Ne visada žmonės renkasi sportą norėdami sulieknėti, kartais tikslas yra priešingas – priaugti svorio. Dvyliktokas Deividas Jucevičius (18 m.), pradėjęs sportuoti „Apelsine“ su asmeniniu treneriu Rimvydu Stonkumi, per pusmetį priaugo ne tik 10 kilogramų, bet ir įgijo daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

„Apelsino“ klientas Deividas Jucevičius dalinasi savo sporto istorija:

Kada pradėjote sportuoti „Apelsine“ ir dėl kokios priežasties?

Sveikatingumo klube „Apelsinas“, esančiame PC „Studlendas“ sportuoju jau pusę metų. Pasirinkau būtent šį klubą dėl patogios jo vietos. Nusprendžiau, kad pradėsiu sportuoti, nes norėjau priaugti daugiau svorio ir labiau pasitikėti savimi, o asmenines treniruotes pasirinkau todėl, kad man buvo svarbu išmokti taisyklingai atlikti įvairius pratimus.

Kaip vertinate trenerį Rimvydą? Ar rekomenduotumėte šį trenerį kitiems?

Trenerį Rimvydą vertinu 10/10 ir tikrai drąsiai rekomenduočiau jį kitiems. Rimvydas yra labai motyvuotas, turi daug entuziazmo. ir sugeba taip pat motyvuoti aplinkinius. Tuo pačiu, jis yra draugiškas ir nuoširdus. Su treneriu sutariam tikrai labai gerai! Rimvydas visus pratimus parodo labai suprantamai ir visuomet paaiškina, kaip reikia taisyklingai juos atlikti. Man bendrauti su treneriu yra lengva, jis visada išklauso, padeda ir pataria.

Kaip sportas pakeitė jūsų savijautą?

Sportas pakeitė mano savijautą labai stipriai ir tik teigiamai. Prieš pradedant eiti į „Apelsiną“, jau nuo ryto būdavau pavargęs, neišsimiegojęs, o dienos metu ir vakarais jausdavausi išsekęs. Kai pradėjau sportuoti, rytais būdavo lengviau atsikelti ir dienos metu pagerėjo savijauta. Dabar jaučiuosi stipresnis, atsirado daugiau pasitikėjimo savimi, tapau žymiai energingesnis. Sportuoju 4 kartus per savaitę vakarais, nes tokiu metu sportui turiu daugiau jėgų. Po treniruotės dažniausiai būnu labai geros nuotaikos ir netgi jaučiuosi  pailsėjęs.

Kiek kilogramų pavyko priaugti ir per kiek laiko? Ar buvo sunku?

Per pusę metų pavyko priaugti 10 kg ir buvo tikrai labai sunku, nes tam reikėjo įdėti  daug darbo ir pastangų. Gal ir keista, bet sunkiausia užduotis siekiant priaugti svorio, man buvo daug valgyti, o mitybos pakeisti nereikėjo. Prieš pradedant sportuoti, valgydavau 3 kartus per dieną, o dabar valgau net 6 kartus. Iš pat pradžių buvo tikrai labai sunku ir neįprasta tiek daug valgyti, bet po poros savaičių pripratau ir dabar labai džiaugiuosi savo pasiektais rezultatais. Svėriau 58 kg, dabar sveriu 68 kg, o kitas mano tikslas yra pasiekti 80 kg, išlaikant gerą fizinę formą.

„Apelsino“ sveikatingumo specialistas Rimvydas Stonkus pasakoja apie Deivido pasiektus rezultatus ir dalinasi sporto patarimais:

Kokie buvo Deivido  „SMART“ diagnostikos rezultatai jam tik atėjus į „Apelsiną“?

Deividui atejus i sporto klubą ir atlikus „SMART“ diagnostikos testą, rezultatai parodė, kad Deivido koordinacija bei lankstumas yra silpni, vaikino smulkus kūno sudėjimas, netaisyklinga laikysena. Be to, jautėsi nepasitikėjimas savimi.

Ar padėjote Deividui išsikelti sporto tikslus ir kokius?

Išklausius Deivido norus bei lūkesčius, kartu išsikėlėme artimiausius tikslus ir sudėliojome planą, kaip to pasiekti. Pagrindinė siekiamybė buvo padidinti raumenų masę, jėgą ir ištvermę.

Kaip pavyko šių tikslų  pasiekti?

Sportuojant reikia daug valios, kantrybės bei noro siekti tikslų. Kai po truputį pradeda ryškėti rezultatai, tai labai stiprina motyvaciją nesustoti pusiaukelėje. Todėl sportuojančiam žmogui yra labai svarbus bendradarbiavimas ir trenerio palaikymas, taip pat reikalingas disciplinos  ir valios ugdymas. Deividas priaugo 10 kilogramų per pusę metų ir tai puikus rezultatas.

Kokios Deivido savybės jam padeda tobulėti sporte?

Deividui, kaip jaunam žmogui, iš pradžių labai reikėjo sustiprinti motyvaciją ir pasitikėjimą savo jėgomis, nes to labai trūko. Tačiau per pusmetį atsirado akivaizdūs pokyčiai ir ne tik išoriškai matomi. Deividui labai padeda jo ryžtingumas siekti tikslo ir disciplinos laikymasis. Dabar sportas tapo jo kasdienybės dalimis ir maloniu pomėgiu.

Ką patartumėte vyrams, kurie norėtų priaugti daugiau svorio ir įgauti gerą fizinę formą?

Labai svarbus aktyvus laisvalaikis, o sportuoti reikėtų bent 4 kartus per savaitę. Reikalingas judėjimas ne tik sporto salėje, bet ir gryname ore. Taip pat, laikytis subalansuotos mitybos ir gerti daug vandens. Sportuojant lengvo kelio nėra, lengvų ir greitų rezultatų taip pat, tačiau įdėjus pastangų, pokyčiai visada ateina. Sportas stiprina ne tik kūną, bet ir charakterį!