Sumažėjęs viršsvoris – geresnė sveikata ir lengvesnis gyvenimas!

Viršsvoris yra viena pagrindinių sveikatos problemų priežasčių. Pradėjus sportuoti ir sveikiau gyventi, daugelį problemų galima išspręsti be gydytojų pagalbos. Klaipėdietė Daiva Pronskienė (44 m.) prieš pusmetį svėrė 133 kg ir atėjo į sveikatingumo klubą „Apelsinas“, esantį PC „Vingis“, su klausimu: „Ar įmanoma pagerinti mano sveikatą?“.  Dabar moteris sveria 25 kilogramais mažiau, o labiausiai džiaugiasi tuo, kad žymiai pagerėjo jos gyvenimo kokybė.

Viršsvoris kenkia sveikatai

Klaipėdietė „Apelsine“ sportuoti pradėjo ne dėl svorio kompleksų, bet dėl žymiai blogėjančios sveikatos. „Vieną dieną tiesiog stipriai supykau ant savęs ir užsispyriau pradėti sportuoti. Dėl savo svorio niekada nekompleksavau, nes negirdėjau iš aplinkinių jokių blogų komentarų. Viršsvoris visgi pradėjo neigiamai atsiliepti sveikatai. Kelio sąnaryje atsirado cista ir supratau, kad viskas – daugiau „lašiniai“ mano sveikatos nebeatims“, – pasakoja Daiva. Svarbiausia, kad moteris lankydamasi sveikatingumo klube išsprendė savo sveikatos problemas. „Skundžiausi aukštu kraujo spaudimu, taip pat man yra išoperuota skydliaukė, kankino nugaros skausmai. „Apelsine“ nusipirkau metinę narystę ir pradėjau sportuoti su asmenine trenere Silvija. Jau po pirmojo mūsų susitikimo supratau, kad tblai mano žmogus ir ši trenerė man padės pasiekti gerų rezultatų. Taip ir buvo – dabar mano sveikata stipriai pagerėjo, o gyvenimas palengvėjo. Atsirado daug daugiau energijos: jei ankščiau buities darbus atlikdavau per dvi dienas, tai dabar – per keletą valandų“, – džiaugiasi D. Pronskienė.

Atsikratė 25 kilogramų

Daiva prieš pusę metų svėrė 133 kilogramus, o dabar klaipėdietė jau gali didžiuotis atsikračiusi net 25 kilogramų. „Iš savo patirties galiu pasakyti, kad jeigu nori pasiekti rezultatų – vienas to tikrai nepadarysi. Reikia profesionalo pagalbos – treneris stebi ir kontroliuoja, parenka pratimus ir prižiūri, kad juos teisingai atliktum. Numečiau 25 kilogramus ir niekur nėra suglebusi oda, o apimtys sumažėjo net 20 centimetrų“, – sako klaipėdietė. Daiva dalinasi, kad jos tikslas yra atsikratyti dar 20 kilogramų: „Dabar esu tik pusiaukelėje, nes noriu numesti dar mažiausiai 20 kilogramų. Kiek prisimenu, pirmieji mėnesiai sporto man buvo labai sunkūs: sukosi galva dėl kraujo spaudimo, bet paskui viskas susitvarkė ir dabar esu pasiruošusi judėti toliau. Man labai pasisekė, kad „Apelsine“ atradau jauną, gražią ir protingą trenerę Silviją. Kaip žmogus ji labai žmogiška ir supratinga, o kaip trenerė – griežta ir atsakinga. Silvija man yra didžiausia motyvacija ir „variklis“ nepasiduoti bei toliau judėti savo tikslo link.“

Svarbus aplinkinių palaikymas

Klaipėdietė Daiva pabrėžia, kad šeimos ir draugų palaikymas padeda nepalūžti sunkiausiais momentais ir skatina sportuoti toliau. „Vyras mane myli tokią, kokia esu, bet aišku, kad labai palaiko ir džiaugiasi mano rezultatais, be to ir pats stengiasi neatsilikti. Jauniausias sūnus taip pat mato gerą pavyzdį ir laukia, kada pats galės pradėti sportuoti. Giminės ir draugai sako: „Tik nepasiduok!”. Visi labai rūpinasi, net nuvykus pas draugus į svečius, specialiai man būna paruoštos sveikesnės mocarelos sūrio ir pomidorų salotos“, – sako moteris. Daiva laikosi subalansuotos mitybos: „Valgau tiek, kiek noriu, bet žinau, kokius produktus galiu rinktis pusryčiams, pietums ir vakarienei. Dabar nevalgau nei cukraus, nei bulvių, nei miltinių patiekalų. Sunkiausia buvo atsisakyti grietinės, tačiau ją pakeičiau graikišku jogurtu ir problema išspręsta.“

Žiniasklaidoje skambanti trenerės istorija

Dabar „Apelsine“ dirbanti sveikatingumo specialistė Silvija Jučepytė Lietuvoje išgarsėjo kaip mergina, atsikračiusi 40 kilogramų viršsvorio ir pradėjusi asmeninės trenerės karjerą. „Niekada nesvajojau būti trenere, tačiau pats gyvenimas taip viską sudėliojo. Gyvenau Vilniuje ir turėjau svorio problemų, todėl į sporto salę atėjau ieškoti disciplinos – per pusmetį numečiau 40 kilogramų. Iš sostinės persikėliau gyventi į Klaipėdą ir pradėjau dirbti „Apelsine“ – iš pradžių kaip vadybininkė, bet vedama didelio noro sieti savo darbą su sportu, įgijau išsilavinimą ir dabar galiu padėti žmonėms siekti savo tikslų kaip sveikatingumo specialistė“, – savo istoriją pasakoja Silvija. „Apelsino“ sveikatingumo specialistė S. Jučepytė sveikos gyvensenos patarimais ir savo klientų rezultatais dalinasi „Facebook“ ir „Youtube“ puslapiuose: „Gyvenk sveikiau su manimi“.

Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ dirbantys profesionalūs treneriai ir kineziterapeutai jums padės pasiekti užsibrėžtų tikslų pagal jūsų individualią sveikatos ir fizinę būklę. Sportuodami pagal „SMART“ metodiką, išmoksite saugiai mankštintis, pakeisite žalingus mitybos įpročius ir kasdienę rutiną. „Apelsino“ sveikatingumo specialistai užtikrins, kad pratimus atliktumėte taisyklingai, padės efektyviai išspręsti sveikatos problemas, išklausys, patars ir suteiks motyvacijos gyventi sveikiau!

„Apelsine“ dirbantys profesionalūs sveikatingumo specialistai jums padės pasiekti užsibrėžtų tikslų pagal jūsų individualią sveikatos ir fizinę būklę.

Jei nesate klubo narys, kviečiame išbandyti sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ nemokamai: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai