Sportuoti verta dėl savęs

Sportas ir judėjimas reikalingas kiekvienam iš mūsų, jei norime gyventi sveikai ir džiaugtis gera savijauta. „Sportuoti verta dėl savęs“, – sako klaipėdietė Liudmila Orlova (54 m.), jau daugiau nei metus sportuojanti sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“, iš kurių pusę metų treniruojasi individualiai kartu su sveikatingumo specialiste Lijana Bajeliene.  

Atsikratė 15 kilogramų

Liudmila „Apelsiną“ atrado, nes norėjo atsikratyti viršsvorio. Moteris išbandė grupines treniruotes, stuburo ir sąnarių mankštą, dalyvavo projekte moterims „Lieknėjimo akademija“ ir toliau nusprendė sportuoti su asmenine trenere Lijana PC „Studlendas“ esančiame „Apelsine“. „Sudalyvavusi „Lieknėjimo akademijoje“ panorau nesustoti, tęsti sportą ir toliau siekti norimų rezultatų su asmeniniu treneriu individualiai, taip pasirinkau sportuoti kartu su trenere Lijana. Atėjusi į „Apelsiną“ svėriau 96 kilogramus, bet pastarąjį pusmetį kartu su Lijana dirbame rimtai, ji kontroliuoja mano treniruotes, mitybą, ir jau pavyko numesti svorį iki 81 kilogramo“, – sporto rezultatais dalinasi Liudmila. Moteris sako, kad toks svoris yra tik jos tikslo pusiaukelė, nes kad jaustųsi gerai, Liudmila norėtų sverti 74 kilogramus: „Mano norimas tikslas yra sverti bent 74 kilogramus, nes tiek sverdama žinau, kad daug geriau jaučiuosi, nejaučiu nei sąnarių, nei kojų skausmų ir gyventi lengviau.“

Sėkmės istorija trenrė Lijana ir Liudmila

Mitybos paslaptis – daugiau valgyti 

Ne visuomet svorio augimo priežastis yra persivalgymas, kartais viršsvoris atsiranda dėl nepakankamo valgymo. „Liudmilos atveju, sparčiai augo ir sunkiai krito svoris, nes moteris maitinosi tik vieną kartą per dieną ir pagrindinis aspektas buvo sureguliuoti jos mitybą. Dažnai svoris auga, nes žmonės valgo per daug ir neteisingą maistą, bet Liudmilai, atvirkščiai, galioja taisyklė: reikia valgyti, nes jeigu nevalgysi, sustorėsi. Dauguma moterų nevalgo, nes nori sulieknėti, bet taip labai sulėtina savo medžiagų apykaitą ir išderina organizmą“, – pasakoja  „Apelsino“ trenerė Lijana. Trenerė taip pat pabrėžia, kad svoris sunkiai krenta dėl didelio streso, geriant antidepresantus, dėl miego trūkumo, turint sveikatos problemų ir geriant vaistus nuo skausmo, o be išmanančio specialisto pagalbos rezultatų pasiekti tampa ypač sunku. Liudmila stebėjosi trenerės Lijanos patarimais, kiek iš tikrųjų jai reikia suvalgyti, o dabar džiaugiasi jau galinti apsirengti keliais dydžiais mažesniais drabužiais. „Svoris taip greitai padidėjo, atrodo, nieko nevalgiau, o kilogramai vis tiek augo. trenerė mane išmokė teisingos mitybos ir aš pagaliau pradėjau valgyti. Maitinuosi sveikai, tačiau per mažai ir kai Lijana pasakė, kokiais kiekiais turėčiau valgyti, man pasidarė baisu, nes buvau nepratusi tiek valgyti“, – sako L. Orlova.

Nebekankina nugaros skausmai

Moteriai buvo atlikta stuburo operacija, po kurios skausmai dingo tik sportuojant su profesionalios trenerės pagalba. „Man buvo atlikta stuburo operacija ir po jos buvo sunkus atsistatymo laikotarpis, kai negalėjau sportuoti. Nuo nejudėjimo ir kitų problemų labai stipriai padidėjo svoris ir nusprendžiau imtis veiksmų. Viskas įmanoma ir net turėjusi stuburo operaciją, dabar sportuoju su asmeninės trenerės pagalba, nugaros skausmai jau beveik išnyko“, – pasakoja Liudmila. „Apelsino“ trenerė Lijana akcentuoja, kad svarbu yra kontroliuoti treniruotes ir parinkti tinkamus pratimus bei krūvį pagal individualią žmogaus fizinę ir sveikatos būklę. „Iš pradžių buvo svarbiausia Liudmilą išmokyti teisingos pratimų atlikimo technikos, moteriai operuotas stuburas, todėl ypač reikėjo kontroliuoti treniruotes. Liudmila yra labai pažangi klientė, atsakingai žiūri į sportą, visuomet iki galo atlieka pratimus, įdėmiai klauso, moteris labai motyvuota ir užsispyrusi pasiekti rezultatų dėl savęs, taigi su tokiu žmogumi yra labai smagu dirbti“, – savo kliente džiaugiasi trenerė L. Bajelienė.

Sėkmės istorija trenrė Lijana ir Liudmila

Sportas suteikia jėgų gyvenimui

Liudmila teigia, kad priaugusi svorio tapo lėtesnė ir vangesnė, be to, viršsvoris neigiamai atsiliepia sveikatai, o sportuodama „Apelsine“ moteris atranda daugiau jėgų gyvenimui. „Dabar mano savijauta lengvesnė, jaučiuosi judresnė. Dirbu poliklinikoje su žmonėmis, profilaktikos kabinete, tai po darbo atėjusi sportuoti pas Lijaną kartais jaučiuosi visiškai be nuotaikos, neturinti jėgų treniruotei, bet po 5–15 minučių sporto jau atsiranda šypsena ir jėgos vėl iš naujo atgyja“, – savijautos pokyčiais dalinasi L. Orlova. Moteris teigia, kad sportuojame dėl savęs, o „Apelsiną“ rekomenduoja išbandyti visiems. „Tereikia ateiti į treniruotę ir viskas pasidaro daug geriau, pirmiausia, juk sportuojame dėl savęs ir save mylėti reikia. Labai rekomenduoju visoms moterims, nepaisant amžiaus ar savijautos, išbandyti sportą su asmeniniu treneriu, nes jis profesionaliai padės ir parinks geriausius pratimus individualiai jums. Iš pradžių gali atrodyti sunku, bet mažais žingsneliais pavyks ir galėsite vis daugiau, o rezultatai bei mažėjantys drabužių dydžiai tik motyvuos nesustoti“, – skatina atrasti sportą „Apelsino“ klientė Liudmila.  

Jei nesate klubo narys, kviečiame išbandyti sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ nemokamai: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai