Sportas suteikia geriausias emocijas

Ar kada nors pagalvojote, kaip jaučiatės sportuodami ir ar lengvai pavyksta pasiekti norimų rezultatų? Sėkmės paslaptis yra taisyklingas sportas ir geras emocijas sukeliantis asmeninis treneris. Klaipėdietė Ina Karpienė sportuoja sveikatingumo klube šeimai „Apelsine“ su trenere Alvina Mockute ir tiesiog negali atsidžiaugti atradusi visus lūkesčius pateisinusią specialistę.

„Apelsino“ klientė Ina Karpienė

Kokia Jūsų sporto patirtis „Apelsine“?

„Apelsine“ pradėjau sportuoti taip seniai, kad net negaliu tiksliai įvardinti, o PC „Studlendas“ esančiame „Apelsine“ sportuoju 1,5 metų. Čia atsidūriau būtent dėl asmeninės trenerės Alvinos. Gavusi pačias nuostabiausias rekomendacijas, atėjau jos ieškoti, radau ir negaliu atsidžiaugti mūsų bendradarbiavimu iki pat šios dienos. Man visuomet patiko „Apelsino“ atmosfera, labai draugiškas ir paslaugus personalas, patogus darbo laikas ir klubo siūlomos sąlygos.

Kaip vertinate trenerę Alviną?

Trenerę Alviną galėčiau įvertinti 12 balų 10-ies balų skalėje! Iki šiol negaliu atsidžiaugti, kad ją radau ir, kaip Alvinai ne kartą sakiau, amžinai būsiu dėkinga žmogui, kuris man rekomendavo šią trenerę. Alvina yra ypač profesionali ir treniruočių metu – griežtai jokių plepalų! Kiekviena treniruotės minutė skirta darbui, ir ne bet kokiam, o tikrai produktyviam. Ypatingą dėmesį Alvina skiria technikai, prižiūri, kad visi pratimai būtų atliekami teisingai ir tiksliai. Nuolat jaučiuosi tarsi stebima per padidinamąjį stiklą, gerąja prasme. Mane labai sužavėjo tai, kad Alvina visada ateina pasiruošusi planą kiekvienai mūsų treniruotei, savo užrašuose pasižymi pastabas, kur reikėtų padirbėti labiau sekančius kartus. Labai patinka, kad nė viena mūsų treniruotė nepasikartoja, visuomet skirtinga. Alvina išlaiko intrigą, nežinau, kokios treniruotės tikėtis ir tai smagiai motyvuoja, niekada nebūna nuobodu. Labai vertinu Alvinos griežtumą, kuris skatina labiau pasitempti ir stengtis tiek dėl savęs pačios, tiek nenuvilti trenerės.

Kokius sporto tikslus užsibrėžėte? Kaip jaučiatės juos pasiekusi?

Atėjau sportuoti neturėdama jokių ypatingų tikslų. Svarbiausias noras buvo sumažinti ar visai pašalinti nugaros skausmus, kurie mane kankino dėl turimos išvaržos. Aišku, kaip ir daugelis, radau prie ko „prikibti“, vertinant savo išvaizdą, ir siekiau trūkumus pakoreguoti. Dar norėjau pagaliau atrasti savo pilvo presą, net ir dabar su Alvina pasijuokiam prisiminusios pirmuosius susitikimus, kai aš jai sakydavau, kad tikrai neturiu pilvo preso, bet trenerė jį atrado. Tik dabar, po pusantrų metų sporto su Alvina, supratau, kad visgi ne trumpalaikiai sporto tikslai yra varomoji jėga, o reikia išmokti mėgautis visu procesu. Sportuodama su Alvina geriau pažinau savo kūną ir jo galimybes, o svarbiausia – visiškai pakeičiau požiūrį į patį „jo didenybę Sportą“. Į kiekvieną treniruotę einu su didžiausiu noru, nes iš tiesų išmokau pozityviai vertinti sportą. Rezultatai? Regis, jie atėjo patys, labai natūraliai besimėgaujant pačiu procesu. Dabar išsikėliau naują tikslą, nes ėmiau su baltu pavydu stebėti žmones, kurie tarsi be didelių pastangų padaro prisitraukimus, taigi ir aš noriu lengvai padaryti prisitraukimą, po to – kelis, o dar vėliau – daugiau nei dešimt!

Ar rekomenduotumėte „Apelsiną“ kitiems?

Sveikatingumo klubui „Apelsinas“ – visos mano rekomendacijos! Šis klubas 100 procentų pateisina savo pavadinimą – sveikatingumo klubas – nes viskas čia apie sveikatą ir sveiką kūną, kuriame būtų gera gyventi. Labai norėčiau padrąsinti kiekvieną, kuriam galbūt baisu ateiti pirmą kartą. Ateikite, kreipkitės, išsakykite savo lūkesčius ir jums tikrai padės. Mano patarimas – sportuokite su asmeniniu treneriu, nes tik jis padės jums sportuoti techniškai teisingai, tada atrasite tikrą džiaugsmą, o rezultatai jus patys pasivys.

„Apelsino“ sveikatingumo specialistė Alvina Mockutė

Kokie sporto su Ina ypatumai: kokius tikslus išsikėlėte, kokias sporto technikas taikėte?

Su Ina kartu sportuojame jau daugiau nei pusantrų metų. Kai Ina pas mane atėjo, nebuvo naujokė sporte, turėjo gan ilgą patirtį ir treniruotą kūną. Didžiausia problema buvo nugaros skausmai. Priežastį išsiaiškinome jau per pirmą susitikimą – buvo didžiulis vidinių, giliųjų ir išorinių raumenų disbalansas. Ina galėjo atlikti izoliuotus pratimus su didžiuliais svoriais ant treniruoklių, bet pratimų, kur reikalingas stabilumas, juosmeninės dalies kontrolė, net su mažiausiu svoriu negalėjo atlikti. Kiekvienas žmogus, pradėjęs sportuoti, pirmiausia turėtų pradėti nuo stabilizacijos etapo, o tik vėliau eiti prie ištvermės, jėgos ir kitų treniruočių. Ina iš karto pradėjo nuo jėgos treniruočių, praleisdama pradinį etapą, tad mūsų tikslas buvo sumažinti jos raumenų disbalansą, sustiprinti pilvo presą, išmokti kontroliuoti juosmeninę dalį. Tikslus pasiekti taikiau stabilizacinius pratimus, paprasčiausias pavyzdys – „lenta“.

Kokių tikslų siekiate toliau?

Dabar mūsų treniruotės labai įvairios, su ištvermės, jėgos lavinimo komponentais, daugiausiai pratimus atliekame su savo kūno svoriu. Šiuo metu Ina yra užsibrėžusi tikslą padaryti pirmąjį savo prisitraukimą. Palaipsniui einame link to, stipriname nugaros raumenis, mokomės teisingos atlikimo technikos.

Kaip vertinate klientę Iną: kas jai buvo sunkiausia iš pradžių, o kokios savybės labiausiai padeda siekti užsibrėžtų tikslų?

Ina yra labai užsispyręs ir kantrus žmogus. Visąlaik atidžiai manęs klausydavosi, įdėmiai stebėdavo rodomus pratimus ir kuo tiksliau stengdavosi juos atkartoti. Svarbiausia tai, kad ji sąmoningai galvoja ir jaučia, ką daro. Daugelis atėjusių sportuoti mano, kad šiek tiek pritūps, šiek tiek prisitrauks ar atsilenks, pakartojimus suskaičiuos ir viskas. Tačiau sportuojant labai reikalinga koncentracija ir dėmesio sutelkimas į tai, ką darai, reikia išmokti jausti savo kūną – Inai tai puikiai pavyksta.

Ką patartumėte visiems, kurie dar tik ruošiasi pradėti sportuoti? Kaip save motyvuoti?

Kiekvienam naujokui  pradėti sportuoti salėje rekomenduoju tik su trenerio pagalba. Netgi jei esate nemažai laiko sportavę, trenerio konsultacija vis tiek nepakenks. Inos pavyzdys: sportavo ilgą laiką, bet netaisyklingai, todėl galiausiai reikėjo grįžti į pradinį etapą. Svarbu suvokti, kad tik taisyklingai atliekami pratimai gali duoti norimos naudos.

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai