Mama ir dukra

Mamos ir dukros ryšys yra ypatingas! Svarbu tai puoselėti, kartu kurti gražią draugystę, o bendra veikla visada suartina. Mama Aistė Plataunienė (36 m.) sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ lanko asmenines treniruotes kartu su savo dukra Enrika (11 m.) pas trenerį Rimvydą Stonkų.

Mama – tai pavyzdys dukrai

Mama Aistė dalinasi, kad sportas kartu su dukra yra ir santykių išbandymas, ir jų puoselėjimas kitu formatu: „Man patinka mūsų ryšys, kurį mezgame ne tik kaip mama ir dukra, o kaip partnerės, draugės, kompanjonės, bendrą pomėgį turinčios moterys. Mano dukra Enrika labai meniška nuo pat mažens, tad niekaip neprisijaukinom aktyvių būrelių, o aš niekada ir neverčiau daryti to, ko ji nenori pati. Leidau dukrai matyti savo sporto kelią, kaip tuo mėgaujuosi ir laikui bėgant vis pasiūlydavau nueiti kartu. Enrika grupinių treniruočių atsisakė griežtai, tačiau sutiko pralaužti ledus ir išmokti teisingai judėti kartu su asmeniniu treneriu Rimvydu.“ Mamai svarbu, kad dukra suprastų ir pajustų sporto naudą kuo anksčiau: „Nesvarbu, jei Enrika vėliau rinksis kitokį aktyvų laiką, man svarbiausia, tai jos gyvenime būtų kasdienybė.“ 

Moteris rekomenduoja ir kitoms mamoms pradėti sportuoti su savo vaikais: „Man sportas kartu su dukra buvo dar vienas mažas žingsnelis į mūsų abiejų draugystę ir stipresnį ryšį. Tai pats geriausias būdas rasti kelią į paauglystės kamuojamą vaiko vidų ir pakelti nuotaiką. Į kompaniją labai nori prisijungti ir mažoji sesė, būsima pirmokė, kuri laukia nesulaukia, kada galėsime visos trys žingsniuoti į sporto salę kartu. Parodykime savo vaikams teisingą kelią pavyzdžiais, o ne pamokslais.“   

„Apelsino“ sveikatingumo specialistas Rimvydas Stonkus sako, kad gražu žiūrėti, kai vaikai mokosi iš tėvų teisingų pavyzdžių: „Kiekvieną kartą vis pasidžiaugiu Aiste ir Enrika, jų tarpusavio bendravimu salėje ir dedamomis pastangomis vardan tvirtesnio kūno, geresnės nuotaikos ir tarpusavio ryšio stiprinimo.“ Treneris džiaugiasi, kad mama Aistė sportuodama įkvepia savo dukrą Enriką rinktis sveiką gyvenimo būdą: „Sportą įdiegėme į gyvenimą kaip savaime suprantamą dalyką, o pasiekiami abiejų rezultatai kasdien vis gerėja.“

Asmeninių treniruočių rezultatai

„Apelsino“ treneris prisimena, kad Aistė sportuoti pradėjo neturėdama daug patirties, skundėsi nugaros skausmais ir prašė padėtijaustis geriau, sutvirtinti kūną bei atsikratyti skausmų. „Pasiekėme labai daug. Visų

pirma, klientė atsikratė skausmų, nukrito svoris, padidėjo raumenų masė. Mamai susilaukus antro vaikučio buvo sustojęs kristi svoris, o po įvadinės treniruotės ir kūno analizės pamatėme, jog ir riebalų kiekis gan didelis (36 % riebalų, sveriant 70 kg). Šiuo metu turime 26 % riebalų, sveriant 64 kg. Labai džiugūs skaičiai! Enrikos fizinė būklė buvo nebloga, tačiau sportas pagerino jos balansą, atsirado daugiau jėgos ir ištvermės, Enrika tapo labiau pasitikinti savimi mergaitė“, – mamos ir dukros sporto rezultatais dalinasi treneris Rimvydas.

Mama Aistė ir dukra Enrika su sveikatingumo specialistu sportuoja įvairiai: abi kartu arba individualiai, o kartais leidžia laiką „Apelsine“ dviese be trenerio. „Matau, jog abi mėgsta judesį, taigi treniruotėse kartu vyrauja daug aktyvių pratimų, šuoliukų ir tai, kas gerai išmuša skruostus raudoniu. Visada keičiu pratimo atlikimo techniką, stengiuosi, kad treniruotės nebūtų monotoniškos ir nuobodžios. Su Enrika daug dėmesio skiriame laikysenai, nugaros stiprinimui ir ištvermei. Su Aiste dažnai laviruojame tarp jėgos, funkcinių ir kardio treniruočių, pagal nuotaiką ir poreikį. Žinoma, į kiekvieną treniruotę įtraukiame tempimo pratimus, nes be jų sporte neišsisuksi“, – sako sveikatingumo specialistas. Svarbiausia, palaikyti pasiektus rezultatus, jaustis gyvybingai ir toliau sėkmingai judėti sveikos gyvensenos keliu.

Sportas keičia gyvenimą

Aistė teigia, kad sportas keičia gyvenimą: „Sportas mano gyvenimą apvertė aukštyn kojom. Visada turėjau energijos perteklių, tačiau niekaip nesugebėdavau to paleisti, išbandžiau daug sporto rušių ir niekada nebūčiau pagalvojusi, kad man reikia svorių ir aktyvių kardio treniruočių. Pasikeitė požiūris į kūną, aš jį pradėjau labiau suprasti. Pagaliau jaučiuosi atradusi tai, kas mano kūnui patinka ir tinka.“ Mama sustiprėjo tiek fiziškai, tiek ir emociškai, sulieknėjo, atsikratė nugaros skausmų: „Tapau emociškai stipresnė, atsirado valios siekti ir pasiekti. Kardinaliai pasikeitė figūros tipas, laikysena. Išmokau laikytis režimo. Nebekankina nugaros skausmai, kasdien jaučiuosi gerai ir nuotaikingai. Žinau, kad ir kokia sunki diena bus, aš vis tiek eisiu sportuoti, nes taip aš pasikraunu!“ Moteris pabrėžia, kad tokių pokyčių jai pavyko pasiekti tik su profesionalaus sveikatingumo specialisto pagalba: „Žinau, kad be Rimvydo nebūčiau tiek nuėjusi.“

 

Enrika mėgsta sportuoti su mama

5-okė Enrika yra kūrybinga auganti asmenybė: „Lankau du kūrybinius burelius, mėgstu piešti, sportuoti ir leisti laiką kieme su draugais.” Moksleivė į „Apelsiną“ su mama pradėjo eiti nuo rudens ir tuo labai džiaugiasi: “Labai mėgstu treniruotes su mama, labai ją myliu. Mama man taip pat yra draugė, su kuria noriu praleisti kuo daugiau laiko kartu.” 

Mergaitė sportuodama su asmeniniu treneriu Rimvydu pagerino savo fizinio aktyvumo rezultatus ir miego kokybę. „Kai susipažinau su treneriu, buvo labai smagu. Rimvydas man tarsi draugas, linksmas, profesionalus ir nuoširdus. Pamenu, kaip 4-oje klasėje darėme pusiausvyros testą ir neišstovėjau net pusės minutės, o dabar išlaikiau balansą net dvi minutes ir tuo labai didžiuojuosi. Taip pat geriau miegu ir greičiau bėgu”, – savo pasiekimais dalinasi Enrika.

Asmeninio trenerio palaikymas ypač svarbus

Mama Aistė sako, kad visą gyvenimą mėgino prisijaukinti aktyvų gyvenimą, bet vis pritrūkdavo valios iki tol, kol prieš keturis metus įžengė į „Apelsiną”: „Atidėliojau sportą, kol galų gale, kūnas pats parodė, jog nebėra ko laukti. Sveikatingumo klubas „Apelsinas” man puikiai tinka dėl patogios lokacijos, jaukios atmosferos, smagiai nuteikiančio kolektyvo, o svarbiausia tai, kad čia atradau patį geriausią trenerį!”

 

Moteris yra nustebinta rezultatais, kurių pasiekė kartu su asmeninio trenerio Rimvydo pagalba. „Treniruotės tikrai išskirtinės, energingos, pratimai vis kitokie, kaskart vis įdomesni ir niekada nepabosta. Rimvydas užvestų ant kelio net patį didžiausią tinginį! Matosi, kad labai myli savo darbą. Trenerio profesionalumas ir mokėjimas paspausti, kur reikia ir kada reikia yra jo vizitinė kortelė. Griežtas, bet visada teisingas. Daug kartų atrodė, kad nebenoriu, nebegaliu, bet palaikymas ir motyvacija padarė savo. Rezultatai pranoko mano pačios lūkesčius: aš tik norėjau jaustis gerai, o gavau dar ir išpuoselėtą, sveiką kūną. Rimvydas negailėjo nei patarimų, nei savo laiko”, – džiaugiasi Aistė. Mamos nuomone, treneris ir klientas turi būti komanda, kad pasiektų geriausių rezultatų.

 

Sveikatingumo klubuose šeimai „Apelsinas“ visiems pradedantiesiems siūlome išbandyti nemokamą įvadinę treniruotę, kurios metu treneris atliks Jums SMART FIT instruktažą. Instruktažas apima kūno sudėties analizę, bazinių judesių ir laikysenos testavimą, sudaroma mini programa. 

Registruotis galite ČIA. 

Mūsų klubus rasite PC „Grandus“ (Taikos pr. 66A) ir PC „Studlendas“ (H. Manto g. 90).