Sportas dviese – tai žvilgsnis ta pačia kryptimi, kuris suartina ir motyvuoja!

Ingrida (43 m.) ir Jonas (44 m.) Latakai yra sportuojančios kartu šeimos pavyzdys, kurie nusprendė keisti pačių pavadintą „minkštasuolio“ sindromą į aktyvų laiką dėl savo fizinės bei emocinės gerovės. Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ sutuoktinių pora visada treniruojasi dviese ir dalinasi, kad kartu praleistas laikas keičia santykių kokybę – skatina kalbėtis, diskutuoti ir netgi planuoti.

Vyras ir žmona dirba vadovaujamą darbą ir pripažįsta, kad fizine veikla užsiima tik tiek, kiek juda nuo kompiuterio prie kavos aparato, nuo kompiuterio iki mašinos ir pan. Tai yra labai dažna šiuolaikinio gyvenimo problema, kai pagrindinis laikas skiriamas technologijoms ir pamirštama rūpintis savo kūnu – ne tik jo išvaizda, bet ir sveikata. Nuostabu, kai sportuoti galima dviese ir tuo pačiu praleisti daugiau kokybiško laisvalaikio kartu, atrasti bendrų pomėgių, temų pokalbiams, žaismingumo bei pozityvių emocijų – tai kuria artimesnį ryšį, suteikia palaikymo vienas kitam, puoselėja gražius ir pilnaverčius santykius.

Sportuoti paskatino „minkštasuolio“ sindromas

Ingrida ir Jonas smagiai juokauja apie savo susikurtą „minkštasuolio“ sindromą, kuris sukėlė nejudrumą ir papildomų kilogramų augimą, o tuo pačiu paskatino ieškoti aktyvios išeities iš per daug patogios padėties. „Susikūrėme namie tokį nerealų kampelį, kuriame ėmėme leisti vakarus, savaitgalius, šventes ir visą laisvalaikį. Pamiršome dviračius, pasivaikščiojimus, gamtą. Jėga – minkštasuolis, televizorius, užkandžiai, filmai ir daugybė papildomų kilogramų… Tada atėjo diena, kai suvokėme, kad baisu – reikia taisyti padėtį. Vyrui leidau pasirinkti iš dviejų variantų: šokių arba sporto klubo. Kadangi šokti atsisakė, tai jam paskambinau ir pasakiau, kad pasiimtų sportinę aprangą, nes užrašiau mus į „Apelsiną“. Didžiausias iššūkis nueiti iki sveikatingumo klubo, o kai ateiname į vidų – tada viskas puiku“, – apie sporto pradžią pasakoja Ingrida Latakienė. Jonas linksmai papildo: „Sportas pakeitė „minkštasuolio“ gyvenimą. Dingo čipsai ir užkandžiai.“

 

Dviese didesnė motyvacija, pozityvi konkurencija ir palaikymas nepasiduoti

„Buvo dienų, kai norėjosi neiti sportuoti, žmona sakė: arba eini sportuoti, arba eini šokti – motyvacija sportui iškart atsirasdavo“, – dalinasi Jonas Latakas. Vyras taip pat akcentuoja, jog gera jausti abipusį vienas kito palaikymą, neleisti pasiduoti, žiūrėti į šalia sportuojančią žmoną, kuri tobulėja ir skatina eiti pirmyn. „Didžiausias privalumas, kai einame sportuoti dviese, kad negalime pabėgti, nes vienas kito laukiame prie durų, ir negalime sumeluoti, sugalvoti priežasčių praleisti treniruotes. Gerai, kad vyras nepamiršta pasirūpinti vandeniu, nes aš niekada neatsimenu. Žiūrint vienas į kitą, atsiranda pozityvi konkurencija – iškart norisi padaryti daugiau, nes kaip čia pasiduosi, svarbu prieš vyrą nepasirodyti „skysta“ ir nepabėgti pirmai iš „mūšio lauko“. Konkurencija – pats geriausias jausmas, nes tada išspaudi maksimaliai, ką gali ir ko negali, bet vistiek sieki daugiau“, – sako Ingrida. Šeima dalinasi, kad sportas kartu, kaip ir bet kuri kita bendra veikla, keičia santykių kokybę teigiama linkme.

Abu kartu sportuoja su asmenine trenere Vaida

Ingrida ir Jonas Latakai nuo rugsėjo tris kartus per savaitę sportuoja kartu su asmenine „Apelsino“ trenere Vaida Burinskaite. Jonui patinka sveikatingumo specialistės pozityvumas ir reiklumas, profesionalūs patarimai ir paaiškinimai atliekant pratimus. Ingrida taip pat džiaugiasi trenerės pasirinkimu: „Vaida yra labai šiltas ir pozityvus žmogus su nerealiu juoku. Tikriausiai mūsų biolaukai sutapo, nes labai lengva su ja sportuoti. Pratimus pritaiko pagal mūsų galimybes ir poreikius, iš pradžių leido ir ant kilimėlio šiek tiek „pasivolioti“, bet dabar jau reikalavimai išaugo, tačiau tuo mes tik džiaugiamės.“ Sutuoktiniams svarbu tai, jog trenerė išmoko sportuoti teisingai (nežalojant sveikatos) pagal individualias kūno galimybes ir nepersistengiant. Pora sveikatinantį sportą kartu su profesionalo pagalba, patirtimi ir patarimais rekomenduoja kitiems, nes taip pasiekiami saugūs, ilgalaikiai ir efektyvūs rezultatai.

Daugiau energijos, ištvermės ir aktyvumo kasdienybėje

Asmeninės treniruotės naudingos siekiant pagerinti kasdieno gyvenimo kokybę: turėti daugiau jėgų, žvaliau ir tvirčiau jaustis savo kūne, patirti daugiau pasitenkinimo savo išvaizda, aktyviau leisti laisvalaikį. „Pagerėjo mano savijauta, fizinė sveikata ir ištvermė, kūnas tapo tvirtesnis, atsisakiau kasdienių bandelių prie kavos, dažniau renkuosi vaisius“, – savijautos pokyčiais dalinasi Jonas. „Tapau energingesne, kūnas tvirtesnis. Matau, kaip figūros linijos gražėja, o tai motyvuoja sportuoti toliau. Pasikeitė laisvalaikio įpročiai: vieną savaitgalio dieną skiriame pasivaikščiojimams. Atostogas šiemet planuojame aktyvias, kad negulėtumėm saulutėje, o daugiau judėtumė, gal kopsime į kalnus“, – apie treniruočių teigiamą poveikį pasakoja Ingrida.

Asmeninė trenerė Vaida prisimena, kad atėjus sportuoti į „Apelsiną“ Jono ir Ingridos fizinė būklė nebuvo labai prasta, tačiau kaip ir visų, sėdimą darbą dirbančių bei mažai judančių žmonių, kūnai buvo pasilpę ir sustingę. „Pagrindiniai išsikelti treniruočių tikslai buvo: svorio kontrolė, kūno raumenų stiprinimas ir geresnė savijauta. Pasiekti rezultatai: padidėjęs kūno lankstumas ir mobilumas, sutvirtintos pagrindinės raumenų grupės, gražėjanti laikysena, geresnė bendra savijauta. Ingrida ir Jonas tapo ištvermingesni ir akivaizdžiai padidėjo jų fizinis pajėgumas. Visa tai puikiai pasitarnauja kasdieniniame gyvenime“, – sporto nauda dalinasi sveikatingumo specialistė.

Privalumai sportuojant poroje

Apelsino“ asmeninė trenerė Vaida Burinskaitė gali tik pagirti sportuojančią porą už neblėstančią motyvaciją bei užsispyrimą:  „Treniruotes lanko puikiai, stengiasi pratimus ne tik gerai atlikti, bet ir suprasti jų techniką. Ingrida ir Jonas niekada netinginiauja, nesirenka lengviausio kelio, net jeigu leidžiu pasirinkti paprastesnę pratimo variaciją. Šeima treniruotėse visuomet su puikia nuotaika, todėl laikas praeina ne tik naudingai, bet ir linksmai.“ Sveikatingumo specialistė sako, kad dviese žymiai lengviau siekti tikslo, kai žiūrima ta pačia kryptimi, lengviau keisti kasdienius gyvenimo ir mitybos įpročius bei koreguoti rutiną ar nusistovėjusią buitį. „Sportas su mylimu žmogumi yra puikus ir kokybiškas laikas kartu, kuris suartina, leidžia labiau vienas kitą pažinti. Labai norėčiau akcentuoti emocijas – jos būna gražios ir linksmos. Juokas suartina ir padeda pamiršti kasdienius rūpesčius. Treniruotės dviese padeda pagyvinti santykius ir įnešti į poros gyvenimą daugiau žaismingumo“, – pradėti sportuoti kartu motyvuoja trenerė Vaida.

Normalu, kad pirmųjų treniruočių metu gali kilti iššūkių, nes trūksta mobilumo, lankstumo, fizinės ištvermės, pagrindinės raumenų grupės yra nusilpusios. Sportas kartu su profesionalių „Apelsino“ sveikatingumo specialistų pagalba padės visa tai įveikti lengviau, pozityviau ir greičiau pasiekti norimų rezultatų. Kaip sako asmeninė trenerė Vaida Burinskaitė, individualios sporto programos kuriamos atsižvelgiant į raumenų disbalansą, vertinant laikyseną ir atlikus tam tikrus judesių vertinimo testus. Palaipsniui, pagal kiekvieno asmeninį pajėgumą, įtraukiami aktyvūs, ištvermę bei fizinį pajėgumą gerinantys pratimai.

Sveikatingumo klubuose šeimai „Apelsinas“ visiems pradedantiesiems siūlome išbandyti nemokamą įvadinę treniruotę, kurios metu treneris atliks Jums SMART FIT instruktažą. Instruktažas apima kūno sudėties analizę, bazinių judesių ir laikysenos testavimą, sudaroma mini programa. 

Registruotis galite ČIA. 

Mūsų klubus rasite PC „Grandus“ (Taikos pr. 66A) ir PC „Studlendas“ (H. Manto g. 90).

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai