sekmes istorija ovidijus ir romualdas

„Matau, bet netikiu“, – taip savo išvaizdos pokyčius apibūdina klaipėdietis Romualdas Stankus (36 m.). Vyras sportuodamas sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ kartu su asmeniniu treneriu Ovidijumi Čepaičiu, atsikratė 10 kilogramų svorio. Pasiektas norimas rezultatas suteikė klaipėdiečiui daugiau pasitikėjimo savimi.

Pasirinko sveikatingumo klubą „Apelsinas“

Romualdas išbandė keletą skirtingų sporto klubų Klaipėdoje, tačiau pasirinko ir liko sportuoti sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“. „Iš pradžių bandžiau sportuoti populiariausiuose Klaipėdos klubuose, bet jie nepateisino mano lūkesčių. Nesulaukiau trenerių dėmesio ir pagalbos, o pamatęs, kad sportuojant mano svoris nesikeičia, nusprendžiau ieškoti kito klubo“, – patirtimi dalinasi vyras. Klaipėdietis gavo trijų dienų dovanų kuponą išbandyti „Apelsiną“ nemokamai, o dabar turi įsigijęs metinę narystę. „Gavęs trijų dienų dovanų kuponą, išbandžiau treniruoklių salę – „Apelsine“ dirbanti pažįstama trenerė-instruktorė viską aprodė, papasakojo ir rekomendavo pasikonsultuoti su asmeniniu treneriu Ovidijumi. Likau labai patenkintas profesionaliu trenerių bendravimu ir darbu. Liepą pradėjau sportuoti „Apelsine“, įsigijau metinę narystę ir planuoju sportuoti čia toliau“, – pasakoja R. Stankus.

Įgyvendino tikslą numesti 10 kilogramų

„Apelsino“ sveikatingumo specialistas Ovidijus Čepaitis džiaugiasi, kad Romualdui pavyko įgyvendinti savo pagrindinį tikslą – numesti 10 kilogramų. „Kai Romualdas atvyko pas mane „SMART“ diagnostikai, supratome, kad vyras sporto salėje yra naujokas, todėl jam reikia išmokti teisingos pratimų atlikimo technikos. „SMART“ testo rezultatai parodė, kad Romualdui reikia ne tik svorio, bet ir laikysenos korekcijos, o pagrindinis jo išsikeltas tikslas buvo numesti 10 kilogramų – šių rezultatų pasiekėme per penkis mėnesius“, – sako „Apelsino“ treneris Ovidijus. Įgyvendinęs pirmuosius tikslus, Romualdas jau kelia sau naujus iššūkius. „Man, kaip treneriui, svarbiausia tai, ko nori klientas, o nuosekliai dirbant, visuomet pasiekiame užsibrėžtų rezultatų. Dabartiniai Romualdo tikslai yra formuoti stangrų kūną ir suteikti jam atletinę formą, ugdyti raumenų jėgą ir ištvermę, pagerinti funkcionalumą“, – pasakoja O. Čepaitis.

ovidijus ir romualdas

Sunku patikėti rezultatais

„Matau, bet netikiu“, – žiūrėdamas į save veidrodyje dabar stebisi klaipėdietis. „Prieš pradedant sportuoti, su darbo kolektyvu keliavome į gamtą, fotografavomės, o kai pamačiau nuotraukas, supratau, kad atrodau ne taip, kaip norėčiau. Prieš 12 metų, sverdamas 10 kilogramų mažiau, atrodžiau daug geriau, todėl norėjau vėl taip pat atrodyti“, – prisimena Romualdas. Vyrui norimi svorio pokyčiai suteikė daugiau pasitikėjimo savimi. „Kai pradėjo kristi svoris ir drabužiai tapo per dideli, aplankė geras jausmas, atsirado didesnis pasitikėjimas savimi. Dabar noriu pasiekti dar idealesnę formą. Turiu išsisaugojęs tą nuotrauką, kuri paskatino keistis, ji motyvuoja judėti pirmyn, neapleisti to, ką pasiekiau, ir negrįžti į „senąjį aš“, nes „naujasis aš“ man patinka daug labiau“, – pasakoja R. Stankus.

Profesionali trenerio priežiūra

Visiems pradedantiems sportuoti, Romualdas rekomenduoja pirmiausia pasirinkti treniruotes su asmeniniu treneriu. „Norint tikslingai pasiekti rezultatų, reikia profesionalo pagalbos. Treneris Ovidijus žino, kaip geriausiai padėti įgyvendinti norimus pokyčius, atsako į visus reikiamus klausimus, motyvuoja ir išmoko teisingai sportuoti“, – sako R. Stankus. Iš pradžių Romualdas su asmeniniu treneriu sportuodavo du kartus per savaitę, o dabar užtenka tik vieno karto, nes jau gali sportuoti savarankiškai. „Man svarbu klientą išmokyti sportuoti ir ugdyti, kad laikui bėgant jis mokėtų treniruotis savarankiškai. Atsakau į visus reikiamus klausimus, patariu, visada stebiu savaitės pokytį ir kaip pavyksta siekti rezultatų. Pateikiu ir mitybos rekomendacijas – išmokau atsirinkti tinkamą ir netinkamą organizmui maistą, nurodau, kokius produktus kokiu laiku valgyti yra geriausia. Kai žmogus laikosi dietų, tai svoris nukrenta greitai, bet sugrįžtą dvigubai ar netgi trigubai, o man svarbu, kad pasiektas rezultatas išliktų ilgam, kad klientas išmoktų ir žinotų, kaip išlaikyti norimą formą“, – pabrėžia sveikatingumo specialistas Ovidijus.

„Judesys – tai vaistas nuo visų ligų, todėl fizinis aktyvumas ir kuo įvairesnis krūvis yra labai svarbus. Žmogui normaliai reikėtų 3 valandų sporto per savaitę. Taip pat sportuojantiems svarbu nepamiršti lankstumo treniruočių – tai pagrindinė prevencija nuo traumų“, – patarimais dalinasi „Apelsino“ treneris Ovidijus.

„Apelsine“ dirbantys profesionalūs sveikatingumo specialistai jums padės pasiekti užsibrėžtų tikslų pagal jūsų individualią sveikatos ir fizinę būklę.

Jei nesate klubo narys, kviečiame išbandyti sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ nemokamai: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai