Vienintelis būdas laikysenos korekcijai – sveikatinantis sportas

Netaisyklinga laikysena yra viena dažniausių problemų, su kuriomis susiduria ir vaikai, ir suaugę. Ar žinojote, kad tai nėra tik vizualiai matomas nepatogumas? Taisyklinga laikysena yra būtina ne tik kaulų ir raumenų, bet ir vidaus organų normaliam funkcionavimui. Viskas išsprendžiama daug paprasčiau ir greičiau nei gali atrodyti, tačiau tik su profesionalaus specialisto pagalba.

„Apelsiną“ rekomendavo draugė

Klaipėdietė Irma Šidlauskienė (27 m.) ilgą laiką skundėsi laikysenos problemomis ir draugė jai rekomendavo išbandyti sportą kartu su asmenine trenere-kinezierapeute Rimante Urbonaite sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“, esančiame PC „Grandus“. „Prieš „Apelsiną“ tris mėnesius buvau sportavusi kitame klube, bet be asmeninio trenerio, o nuo sporto pradėjo skaudėti sąnarius, dėl to nustojau ten lankytis. Labai norėjau pagerinti savo laikyseną ir sportuoti, todėl pasitikėjau „Apelsine“ su trenere Rimante sportuojančios draugės rekomendacija. Aš atėjau į šį klubą sportuoti rugpjūčio viduryje ir tiek aš, tiek ir rekomendavusi draugė su Rimante sportuojame iki šiol“, – prisimena Irma.

Nustebino išsami „SMART“ diagnostika

Pirmasis apsilankymas „Apelsine“ ir susitikimas su trenere-kinezierapeute Rimante moterį ypač nustebino, Irma nesitikėjo tokio detalaus ir profesionalaus jos sveikatos būklės įvertinimo. „Kitame klube turėjau keletą treniruočių su asmeniniu treneriu tam, kad man sudarytų sporto planą, taigi galvojau, kad ir „Apelsine“ bus kažkas panašaus. Visgi likau maloniai šokiruota – jau pirmojo susitikimo metu, trenerė nuodugniai domėjosi mano sveikatos būkle, klausė, ar jaučiu skausmus, ar turiu kokių nors ligų, nustatė mano silpniausias vietas, darė nuotraukas nuo pat sporto pradžios, kad paskui galėtų stebėti padarytą pažangą. Man labai patiko tai, kad Rimantė individualiai įvertino mano sveikatos būklę, fizinį pasirengimą, laikyseną, pasakė, ką reikia koreguoti, padarė kūno sudėties analizę“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinasi I. Šidlauskienė. „Apelsino“ sveikatingumo specialistai savo klientams visuomet atlieka „SMART“ diagnostiką, kurios metu išsamiai įvertina individualią fizinės ir sveikatos būklę, o tik tuomet, remdamiesi testų rezultatais ir žmonių lūkesčiais, sudaro efektyvų asmeninių treniruočių planą.

Treniruočių tikslas laikysenos korekcija

„Apelsino“ sveikatingumo specialistė Rimantė Urbonaitė būdama ne tik trenere, bet ir kineziterapeute, Irmai „SMART“ diagnostikos metu nustatė esamus laikysenos sutrikimus ir parinko specialius pratimus šioms problemoms spręsti bei maksimaliai pagerinti laikyseną. „Irmai nustačiau padidėjusius kaklo ir juosmens lordozinius linkius – tai reiškia, kad yra per daug išlinkusi nugara ir kaklas palinkęs į priekį. Dar vienas sutrikusios laikysenos požymis – „viščiuko sparneliais“ vadinamas sutrikimas, dėl kurio mentys yra netaisyklingoje padėtyje ir pasireiškia atšokusiais apatiniais menčių kampais. Iškart taikėme gydymą – sveikatinančią sporto programą su specialiai Irmos būklei gerinti reikalingais specifiniais pratimais. Konkrečias kūno vietas ir raumenukus vienur reikėjo ištempti, o kitur – sustiprinti tam, kad laikysena gražiai pasikoreguotų“, – paaiškina trenerė-kineziterapeutė. Rimantė džiaugiasi, kad jos klientė sėkmingai ir greitai pasiekė rezultatų, o progresas vyksta ir toliau.

Atsirado didesnis pasitikėjimas savimi

Nors Irmos pagrindinis tikslas buvo laikysenos korekcija, bet sveikas sportas ir atsiradęs rūpestis savimi padėjo moteriai natūraliai atsikratyti 5 kilogramų per 4 mėnesius ir geriau pažinti savo kūną. „Prieš pradedant sportuoti su trenere Rimante, aš svėriau 73 kilogramus, o dabar labai džiaugiuosi sverdama 68 kilogramus. Pirmos treniruotės buvo iššūkis sau, labai daug išmokau. Atrodo, kad 27 metus gyvenau savo kūne, bet jo taip gerai nesuvokiau. Tik su Rimantės profesionalia pagalba man pavyko pasiekti pastebimų rezultatų, jaučiuosi daug labiau pažįstanti ir gebanti kontroliuoti savo kūną, pastebimai pagerėjo laikysena, o dar ir sulieknėjau bei pakeičiau savo mitybos įpročius. Jaučiuosi daug labiau pasitikinti savimi, tvirtesnė, pozityviau žiūriu į save, nes anksčiau buvau savikritiška, patinka išvaizdos pokyčiai, atrodo, kad net ūgiu paaugau, kai tapo tiesesnė laikysena. Atsirado noras prisižiūrėti, juk reikia pagaliau pradėti save mylėti ir stengtis“, – pasiektais rezultatais džiaugiasi Irma Šidlauskienė. Kaip teigia trenerė Rimantė, Irmai rezultatų pasiekti padėjo tai, kad moteris yra įsiklausanti, susikaupianti ir visada stengiasi tinkamai atlikti judesius.

Sąmoningumo sporte ugdymas

„Apelsino“ sveikatingumo specialistė Rimantė pabrėžia, kad jos tikslas yra išmokyti žmogų sportuoti taisyklingai bei ugdyti jo sąmoningumą. „Visada klientui akcentuoju, kurios kūno vietos turi dirbti, ką turi jausti, stengiuosi parodyti tiksliai, kad žmogus kuo sąmoningiau sportuotų. Suteikiu visus įmanomus patarimus, kaip kuo teisingiau gyventi ir nekenkti savo kūnui“, – sako R. Urbonaitė. Trenerė-kineziterapeutė pastebi, kad beveik kiekvienas atėjęs sportuoti turi laikysenos sutrikimų, kurie atsiranda nuo netaisyklingų padėčių kasdienybėje – sėdėjimo, gulėjimo, stovėjimo, darbo pobūdžio. „Šios problemos tikrai išsprendžiamos sveikatinančio sporto pagalba, o tiems, kurie galvoja, kad atsistatymui užteks masažo, mano profesionalia nuomone, masažas duoda labai laikiną rezultatą, jei jis nederinamas su mankšta. Žmogus turi mankštintis, tempti ir stiprinti reikiamus raumenis, tik tada masažas gali padėti kaip priedas prie sporto“, – nuomone dalinasi „Apelsino“ sveikatingumo specialistė Rimantė.

Registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai