Sėkmės istorija su trenere Aleksandra

Klaipėdietė Karine Avanesova (31 m.) visą laiką sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ sportavo dėl savo malonumo, tačiau vieną dieną išsikėlė sau tikslą ir ėmė ryžtingai jo siekti. Moteris treniruojasi kartu su  „Apelsino“ sveikatingumo specialiste Aleksandra Sizonova – Karine per pusę metų numetė 13 kilogramų, sustiprino visą kūną ir atsikratė nugaros, kaklo bei kelio skausmų.  

Sveria mažiau ir džiaugiasi gyvenimu

Karine pirmą kartą pradėjo sportuoti „Apelsine“ prieš 3 metus, tačiau aktyviai siekti pokyčių nusprendė prieš pusmetį. „Pasirinkau sportuoti su trenere Aleksandra ir nuo 69 numečiau 13 kilogramų – pradėjau daug intensyviau treniruotis, sureguliavau mitybą ir dabar sveriu 56 kilogramus. Labai sutvirtėjo visas kūnas, o per 4 mėnesius liemuo sulieknėjo net 10 centimetrų. Mano didžiausias pasiekimas – pirmą kartą gyvenime bėgau „Vilties bėgime“ ir 3 kilometrus įveikiau per 14 minučių. Dabar leidžiu laisvalaikį aktyviai, sportuoju, rūpinuosi savimi ir džiaugiuosi gyvenimu“, – pasakoja K. Avanesova. Nors moteris pasiekė savo užsibrėžtą tikslą, tačiau tikrai nežada sustoti ir nori sportuoti toliau. 

Sėkmės istorija su trenere Aleksandra

Pasiekė rezultatų, kai išsikėlė tikslą

Karine Avanesova su „Apelsino“ sveikatingumo specialiste Aleksandra Sizonova sportuoja daugiau nei metus, tačiau iš pradžių žymesnių rezultatų klientei nepavyko pasiekti. Kodėl? „Moteris visiškai nepakeitė savo mitybos įpročių ir gyvenimo būdo, o vien tik sporto neužteko norimiems pokyčiams pasiekti. Kai Karine nusprendė taisyklingai maitintis, viską fiksuoti ir kiekvieną valgymą atsiųsti man, tada aš galėjau jai padėti kontroliuoti mitybą ir, derinant su sportu, tai labiausiai padėjo numesti svorį“, – sako  „Apelsino“ trenerė Aleksandra. Didžiausia motyvacija pokyčiams atsirado tada, kai Karine pradėjo jaustis nepatenkinta savo išvaizda. „Tvirtai užsispyriau sportuoti, nes gruodžio 31 d. išvykome su vyru švęsti Naujųjų metų į Rusiją ir nepasimatavusi iš namų pasiėmiau savo puošnią suknelę – baigėsi tuo, kad Naujuosius metus sutikau su kelnėmis. Antrasis spyris buvo tada, kai neišvykau su vyru atostogauti į šiltus kraštus, nes jaučiausi nepatenkinta savo išvaizda. Atsikėlusi iš ryto pasižiūrėdavau į veidrodį ir iš karto subjurdavo nuotaika“, – prisimena klaipėdietė. Karine džiaugiasi, kad sportas su trenere Aleksandra jai sugrąžino pasitikėjimą savimi.Sėkmės istorija su trenere Aleksandra

Ypač svarbus individualus trenerio dėmesys

Sportuoti kartu su asmeniniu treneriu yra daug lengviau ir tikslingiau. „Aleksandra man ne tik trenerė, bet tapo ir drauge, iš kurios sulaukiu daug palaikymo. Mane buvo partrenkusi mašina ir turėjau kelio traumą, skundžiausi nugaros skausmais, jaučiausi labai išbalansuota – dėl to man ypač svarbi trenerio priežiūra. Aleksandra sporto metu visada su manimi, sulaukiu pilnaverčio dėmesio, ji labai atsakingai parenka pratimus – mes taip protingai ir veiksmingai sportuojame, kad dabar nebejaučiu jokių skausmų nei kelio, nei nugaros srityse“, – pasakoja Karine. „Apelsino“ sveikatingumo specialistai nuolat stebi savo klientų svorio pokyčius ir individualiai parenka efektyviausias priemones norimam rezultatui pasiekti. „Pradėjome nuo lengvesnių pratimų ir palaipsniui vis sunkinome krūvį taip stiprinant visą kūną, taigi dabar Karine labai patobulėjo fiziškai. Anksčiau ji negalėjo atlikt netgi paprasčiausių pratimų dėl nugaros ir kaklo skausmų bei kelio traumos, o dabar nesunkiai viską padaro ir svarbiausia, kad išnyko skausmai“, – teigia „Apelsino“ trenerė Aleksandra. 

Lanko kalanetikos grupines treniruotes

„Apelsino“ klientė Karine ne tik individualiai sportuoja su sveikatingumo specialiste Aleksandra, bet dar lanko kalanetikos užsiėmimus pas šią trenerę. „Einu į kalanetikos grupines treniruotes pas Aleksandrą ir esu labai patenkinta. Kalanetika man padėjo sutvirtinti pilvo preso raumenis, pagerino kūno funkcionalumą ir mobilumą, išmokau taisyklingai kvėpuoti atliekant pratimus, teisingai išlaikyti laikyseną“, – dalinasi savo atsiliepimu K. Avanesova. Kalanetika puikiai padeda atsipalaiduoti, pašalinti raumenų įtampą ir atsikratyti skausmų. „Kalanetikos treniruočių metu daromi statinio bei dinaminio tempimo pratimai, paaiškinama, kaip taisyklingai juos atlikti ir stiprinami viso kūno gilieji raumenys“, – pabrėžia kalanetikos treniruotes „Apelsine“ vedanti Aleksandra.

Daugiau apie kalanetikos treniruočių naudą skaitykite: kalanetika „Apelsine“

Žmonėms, kurie turi nusiskundimų sveikata, kaip tik labiausiai reikia imtis priemonių ir pradėti stiprinti savo organizmą sveikos gyvensenos pagalba. Žmogus, atėjęs į treniruoklių salę sportuoti savarankiškai be specialisto pagalbos, nežinos, kaip pasirinkti sau tinkamiausią sporto krūvį. Taip pat neaišku, ar tikslingai pasirinks pratimus ir kaip juos atliks – netaisyklingas sportas gali ne padėti, o priešingai, pakenkti sveikatai.

Kviečiame išbandyti sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ nemokamai: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai