Sportuodama „Apelsine“ pasiekė idealaus svorio rezultatą

Klaipėdietė Vita Merkelytė (21 m.) sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“, esančiame PC „Vingis sportuoja jau 3 metus. Anksčiau mergina lankydavo grupines treniruotes ir 2 metus sportavo savarankiškai, be asmeninio trenerio. „Tik tada mėnesio abonementas labai greitai pavirsdavo savaitės abonementu, nes vienai sportuoti labai greitai atsibosdavo“, – juokiasi Vita. 

Pasirinko trenerį vyrą

Vita pasiryžo išbandyti asmenines treniruotes su „Apelsino“ sveikatingumo specialistu Edvinu Genučiu. „Pasiryžti sportui su asmeniniu treneriu mane paskatino kambariokas, nes jis nusprendė pradėti lankyti asmenines treniruotes „Apelsine“, taigi ir aš pagalvojau, kad norėčiau pabandyti. Paprašiau administratorės trenerių vizitinių kortelių, vieną trenerį išsirinko kambariokas, su moterimi sportuoti nenorėjau, o trečia kortelė buvo būtent Edvino – jį ir pasirinkau, nes pasirodė unikaliausias“, – pasakoja V. Merkelytė. 

Klaipėdietė džiaugiasi, kad būtent vyras treneris jai padėjo įgyvendinti visus tikslus ir užtikrintai rekomenduoja sportuoti su Edvinu kitiems: „Norėjau sportuoti būtent su vyru treneriu dėl didesnės disciplinos, nes man atrodo, kad vyrai visuomet labiau „spaudžia“. Kai tik išgirstu, kad kas nors iš draugų rato nori pradėti sportuoti, visuomet duodu Edvino kontaktą – užtikrintai rekomenduoju visiems.“

Numetė 11 kilogramų

Asmeninės treniruotės Vitai per 9 mėnesius padėjo pasiekti žymiai geresnių rezultatų nei 2 metai savarankiško sporto. „Su Edvinu pradėjau sportuoti praėjusių metų rugsėjį ir tuomet svėriau 68 kilogramus, o išsikėliau tikslą numesti svorio iki 60-ies kilogramų. Tikslą įgyvendinome ir net pasiekėme geresnio rezultato nei norėjau – dabar sveriu 57 kilogramus, taigi numečiau 11 kilogramų“, – džiaugiasi moteris.

 „Apelsino“ sveikatingumo specialistas Edvinas Genutis nurodo, kad pagrindinės per didelio svorio priežastys – tai neteisinga mityba ir fizinio aktyvumo stoka, taip pat klientai dažnai skundžiasi netaisyklinga laikysena. „Vitos pagrindinis tikslas buvo numesti svorio ir padailinti figūrą, bet atlikus „SMART“ diagnostiką, pamatėm, kad ir laikyseną reikia pagerinti, taip pat Vitai reikėjo išmokti taisyklingai sportuoti. Žymus ir vizualiai pastebimas pagerėjimas įvyko jau po 4 mėnesių. Per 9 mėnesius Vita pasiekė savo idealaus svorio rezultatą, kaip ji pati sako, tik mokykloje tiek svėrė – jos ūgis 1,63 cm, o 57 kilogramai merginai idealus svoris, ypač kai sportuoja ir turi raumenukų“, – sako E. Genutis. 

Sėkmės istorija su treneriu Edvinu

Sveiko gyvenimo būdo rezultatai

Vita studijuoja dainavimą, taigi sveikas gyvenimo būdas ir atsiradęs sporto režimas padėjo pasiekti geresnių rezultatų merginos kasdienėje veikloje. „Tapau energingesnė bei žvalesnė, keltis pasidarė daug lengviau, labai pagerėjo dainavimo kokybė ir įgavau daug daugiau pasitikėjimo savo išvaizda. Dažnai koncertuoju, tad dabar, kai numečiau svorio, labai džiaugiuosi, jog sportas padėjo ir mano sceniniam įvaizdžiui, visi seni drabužiai per dideli – tai labai geras jausmas moteriai“, – rezultatais dalinasi V. Merkelytė.

„Apelsino“ klientė pabrėžia, jai labiausiai reikėjo priežiūros ir kontrolės iš asmeninio trenerio, o Edvinas labai atsakingai stebėdavo Vitos rezultatus, sekdavo svorį, apimtis ir mitybą. „Kassavaitinis svėrimas ir rezultatų stebėjimas žmogui suteikia motyvacijos stengtis, kad judėtų norima kryptimi. Kai nematuoji ir nesveri, tai žmogus atsipalaiduoja ir nustoja prisižiūrėti. Treniruotė su sveikatingumo specialistu visuomet daug kokybiškesnė ir atneša teigiamų rezultatų, nes treneris žino ir stebi, kokius tinkamiausius pratimus parinkti, kokias silpniausias vietas reikia pastiprinti, kad visas kūnas būtų tinkamai balansuotas“, – teigia treneris E. Genutis. 

Pasikeitė mitybos įpročiai

Kaip ir daugeliui žmonių, Vitai vienas didžiausių iššūkių buvo sureguliuoti mitybą ir pakeisti jos įpročius atsisakant sveikatai nenaudingų produktų. „Iš pradžių buvo labai sunku atsisakyti saldumynų ir greito maisto – atrodė, kad jaučiausi nepavalgiusi iki galo, svyruodavo nuotaika. Paskui įvyko lūžis ir sveika gyvensena bei sportas man pradėjo labai patikti, net nebeliko poreikio nusižengti ir suvalgyti ką nors netinkamo, o treneris Edvinas man davė labai naudingų mitybos patarimų“, – pasakoja klaipėdietė.

Pasak „Apelsino“ trenerio, greitas maistas ir cukrus – pats didžiausias priešas. „Tai greiti angliavandeniai, kurie greitai užkelia cukraus lygį, tada kasa išskiria insuliną ir numuša jį žemiau normos, o tai sulėtina medžiagų apykaitą ir viskas tiesiog kaupiasi į kūną. Tokios energijos užtenka labai trumpai, o žmogus greitai pasijunta alkanas ir vėl nori valgyti.Tai tarsi užburtas ratas, o svoris tik didėja. Kai žmogus valgo sveiką maistą, gauna kompleksinių angliavandenių – kruopų ir daržovių – tuomet jis sotus jaučiasi 3–4 valandas, be to, toks maistas palaiko greitą medžiagų apykaitą“, – paaiškina E. Genutis.

Sėkmės istorija su treneriu Edvinu

Tam kad sveikai sportuotų, žmogus turi nemažai išmokti, o profesionaliausiai padėti gali tik savo darbą išmanantis specialistas. Svarbus ne tik sportas ant treniruoklių, bet ir teisingas apšilimas, sąnarių pramankšta, volavimas, mobilizavimo ir lankstumo pratimai. Jauni žmonės nori greitai ir lengvai pasiekiamų rezultatų, tačiau viskam reikia kantrybės. Asmeninis treneris ir yra tam, kad paaiškintų, kaip vyksta procesas, stebėtų bei kontroliuotų rezultatus, ir, žinoma, motyvuotų.  

Kviečiame išbandyti sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ nemokamai: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai