Sportas padeda priaugti norimo svorio

Ar kada pagalvojote, kad priaugti svorio gali būti sunkiau nei jį numesti? Būtent gražias kūno linijas formuojančio svorio. Klaipėdietė Kristina Vilimaitė (24 m.) jau 6-erius metus sėkmingai dirba modeliu, o sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ sportuoti pradėjo ne todėl, kad norėjo sulieknėti, bet siekdama priaugti svorio ir turėti stangrų kūną.

Svarbi teisinga sporto pradžia

Kristina Vilimaitė pirmą kartą sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ apsilankė birželį ir jau iškart žinojo, kad nori pradėti sportuoti kartu su asmeniniu treneriu. „Kam eiti į sporto klubą, jei nežinosi, ką ten vienam veikti? Niekad anksčiau nesu sportavusi treniruoklių salėje, todėl man buvo labai svarbu suvokti nuo ko pradėti, kokius pratimus atlikti ir išmokti sportuoti taisyklingai, puoselėjant savo sveikatą. Pasirinkau man patogiausioje vietoje, PC „Studlendas“ esantį „Apelsiną“ ir čia dirbanti administratorė man rekomendavo išbandyti treniruotes su asmenine trenere Asta Butkute“, – pasakoja moteris. Sveikatingumo specialistė Asta Butkutė pabrėžia, kad teisinga sporto pradžia yra labai svarbi, o  „Apelsine“ dirba daug skirtingų trenerių, kurie specializuojasi įvairiausiose srityse, todėl kiekvienas klientas tikrai gali atrasti specialistą pagal save. „Verta pasirinkti individualias treniruotes su asmeniniu treneriu tam, kad išmoktumėte valdyti kūną, pirmiausia, dėl savo pačių sveikatos. Tolimesni kūno dizaino tikslai jau yra sekantis etapas. „Apelsine“ išsirinksite savo poreikius ir lūkesčius labiausiai atitinkantį trenerį, viskas labai individualu ir priklauso nuo žmogaus amžiaus, jo užsiėmimų, profesijos, charakterio savybių, gyvenimo būdo“, – sako A. Butkutė.

Pagrindinis tikslas – priaugti svorio

Modelio darbą dirbanti ir mažą vaikelį auginanti Kristina atėjo į „Apelsiną“ turėdama tikslą  – priaugti svorio. „Po gimdymo mano svoris nukrito iki 46 kilogramų, esu aukšta ir ypač lieso kūno sudėjimo. Mano pagrindinis tikslas, pradėjus sportuoti, buvo priaugti svorio, kad kūnas taptų stangrus. Taip pat turiu problemų su stuburu, viena pusė šiek tiek linksta į kitą, tad noriu išspręsti laikysenos problemas. Dabar sveriu 53 kilogramus ir labai džiaugiuosi, kad sportuojant kartu su trenere Asta, man pavyko priaugti 7 kilogramus per 5 mėnesius“, – rezultatais dalinasi Kristina. Kaip teigia „Apelsino“ sveikatingumo specialistė Asta Butkutė, priaugti svorio yra sunkiau nei jį numesti, o sudėtingiausia abiem atvejais yra išlaikyti savo pasiektus norimo svorio rezultatus. „Visais atvejais yra sunkiausia išlaikyti pasiektus rezultatus, ypač numetus norimą svorį. Klientai dažnai iš to džiaugsmo atsipalaiduoja ir nustoja jį kontroliuoti. Užauginti gražų ir gerą svorį, o ne riebalinį sluoksnį, yra sudėtinga, ypač Kristinos atveju, dirbant modeliu, kai apimtys labai kontroliuojamos“, – pastebi „Apelsino“ trenerė Asta.

Prioritetas gera sveikata

Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ dirbantys savo srities profesionalai sudaro individualias programas sportui nuo sveikatingumo iki grožio, bet sveikata visuomet yra pirminis ir svarbiausias prioritetas.Kristinai pirmiausia atlikome „SMART“ diagnostiką, kurios rezultatai parodė, kad yra svorio trūkumas, taip pat netaisyklinga laikysena, atsipalaidavę nugaros raumenys. Mes pasikalbėjome, klientė pasakė, kokie jos poreikiai ir norai. Paaiškinau, kad aš, kaip trenerė, pirmiausia pradedu nuo sveikatos ir galime viską suderinti – išspręsti laikysenos problemas, sutvirtinti reikiamus raumenukus, o po to jau žiūrėti į bendrą formą ir grožį. Sutarėme ir pradėjome sportuoti kartu. Po sveikatos, nugaros ir laikysenos problemų sprendimo, mes išsikėlėme konkrečius svorio auginimo tikslus, kuriuos įgyvendinome etapais – pirminis tikslas buvo sverti 50 kilogramų, pasiekėme, toliau išsikėlėme tikslą sverti 52 kilogramus – tai yra ilgas procesas, kuris neįvyksta per savaitę, o svorį svarbu sekti ir kontroliuoti nuolat, atsižvelgiant į sveikatą“, – pasakoja sveikatingumo specialistė Asta Butkutė. Kaip teigia trenerė, svarbiausia yra noras, pastangos, o tada jau matosi pažanga ir galima džiaugtis pastebimais rezultatais bei pokyčiais.

Reikalingas trenerio palaikymas

„Jei būčiau pradėjusi sportuoti viena, be trenerės, tikrai nebūčiau sugebėjusi palaikyti ritmo, pasirinkti sporto krūvio. Kai darai tam tikrą pratimą ir jau atrodo, kad nebėra jėgų, trenerė neleidžia sustoti, prižiūri bei motyvuoja, tiesiog negali tinginiauti. Taigi tik patys geriausi atsiliepimai apie trenerę Astą“, – įspūdžiais dalinasi „Apelsino“ klientė Kristina. Moteris neįsivaizduoja tolimesnio gyvenimo be sporto, nes tik jo pagalba galima išspręsti trūkumus ir įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Trenerės Astos pagrindinė vertybė yra padėti savo klientams pasiekti norimų rezultatų. „Didžiausia dalis klientų nori suformuoti gražias kūno formas ir išspręsti sveikatos problemas – laikysenos, nugaros, sąnarių. Treniruojasi ne tik moterys, bet ir vyrai. Pradedame nuo kūno tvirtinimo ir sveikatos gerinimo. Stengiuosi paaiškinti, orientuoti. Labai svarbu ugdyti sąmoningumą sportuojant – treneris gali parodyti teisingą kelią, o kliento atsakomybė yra laikytis rekomendacijų ir dirbti su savimi. Individualumo principą taikau visu šimtu procentu, nuo kliento kūno duomenų iki vidinės būsenos. Ne visi gali kelti svorį ar atlikti specifinius pratimus. Jei nenorite atlikti tam tikro pratimo, visuomet yra labai daug variacijų. Prie kiekvieno reikia prisitaikyti“, – teigia Asta Butkutė. Kristina sulaukė daug palaikymo ir iš visos „Apelsino“ komandos bei kitų sportuojančių, nes visi pastebėjo jos pastangas ir pasiektus rezultatus, o kai žmogus labai nori, jis viską gali.

 

Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ niūrų rudenį keičia laimingas ruduo – išbandykite ir patys įsitikinsite: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai