Šeimos gydytojos jaunystės ir sveikatos paslaptis – kalanetikos treniruotės!

Vos tik susirgę ar blogiau pasijutę, skubame pas savo šeimos gydytoją – tai žmogus, kuris žino, kaip mums padėti, jo profesionaliais patarimais dažniausiai pasitikime labiausiai. Šeimos gydytoja dirbanti klaipėdietė Birutė Jankuvienė, būdama 60-ies metų, atrodo ir jaučiasi puikiai. Moters jaunystės ir geros sveikatos paslaptis – kalanetikos treniruotės sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“.

Kiek laiko sportuojate „Apelsine“ ir kodėl pasirinkote būtent šį sveikatingumo klubą?

„Apelsine“ pradėjau sportuoti nuo pat klubo įsikūrimo. Lankiau aerobikos treniruotes dar kai šis klubas vadinosi „Kitonija“. „Apelsiną“ iš pradžių pasirinkau dėl to, kad buvo arčiausiai namų esantis sporto klubas. Laikui bėgant, buvo malonu stebėti klubo augimą, plėtrą ir tobulėti kartu. Čia sportuodama jaučiuosi saugi, nes čia dirba labai profesionalios trenerės, kurios nuolat tobulina savo žinias, o treniruotės niekada nėra monotoniškos ar nuobodžios.

Kokią sporto naudą jaučiate?

Sportuoju todėl, kad neturiu laiko sirgti. Darau viską, kad būčiau sveika, gerai jausčiausi. Užauginau keturis vaikus, tad reikėjo būti stipriai. Be to, mano profesija įpareigoja mane sveikai gyventi, rodyti pavyzdį pacientams. Jaunystėje esu patyrusi nemažai traumų, o pradėjus reguliariai lankyti kalanetiką – traumų nebepatiriu net žiemą, kai yra labai slidu. Kalanetika labai subalansuoja kūno pusiausvyrą, sustiprina raumenis, ypač giliuosius, taip pat sausgysles. Sulaukiu daug komplimentų dėl jaunatviškos išvaizdos ir manau, kad atrodau geriau negu atrodyčiau nelankydama kalanetikos.

Kokias grupines treniruotes renkatės?

Kalanetiką lankau jau antrą dešimtmetį. Pastaruoju metu sporto mokslas vis dažniau kalba apie raumenų tempimo naudą visoms organizmo sistemoms, netgi galvos smegenų darbingumo palaikymui, o kalanetika būtent ir yra raumenų tempimo treniruotė. Be kalanetikos, „Apelsine“ esu išbandžiusi ir kitas grupines treniruotes: kūno dizainą, funkcinę treniruotę, kūno balansą, stuburo ir sąnarių mankštą, zumbą.  Šiuo metu taip pat sportuoju kartu su asmenine labai aukštos profesinės kompetencijos trenerę Valeriją Pavliukovą. Visos treniruočių programos „Apelsine“ yra skirtingos, įdomios ir labai naudingos. Pasirinkimas didžiulis bet kokiam skoniui, poreikiui, amžiui, sveikatos būklei, laiko ir finansinėms galimybėms.

Kas labiausiai patinka kalanetikos užsiėmimuose?

Kai ką nors įsimyli, visada norisi apie tai kalbėti. Turiu prisipažinti, kad tikriausia nėra nė vienos mano pacientės, kurioms nesu „išūžusi ausų“ apie kalanetiką. Kalanetiką lankau kiekvieną rytą prieš darbą. Tai yra pati nuostabiausia dienos pradžia. Rytais susirenka daug senjorų amžiaus žmonių, kuriems taikomos klubo nuolaidos. Tie, kurie ateina sportuoti – visada linksmi, pasitempę, dalinasi maloniais įspūdžiais. Gydymas kalanetika yra saugus bet kokio amžiaus žmonėms, neturi pašalinio poveikio, kaip medikamentai, yra pigus (vidutiniškai 1 diena – 1 euras, o ką galėtume pigiau ir geriau už eurą įsigyti?). Galiu vardinti ir vardinti daugybę privalumų. Kalanetiką vadinu gydymu neatsitiktinai – tie pacientai, kurie paklauso ir ateina į treniruotes, daug rečiau lankosi gydymo įstaigose.

Ar rekomenduotumėte išbandyti kalanetikos užsiėmimus kitiems?

„Apelsiną“, o ypač savo pamiltas kalanetikos treniruotes rekomenduoju visiems, nes jos tinka bet kokio amžiaus žmonėms. Ypač patarčiau lankyti kalanetikos užsiėmimus tiems, kurie kenčia nugaros ir pečių juostos skausmus, skundžiasi galvos svaigimu, kompleksuoja dėl kūno apimčių. Kalanetiką rekomenduoju netgi sergantiems onkologinėmis ligomis – įrodyta, kad sportuojant pasiekiami daug geresni gydymo rezultatai.

Daugiau apie treniruotę skaitykite čia: „Kalanetika“

„Apelsino“ klientai grupines treniruotes lanko nemokamai! 

Jei nesate klubo narys, kviečiame išbandyti sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ nemokamai: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai