Dažnai įspūdingų rezultatų, ypač lieknėjant, norime iš karto. Visgi sveikas lieknėjimas vyksta lėčiau, bet žymiai efektyviau. Ar žinojote, kad viršsvorį svarbu mesti ne iš raumenų, bet iš riebalų masės? Trijų vaikų mama Liudmila Sacharčiuk (43 m.) sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“, esančiame PC „Studlendas“ sportuoja su treneriu Ramūnu Sendriumi.

Kada ir kodėl pirmą kartą atėjote į „Apelsiną“?

Pirmą kartą į „Apelsiną“ atėjau praėjusių metų liepos mėnesį ir iš karto pradėjau sportuoti kartu su asmeniniu treneriu Ramūnu Sendriumi. Taip nusprendžiau, nes konsultavausi su mitybos specialiste, kuri man patarė sportuoti su treneriu tam, kad pasiekčiau norimų rezultatų. „Apelsiną“ pasirinkau, nes iš aplinkinių girdėjau tik pačias geriausias nuomones apie šį sveikatingumo klubą.

Koks buvo pagrindinis jūsų sporto tikslas?

Svorio metimas ir gražių kūno formų atradimas. Anksčiau buvau profesionali plaukikė, tad man jokių kitų problemų, pavyzdžiui, nugaros skausmų, nebuvo. Tiesiog supratau, kad per dešimt metų priaugau labai daug viršsvorio ir atėjo laikas imtis priemonių jo atsikratyti, pradėti sportuoti ir daugiau judėti.

Kaip jautėtės, kai pradėjote treniruotis individualiai?

Pradžia buvo sunki dėl atsiradusio naujo režimo, bet paskui labai greitai įpratau sportuoti su treneriu Ramūnu tris kartus per savaitę. Jeigu nors vieną treniruotę praleidžiu, man tai tarsi „katastrofa“, nes pradeda kamuoti sąžinė, jog praeidau ir negaliu jaustis tokia žvali ir energinga.

Kokiu paros metu sportuojate?

Visuomet sportuoju rytais nuo 7 val., o po treniruotės keliauju tiesiai į darbą. Man toks paros metas yra geriausias ir patogiausias, nes dirbu sėdimą darbą ir aktyviai pasportavus, daug lengviau būti produktyvia ir „išgyventi“ sėslią darbo dieną. Taip pat vakare po darbo ne visuomet žinau, kada grįšiu, tad daug sunkiau būtų planuoti treniruočių laiką, o ryte pasportuoju ir visą likusią dieną galiu praleisti optimistiškai.

Ar nesunku atsikelti į treniruotę ryte? Kas motyvuoja? 

Visiškai nesunku. Motyvuoja noras siekti užsibrėžto tikslo ir žinau, kad daug lengviau jaučiuosi pasportavusi. Atsirado daug daugiau energijos, o endorfinai gaminasi jau nuo pačio ryto. Laimingesnė šeima, tvarkingesni namai

Kokie jūsų pasiekti rezultatai?

Praradau 10 kilogramų nereikalingų riebalų. Žinoma, nežadu sustoti ir noriu sverti dar mažiau. Jaučiuosi komfortiškai ir mano organizmas nepatiria visiškai jokio streso, nes svoris krenta lėtai, užtikrintai ir sveikai. Atrodo, kad lieknėjimo procesas vyksta natūraliai, nereikia atsisakyti mėgstamų maisto produktų ir kankinti savęs dietomis. Kaip sako treneris Ramūnas: „Jei jau dešimt metų svori auginai, tai duok organizmui bent 10 procentų to laiko tam, kad priaugto svorio sveikai atsikratytum.“

Kaip vertinate „Apelsino“ sveikatingumo specialistą Ramūną Sendrių?

Labai teigiamai ir pozityviai. Treneris ypač atsakingas ir rūpestingas, gal todėl kad pats turi šeimą. Labai ramiai galime ir sportuoti, ir bendrauti, nėra jokios baimės ko nors paklausti, o tik pasitikėjimas juk taip ir turėtų būti sportuojant su asmeniniu treneriu. „Apelsine“ sportuoju tik su Ramūnu, nes treneris visada padės, pakonsultuos, profesionaliai prižiūrės, ar visus pratimus atlieku teisingai. Dėl to ir rezultatai yra patys geriausi.

Kaip vertinate Liudmilos pasiektus rezultatus?

Ramūnas Sendrius (treneris): Kai Liudmila pradėjo sportuoti su manimi, atlikome „SMART“ diagnostiką, kurios analizė, aišku, parodė per didelį riebalų kiekį, taip pat moteriai trūko skysčių. Sureguliavus mitybą, individualią treniruočių programą, tinkamai geriant vandenį, Liudmila sveikai atsikratė dešimt kilogramų vien tik iš riebalų masės. Moteris yra fiziškai stipri, nors dauguma žmonių skundžiasi laikysenos problemomis bei nugaros skausmais, Liudmilai tokių problemų nekilo, nes ji anksčiau profesionaliai sportavo, buvo plaukikė. Mums svarbiausias buvo lieknėti sveikai ir formuoti gražias kūno formas, neprarasti raumenų masės. Moteris priaugo keturis kilogramus raumenų, todėl numesto svorio rezultatas nėra ypatingai didelis, bet vadovaujamės sveiko lieknėjimo procesu ne iš raumenų, bet tik iš riebalų. Raumenys reikalingi norint suformuoti dailią kūno figūrą. Svarbiausia yra išvaizda ir puiki savijauta, Liudmila pakeitė gyvenimo būdą ir dabar yra daug laimingesnė ir fiziškai aktyvesnė. Kokia sveiko lieknėjimo paslaptis? Nesukelti streso organizmui ir klausyti savo kūno, visai nereikia imtis drastiškų priemonių, o efektyviausių rezultatų galima pasiekti lengvai ir pozityviai su profesionalo priežiūra.

Registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai