Ypač tamsiuoju sezonu, kai vakarais niūru, ant sofos sėdėti nesinori, vaikams prie kompiuterio sėdėti taip pat nenorim leisti, tad geriau renkamės judėti ir leisti laiką kartu su šeima“, – sako sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ sportuojantys Brigita (35 m.), Vaidas (37 m.), Aironas (11 m.), Dovydas (9 m.) Baupkai. Šeimos tikslai yra judėti, stiprėti, aktyviai gyventi ir jaustis sveikai. Sportas visus dar labiau suartina, nes tėvai ir vaikai atranda daugiau bendrų temų, dalinasi savo patirtimi sporto salėje, diskutuoja sveikos gyvensenos klausimais.

Tėčio idėja sportuoti visiems kartu

„Apelsine“ sportuoti kartu su visa šeima sugalvojo tėtis Vaidas. „Ieškojome klubo, kuriame galėtume sportuoti sveikai su visa šeima. Mums svarbi atsakinga priežiūra, profesionalus ir draugiškas kolektyvas, o svarbiausia, jaustis jaukiai sportuojant su visa šeima“, – sako V. Baupkus. Visi pasirinko treniruotis individualiai su sveikatingumo specialistais: Brigita sportuoja kartu su kineziterapijos specialiste Rimante Urbonaite, o Vaidas ir abu vaikai – su treneriu Luku Jarmalu. „Man buvo reikalingas kineziterapeutas dėl įgimtos ligos – hidronefrozės, o sportuoti be priežiūros nesisekdavo. Darbo dienomis daug valandų sėdžiu prie kompiuterio, savaitgaliais fotografuoju, nešioju sunkią įrangą, daug valandų tenka aktyviai fiziškai dirbti, tad šie kontrastai labai kenkia mano nugarai, o liga tik paaštrina skausmus. Buvo tiesiog būtina ieškoti pagalbos ir sustiprinti raumenis, kad galėčiau toliau sėkmingai dirbti“, – pasakoja B. Baupkienė. „Mano sporto tikslas taip pat buvo noras gerai ir aktyviai jaustis, kad būčiau kuo produktyvesnis darbe ir gyvenime. Vaikams norėjome trenerio, kuris galėtų juos sustiprinti fiziškai. Būtent „Apelsine“ radome visiems reikiamų specialistų“, – dalinasi tėtis Vaidas.

#fotopolislt #photography #profesionalphotography

Mama treniruojasi su kineziterapeute

Dviejų vaikų mama Brigita ieškojo tokios trenerės, kuri pritaikytų moteriai pratimus individualiai pagal sveikatos būklę. „Iki tol, kol atradau „Apelsino“ kineziterapeutę Rimantę, savarankiškai sportuojant ar dirbant su treneriais, kurie netinkamai parinkdavo pratimus, padarius netgi nedidelį judesi, sportą tekdavo pamiršti keliems mėnesiams. Rimantė profesionaliai atrinko man tinkamus pratimus ir daugiau bėdų su sveikata nebekilo: nebeskauda nugaros, sustiprėjo raumenys, atsirado daugiau energijos, geresnė nuotaika, geriau miegu“, – džiaugiasi Brigita. „Apelsine“ dirbanti trenerė-kineziterapeutė Rimantė Urbonaitė paaiškina, kad dažniausiai sportas sukelia skausmą, kai pratimai atliekami netaisyklingai arba kai kurių judesių pagal sveikatos būklę atlikti negalima. „Brigitos pagrindinis sporto tikslas yra saugios sveikatai treniruotės. Taip ir sportuojame: koreguojame laikyseną, stipriname nugarą ir pilvo presą, keliame raumenų tonusą ir tuo pačiu dailiname kūno formas. Aš, kaip trenerė, mokau klientę sportuoti maksimaliai teisingai, o tuos judesius, kurių daryti moteris negali, pakeičiu kitais tikslingais pratimais. Rezultatas: šiuo metu Brigita jau skausmų nebejaučia ir žino, kokius judesius gali atlikti, o kurių negali, bei sportuoja sveikai ir taisyklingai, visuomet su šypsena“, – rezultatais dalinasi trenerė Rimantė.

Vaikams pagerėjo ištvermė šokiuose

Vaikai, Aironas ir Dovydas, lanko sportinius šokius, o „Apelsine“ treniruojasi kartu su sveikatingumo specialistu Luku Jarmalu tam, kad sustiprėtų fiziškai ir šokti sektųsi dar geriau. „Sūnūs aktyviai šoka kasdien, o savaitgaliais dažnai dalyvauja varžybose. Pastebėjome, jog abiems pritrūksta kvapo šokant 4–6 šokius iš eilės be pertraukos. Tad nusprendėme pabandyti juos atvesti pas trenerį Luką ir labai džiaugiamės šiuo sprendimu, nes tikrai matome, jog treniruotės padeda“, – pastebi tėvai. Broliams „Apelsine“ sportuoti dviese yra daug linksmiau ir naudingiau, o treneris Lukas džiaugiasi, kad vaikai yra labai motyvuoti. „Abu berniukai į užsiėmimus žiūri rimtai ir atsakingai, stengiasi suvokti skirtingus judesius, užduoda klausimus. Treniruotės būna labai įvairios, dirbame ir rimtai, ir žaidimo forma. Didžiausią dėmesį skiriu berniukų ištvermės ugdymui, darome pratimus su savo kūno svoriu, „TRX“ diržais, smėlio kamuoliais, gumomis. Koreguojame laikyseną, stabilizuojame ir stipriname liemenį, o tai profesionaliems šokėjams yra ypač svarbu. Žaidimai skirti koordinacijai, ištvermei ir reakcijai ugdyti. Smagu, kad broliai vienas kitam nenusileidžia ir sveikai konkuruoja, tačiau išlieka labai draugiški“, – pasakoja treneris Lukas. Sportas kartu berniukus skatina judėti į priekį ir siekti geriausių rezultatų.

Šeimai svarbiausias sveikatingumas

Vaidas ir Brigita supranta, kad sportuojant svarbiausias sveikatingumas ir siekia taip pat ugdyti savo vaikus. Tėtis Vaidas sportuoja nuo pat jaunystės ir nors galėtų treniruotis savarankiškai, visgi suvokia, kad asmeninės treniruotės su sveikatingumo specialistu yra žymiai profesionalesnio lygio. „Atlikus „SMART“ diagnostiką, stengiamės korekciniais pratimais sveikatinančiai sportuoti be skausmo. Dirbame taip, kaip Vaidas mėgsta: daugiausia ištvermės ir jėgos treniruotės. Individualiai pritaikėme apšilimo pratimus, nes kuo vyresnis žmogus, tuo labiau jam reikia specifiškesnio apšilimo, pritaikyto specialiai jo kūnui. Svarbu tinkamai aktyvuoti ir ištempti reikiamus raumenis, o tai leidžia treniruotis be skausmo ir sveikatinant save“, – teigia treneris Lukas. Vaidas ir Brigita stengiasi savo sūnums ugdyti sveikos gyvensenos suvokimą, padėti teisingus pamatus apie tai, kaip tinkamai maitintis ir saugoti savo kūną, suformuoti aktyvaus poilsio ir fizinės veiklos įpročius dar vaikystėje. „Juk tėvų didžiausias noras, kad jų vaikai niekada nesirgtų, kad jiems niekada nieko neskaudėtų, tad stengiamės apsaugoti juos visais įmanomais būdais. Mokome berniukus sveikos mitybos principų: nuosaikumo, įvairumo, balanso. Svarbiausia vertybė mums yra mūsų šeima, taigi stengiamės kuo daugiau laiko leisti kartu, augti ir stiprėti vienas kitą palaikant, kurti šeimos ritualus ir stiprinti tarpusavio ryšį“, – sako Brigita ir Vaidas Baupkai.

Registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai