Dviejų vaikų mama ir net trijuose darbuose dirbanti Raimonda Žukauskienė (36 m.) sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ sportuoti pradėjo prieš metus kaip slapta klientė. Moteris vadovaujasi požiūriu, kad kai mėgaujiesi sportu ir jauti teigiamus pokyčius, tai viską įmanoma suderinti! Asmeninės treniruotės su sveikatingumo specialistu Rojumi Adomaičiu pakrauna gera energija, suteikia pasitikėjimo savimi ir skatina siekti daugiau.

 

Nuo slaptos klientės iki sporto visus metus

 

Raimonda sveikatingumo klubą „Apelsinas“ pirmą kartą išbandė kaip slapta klientė. Moteris visada planavo ir svajojo eiti į sporto klubą, tačiau nesiryžo skirti tam laiko ir finansų. Vieną dieną, turėdama laiko tarpą tarp dviejų darbų, Raimonda nusprendė pasportuoti ir apžiūrėjusi visus sporto klubus, tinkančius pagal lokaciją, pasirinko „Apelsiną“.  Moteris pasinaudojo pasiūlymu pabūti slapta kliente ir patikrinti, kaip dirba sveikatingumo specialistas Rojus, žinoma, treneris to nežinojo. Dabar Raimonda „Apelsine“ sportuoja jau metus ir sustoti tikrai neplanuoja, o to pagrindinė priežastis – būtent treneris Rojus.

„Sportuoti su asmeniniu treneriu buvo geriausias mano priimtas sprendimas. Jeigu ne Rojus, abejoju, kad būtų užtekę ryžto ir motyvacijos po mėnesio nusipirkti metinį abonementą. Pamaniau, kad po kelių kartų, išmokusi elgtis su treniruokliais, toliau sportuosiu viena. Tačiau po pirmos, antros, trečios treniruotės, pajaučiau priklausomybę sveikatingumo specialisto priežiūrai ir kaskart vis įdomesnėms treniruotėms. Kažkada sakiau Rojui, kad sportuosiu su juo tol, kol sugalvos naujų, dar neišbandytų pratimų“, – pasakoja Raimonda.

 

Fiziniai ir emociniai pokyčiai

 

Sportas su asmeniniu treneriu prasidėjo nuo „SMART FIT“ instruktažo, pirmojo keturių individualių treniruočių paketo ir išsivystė į aukštesnius tikslus. „Pradėjome nuo viso kūno korekcinės programos ir stiprinome už stabilumą atsakingus raumenis. Kadangi Raimonda turėjo gan stiprią stuburo traumą, tai pirmiausia sutvirtėjome ir palaipsniui treniravome visas kūno funkcijas, judesius bei raumenis. Labiausiai pasikeitė Raimondos išvaizda ir pasitikėjimas savimi, kaip kartais juokaujame, jog iš „pilkos pelytės“ ji tapo moterimi, kuri žavi kitus žmones ir kurios tiesiog neįmanoma nepastebėti. Svorio nesistengėme mažinti, tačiau pasikeitė Raimondos kūno sudėtis – padidėjo raumenų masė, sumažėjo poodinis ir visceralinių riebalų lygis, teigiamai pasikeitė biologinis amžius, organizmo vandens kiekis, laikysena, funkcionalumas ir, svarbiausia, judesių valdymas. Dabartinis treniruočių tikslas yra vieno sudėtingiausių pratimų su savo kūno svoriu atlikimas – prisitraukimas. Raimondos pasiekimai gana dideli, bet limitai yra tik mūsų galvoje. Visų žmonių potencialas yra ženkliai didesnis, nei jie galvoja“, – treniruočių rezultatais dalinasi Rojus. Sveikatingumo specialistas pastebi, kad Raimondos rezultatas nėra tiesiog trys jėgos treniruotės per savaitę, nes kardinaliai pasikeitė klientės gyvenimo būdas – ji pradėjo, daugiau vaikščioti, bėgioti, minti dviratį.

Raimonda džiaugiasi tiek fiziniais, tiek ir emociniais pokyčiais, kuriuos suteikė sportas: „Nuo sėdimo darbo jaučiau įtampą nugaroje, taip pat laikysenos ir visų kūno raumenukų disbalansą. Sportas išsprendė šias problemas. Taip pat pagerėjo atmintis. Atsirado daugiau fizinės ištvermės, kuri leidžia man bėgioti, nors dar prieš metus nepavykdavo. Džiaugiuosi vis labiau išryškėjančiais raumenukais, sustiprėjusiomis rankomis, galiu padaryti atsispaudimus. Prisitraukimo dar padaryti nepavyko, bet turiu ko siekti. Po treniruočių jaučiuosi pasikrovusi geros nuotaikos, energijos ir laimės hormonų. Dažniau šypsausi ir esu labiau patenkinta savimi.“

 

Kai nori, viską įmanoma suderinti

 

Aktyvi moteris, auginanti du vaikus ir prižiūrinti visus keturis namų kampus, sako, kad gyvenime veiklos tikrai netrūksta, bet sportui laiko vis tiek suranda: „Kai patinka tai ką darai, viską įmanoma suderinti. Dirbu trijose darbovietėse, sportuoju tris kartus per savaitę (du kartus su Rojumi), turiu papildomų veiklų. Energijos pas mane tiek, kad kartais pati stebiuosi, o sportas jos ne atima, bet suteikia dar daugiau. Vasarą rinkdavausi treniruotes rytais ir 6:00 jau būdavau sporto klube – tai mano atradimas, nes labai patiko sportas ryte, prieš darbą. Dabar tenka sportuoti vakare, nes reikia vaikus nuvežti į mokyklą. Džiaugiuosi, kad  treniruočių laiką pavyksta suderinti su Rojumi.“

Raimonda sportavo ir anksčiau, tačiau savarankiškai arba grupiniuose užsiėmimuose. Asmeninės treniruotės „Apelsine“ yra pirmoji moters patirtis ir, nors pradėti buvo baisu, tačiau tikrai verta: „Pradėti sportuoti salėje buvo nejauku ir nedrąsu, nes nemokėjau ir nežinojau, kaip naudotis įranga, kas kur padėta, kaip sureguliuoti treniruoklius pagal savo kūną, dar ir dabar ne viską moku. Po pirmos treniruotės su Rojumi pamačiau, kad negaliu teisingai atlikti netgi elementaraus pritūpimo. Pasirinkusi asmenines treniruotes, supratau, kokia reikšminga yra profesionali priežiūra ir pagalba bei kokią naudą suteikia treniruotės, kai jos būna tikslingos ir teisingos. Be to, esu linkusi savęs pagailėti, o treneris išspaudžia maximumą – būna sunku, bet po treniruotės jaučiu euforiją.“

 

Svarbu išsirinkti sau tinkamą trenerį

 

Raimonda sako, kad jai pasisekė, jog „Apelsine“ surado savo trenerį, nors per sporto metus pastebėjo, kad visi sveikatingumo specialistai puikiai išmano savo darbą. „Man labai svarbus ryšys su treneriu, jei lengva ir malonu bendrauti sportuojant, treniruotė tiesiog pralekia. Rojus labai šiltas žmogus, jis man tapo ne tik terneriu, bet ir draugu, kuris palaiko, paklausia, kaip jaučiuosi po treniruotės, visada išklauso mano verkšlenimus, kaip sunku, kad jau nebegaliu, ir tada sako: „aha, gerai, o dabar daryk“ – tiki manim labiau nei aš pati savim. Rojus yra įžvalgus, profesionalus, atsidavęs, laisvas, žingeidus, tolerantiškas ir dar daug gerų savybių galėčiau vardinti. Kiti treneriai taip pat šaunūs, „Apelsine“ surinkta puiki komanda. Pripratau, susidraugavau, nebėra streso, mano aplinkos žmonės pastebi, kaip mėgaujuosi sportu“, – sveikatingumo klubą ir trenerius rekomenduoja moteris.

„Apelsino“ treneris Rojus Adomaitis yra buvęs profesionalus plento dviratininkas, nuolat besidomintis sportu ir sveika gyvensena, ieškantis būdų, kaip tobulinti savo fizinį pajėgumą, savijautą, visada stengiasi padėti kitiems. „Esu labai žingeidus, savo veiklą mylintis žmogus. Nors „Apelsine“ dirbu nuo 2020 metų rugpjūčio, per šį, galima sakyti, trumpą laiką, paslaugas suteikiau šimtams žmonių. Gyvenimo būdą, savijautą, laikyseną bei išvaizdą pakeičiau kelioms dešimtims. Ypatingai pastaruoju metu, žmonės kreipiasi norėdami pagerinti savo aktyvumo lygį, kūno svorį bei laikyseną. Šiuolaikinis gyvenimas ne tik priverčia mus gyventi labai sėslų, pasyvų gyvenimą, bet ir smarkiai iškraipo kūną, atsiranda disbalansas, kuris ilgainiui gali sukelti nemalonius skausmus. Teisingas sportas – tai būdas to išvengti“, – patirtimi dalinasi sveikatingumo specialistas.

 

Mūsų sveikatingumo klubuose šeimai „Apelsinas“ visiems pradedantiesiems siūlome išbandyti nemokamą įvadinę treniruotę, kurios metu treneris atlieks Jums SMART FIT instruktažą. Instruktažas apima kūno sudėties analizę, bazinių judesių ir laikysenos testavimą, sudaroma mini programa. 

Tad jei pasiryžote imtis savo gyvenime permainų – registruokitės ČIA. 

Mūsų klubus rasite PC „Grandus“ (Taikos pr. 66A) ir PC „Studlendas“ (H. Manto g. 90).