera. Dažnai išgirstu stereotipus, kad „Zumboje“ šokti gali tik jaunos merginos ir tai tikrai netiesa. Man yra 40 metų, ir užsiėmimuose yra daug mano bendraamžių, taigi „Zumba“ tinka įvairaus amžiaus žmonėms. Vyresnės moterys ateina, pabando ir pasilieka, nes patinka. Vietoj pasėdėjimo prie televizoriaus, geriau skirkite nors keletą valandų per savaitę savo sveikatai, judesiui ir gerai savijautai.

Daugiau apie treniruotę skaitykite čia: „Zumba“

„Apelsino“ klientai grupines treniruotes lanko nemokamai! 

Jei nesate klubo narys, kviečiame išbandyti sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ nemokamai: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai