Stuburo ir sąnarių mankšta: vos kelios valandos per savaitę gali pakeisti Jūsų savijautą!

Vis jaunesni žmonės patiria stuburo negalavimus, kuriuos sukelia sėdimas darbas, fizinio aktyvumo trūkumas, netaisyklinga laikysena, viršvoris, raumenų disbalansas ir kiti veiksniai. Pajutus nemalonius simptomus kaklo, nugaros ar juosmens srityse dažnas griebiasi vaistų. Neskubėkite, išeitis yra– tai stuburo ir sąnarių mankšta. Savo patirtimi dalinasi sveikatingumo klubo „Apelsinas“ klientė Julija, lankanti stuburo ir sąnarių mankštas.

Kas Jus paskatino pradėti sportuoti?

Nesu sportavusi anksčiau. Vis galvodavau, kad gal jau laikas pradėti daryti mankštą, tačiau trūko žinių, įgūdžių ir motyvacijos. Todėl pradėjau domėtis treniruotėmis, kurios vyksta sporto klubuose. Arčiausiai mano namų yra sveikatingumo klubas „Apelsinas“, o ir treniruočių pasirinkimas platus. Nusprendžiau pabandyti išmokti treniruotis, kad vėliau galėčiau mankštintis ir namuose. Kadangi esu kompanijos žmogus, man daug smagiau mankštintis kolektyviai ir su trenerio priežiūra.

Kodėl pasirinkote lankyti būtent stuburo ir sąnarių mankštą?

Mane sudomino stuburo ir sąnarių mankšta, nes nesu apie ją anksčiau girdėjusi. Dirbu sėdimą darbą, dažnai netaisyklingas sėdėjimas sukelia stuburo ar sąnarių negalavimus. Todėl susimąsčiau,  o kodėl gi nepabandžius ir neišsiaiškinus kokia tai treniruotė? Žinoma, prieš eidama į užsiėmimą perskaičiau jo aprašymą, kurį radau „Apelsino“ interneto svetainėje. Kai sužinojau, kad užsiėmimą veda kineziterapeutė, neliko abejonių, kad lankysiu šias mankštas. Laikui bėgant paįvairinimui pradėjau lankyti ir kalanetikos treniruotes.

Kaip jaučiatės lankydama stuburo ir sąnarių mankštas?

Pirmą kartą atėjus į treniruotę buvo įdomu klausytis savo ir aplinkinių dalyvių sąnarių traškėjimo. Nors pratimai atrodė lengvi, tačiau kai kurie reikalavo ir iki pat dabar dar reikalauja pastangų. Sėdimas darbas ir daugiau nei 8 valandos, praleistos prie kompiuterio, siunčia signalus, kad tikrai reikia prasimankštinti. Ši treniruotė man patiko iš karto, nes jos metu labai akcentuojama laikysena ir atliekamų pratimų nauda atskiroms kūno dalims. Nuo pat pradžių iki dabar lankau mankštas, kurias veda trenerė Eglė. Labai džiaugiuosi, kad trenerė rekomenduoja pratimus, kuriuos galiu atlikti ir namuose savarankiškai. Tačiau problema ta, kad namuose nėra kas išsamiai paaiškintų, prižiūrėtų kaip atlieku pratimus, o svarbiausia palaikytų ir motyvuotų nesustoti. Dėl šių priežasčių treniruotes lankau reguliariai. Ypač džiaugiuosi, kai treniruočių metu naudojame didelius gimnastikos kamuolius.

Kokius pokyčius pajutote lankydama stuburo ir sąnarių mankštą?

Prieš pradedant lankyti mankštas žinojau, kad nuo ilgo sėdėjimo mano sąnariai yra sustingę. Pirmose treniruotėse mane nustebino tai, kad sunkiai sekasi išlaikyti pusiausvyrą. Trenerė mane nuramino, kad šie negalavimai yra laikini, o sporto pagalba greitai savijauta pagerės. Po truputį pastebiu, kad sąnariai tampa paslankesni, mažiau traška, o pusiausvyra gerėja. Tačiau dar reikia įdėti nemažai darbo, kad pasiekčiau norimą rezultatą. Esu labai dėkinga trenerei-kineziterapeutei Eglei, nes jos pagalba artėju link siekiamo rezultato. Po treniruotės jaučiuosi pavargusi, tačiau nuotaika puiki, geriau sekasi dirbti, šviesesnė galva.

Ko palinkėtumėte moterims, kurios vis nedrįsta pradėti sportuoti?

Linkiu pradėti po truputį sportuoti – geriausia, žinoma, sporto klube su trenerių priežiūra. Svarbiausia yra pradėti. Žinoma reikalingas ir nusistatymas, kad ir kaip nesinori, bet yra toks žodis reikia. Ateini į klubą, tave sutinka maloni trenerės šypsena, prasideda treniruotė ir viskas gerai – svarbu pradėti. Savo draugėms rekomenduoju pradėti, nors pabandyti – sudalyvauti nemokamose įvadinėje treniruotėje, pajusti kas tai yra malonus nuovargis, o paskui visa tai jau tampa įpročiu.

Stuburo mankštas veda patyrę kineziterapeutai, kurie užtikrina, kad pratimai teiktų didžiausią naudą sveikatai. Kineziterapijos esmė – gydymas judesiu, tad be medikamentų sustiprinsite sveikatą, atsikratysite skausmo, sustiprinsite raumenis, lavinsite judesius. Vos kelios valandos per savaitę gali pakeisti Jūsų savijautą ilgam laikui.

„Apelsino“ klientai grupines treniruotes lanko nemokamai! Jei vis dar nesate klubo narys, išbandyti stuburo ir sąnarių mankštą nemokamai galite ir Jūs bet kuriame „Apelsine“, užsiregistravus interneto svetainėje www.apelsinas.lt

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai