sportas-lauke

Kai sportuoti įprastai nebėra galimybės, daugelis aktyvių žmonių, tarp jų ir mūsų klientai, ieško alternatyvų. Viena tokių — sportas lauke. Ir nors šaltuoju sezonu sportuojant lauke sudeginama daugiau riebalų (kūnas juo naudoja dar ir normaliai savo temperatūrai palaikyti), o specialistai sutartinai linksi, kad sportas lauke padeda geriau nusiteikti ir net kovoti su sezonine depresija, labai svarbu žinoti, kad tokiam sportui reikia pasiruošti.

Nėra netinkamo oro, tik netinkama apranga

Ruošiantis bėgioti ar užsiimti kitokiu sportu lauke, būtina tinkamai apsirengti, todėl reikia stebėti lauko temperatūrą. Tarkime, jei lauke yra 2 °C, vadinasi apsirengti turėtumėte taip, lyg ruoštumėtės pasivaikščiojimui 12 °C temperatūroje. Visuomet tiesiog pridėkite 10 °C prie esamos lauko temperatūros.

Taip pat, labai svarbi ir Jūsų sportinės aprangos medžiaga — žiemos metu, medvilniniai audiniai nėra tinkami, nes jie kaupia prakaitą, o jei drėgmė ilgiau laikosi arti kūno, atsiranda tikimybė peršalti. Geriau rinkitės šiuolaikinius sintetinius sportinius audinius, kurie garina prakaitą.

Renkitės svogūno principu. Viršutinis sluoksnis turėtų būti neperšlampamas. Jei lauke bus tikrai šalta žiema, tuomet viduriniam sluoksniui galite rinktis vilną. Nepamirškite dėvėti kepurės (arba bent jau raiščio, dengiančio ausis) bei pirštinių.

Avalynė turėtų būti neperšlampama. O jei ruošiatės bėgioti ar sportuoti kai yra sniego ar lauke yra slidu, reikėtų rinktis specialius sporto batelius, kurie būna net su dygliais.

Šaltuoju metų laiku, greitai temsta, todėl nepamirškite būti matomais – pasirūpinkite atšvaitais.

Sportas lauke prasideda dar namuose

Apšilimas — svarbiausia. Dar namuose pradėkite nuo sąnarių ir viso kūno apšilimo. Skirkite laiko dinaminiams tempimo pratimams. Pavyzdžiui: kelių kėlimas prie krūtinės, įtūpstas su pasisukimu, nusilenkimai tiesia nugara ir t.t.
Atminkite, kad sportuojant lauke Jūs neturėtumėte sušalti.

Išsikelkite realius tikslus

Jei kurį laiką nesportavote arba nesate sportavę visai, dirbate sėdimą darbą, seniai bėgiojote ar užsiėmėte aktyvia veikla, turėtumėte įvertinti savo situaciją. Turint problemų su kojų sąnariais, sergant lėtinėmis ligomis – prieš imantis sportuoti/bėgioti būtina pasitarti su gydytoju arba sveikatingumo specialistu.

Jei nesate sportavę, nežinote nuo ko pradėti, geriausia būtų išbandyti individualias treniruotes, kurių metų treneris išmokytų taisyklingai atlikti pratimus, sudarytų treniruočių planą.

Nepamirškite, kad pradėti galite nuo nepelnytai dažnai pamirštamo intensyvaus ėjimo. Nusistatykite kokį atstumą norėtumėte nueiti ir po truputį jį didinkite.

Linkime nesirgti ir būti aktyviais!
Iki sportiškų pasimatymų sveikatingumo klubuose šeimai „Apelsinas”. Tokį susiplanuoti galite net ir dabar – užsiregistruokite nemokamam išbandymui dabar ir vadybininkė su Jumis susisieks iš karto po karantino pabaigos.

Registruokitės čia >