Po metų sporto – minus 26 kg ir aplinkinių žodžiai: „Nu jau tikrai abi žydit…“

„Prieš metus jautėmės pavargusios, nuolat trūkdavo energijos, o dabar lyg ant sparnų su šypsenomis veiduose galime lėkti ir ten, ir šen. Sporto įkvėpimas mus tarsi užvedė gyventi. Aplinkiniai sako, kad mes pastaruoju metu tiesiog žydime“, – pasakoja dvi draugės, kasdien sportuojančios mūsų sveikatingumo šeimai klube „Apelsinas“, Neringa Ruginienė ir Jurgita Armalienė.

 

Padrąsinandamos, įkvėpdamos vieną kitą ir atkakliai įsikausydamos į „Apelsino“ trenerio Airido Danuševičiaus patarimus, sugebėjo pasiekti stulbinančių rezultatų – vos per metus kartu sudėjus atsikratė net 26 kilogramų kūno svorio!

Tiesa, Jurgitos Armalienės sportavimo pradžios tikslas net nebuvo atsikratyti kilogramų, ji tiesiog norėjo sutvirtinti savo kūną. Tačiau sveikos mitybos ir sporto nauda davė vaisių – pasikeitė kūno proporcijos, o svoris sumažėjo 6 kg.

„Anksčiau iš skausmo net suklupdavau“

Visai su kitu tikslu sportuoti pradėjo jos draugė Neringa Ruginienė. Ji neslepia, kad šiek tiek kompleksavo dėl savo kūno proporcijų ir tyliai svajojo apie keleto kilogramų sumažėjimą, tačiau, kaip pati sako: „Pranokau savo viltis. Tikslas įvykdytas su kaupu – mano kūno svoris sumažėjo net 20 kilogramų“! 

Neringa prisipažino, kad anksčiau labai nemėgo sporto ir aplinkiniams sakydavo, kad niekada nesportuos, jog nepatinka ir panašiai. 

„Galbūt reikėjo tik draugės padrąsinimo, įkvėpimo ir motyvacija kasdien vis augo. Pradėjus sportuoti kartu su Jurgita ir treneriu Airidu, užsikabinau. Pasiekėme labai gerų rezultatų: savijauta pagerėjo dvigubai – geresnis miegas, energijos daug daugiau ir net iš aplinkinių sulaukiau komplimentų. Tai taip pat motyvuoja nesustoti ir siekti dar geresnių rezultatų“, – sako mūsų klientė Neringa.

Ji teigė, kad sumažėjęs kūno svoris teigiamai atsiliepė ne tik jos savijautai, bet ir sveikatai, o gyvenimo kokybė tapo kur kas geresnė.

„Turėjau problemų su keliais, jaučiau skausmus. Buvo savotiškas diskomfortas. Tūpdama, net iš skausmo suklupdavau. Tačiau su treneriu Airidu išsiaiškinome, kokios mano problemos, kokius pratimus galiu atlikti, su kokiais svoriais ir panašiai. Atsikračius 20 kg, jaučiuosi puikiai, kelio skausmų nebėra, tai gyvenimas tapo nepalyginamai kokybiškesnis. Jaučiuosi daug lengvesnė, o kūnas – sutvirtėjęs. Net aplinkiniai, šeimos nariai ėmė klausinėti: kur, su kuo sportuoju. Su Jurgita vis daugiau gauname ir komplimentų. Kai kurie sako: „Nu jau tikrai abi žydit…“, – šypteli Neringa.

Įkvėpė draugės padrąsinimas 

Neringa pripažino, jei ne draugė Jurgita, kažin ar būtų drįsusi ateiti į sporto salę.

„Vis ruošdavausi žengti pro sporto klubo duris, tačiau nuolat rasdavau pasiteisinimų, kodėl nepradėti. Pasiteisinimų buvo milijonas“, – prisipažino Neringa.

Galiausiai jos su bičiule Jurgita, pamačiusios, kad „Apelsino“ sveikatingumo klube šeimai, yra akcija, ryžosi pradėti sportuoti drauge.

„Apelsine“ – daug trenerių. Turėjome pasirinkti vieną ir, kaip vėliau paaiškėjo, išsirinkome geriausią – Airidą Danuševičių. Jis griežtas, bet teisingas. Savo srities specialistas. Visada paklausia: kaip jautiesi prieš treniruotę, kaip po jos, kaip reikalai su mityba. Trumpai tariant: dėmesys ir sugebėjimas mus motyvuoti – aukščiausio lygio. Tai super treneris. Džiaugiamės, kad treneris Airidas įkvėpė mus sveikai gyventi“, – sako mūsų klientės. 

Neringa dar pridūria: „Man svarbu kontrolė. Man reikalingas griežtumas, nes aš pati niekada nesugebėjau nei pradėti sportuoti, nei sveikai maitintis. Man tokia kontrolė – labai reikalinga. Airidas neleidžia jokių „chi chi cha cha“. Atėjus į sporto salę, reikia dirbti ir ne bet kaip, o sunkiai. Užtat ir yra rezultatai. Mes džiaugiamės ir pats Airidas džiaugiasi akivaizdžiais rezultatais“, – sako Neringa.

Jai antrina Jurgita: „Airidas – užsispyręs, jei jau ką pasakė, neperkalbėsime. Jis yra teisingas ir labai darbštus. Visada su mumis dirba labai atsakingai,  nebūna taip, kad „jūs dabar darykite, o aš kažkur kampe pabūsiu. Jis visada dirba kartu“. Būna net taip, kad rašome ir ant lapų, ką valgome ir geriame. Jis mus labai prižiūri ir rūpinasi. Treniruotės visada vyksta sutartu laiku – išugdė mus laikytis režimo“.

Pamirškite žodį „rytoj“

Draugės sportuoja jau metus laiko ir net nežada sustoti.

Anot jų, gerėjantys rezultatai, puiki savijauta ir vis didėjantis pasitikėjimas savimi – didžiausi motyvatoriai.

Be to, lankant treniruotes „Apelsino“ sveikatingumo klube šeimai pasisemiama ir geros nuotaikos.

„Klubo administratorės visada pasitinka su šypsena, aplinka – graži, muzika – gera. Aplink žmonės yra malonūs. Jei ir savarankiškai sportuojame,  kas nors iš aplinkinių ar budinčių trenerių mato, kad ką nors blogai darome, prieina, pasako, pataiso. Tai taip pat – pliusas“, – džiaugiasi merginos.

Norintiems, tačiau nedrįstantiems pradėti sportuoti, Neringa ir Jurgita sako: „Net nemąstykite pasiteisinimų. Pradėkite šią dieną, nesakyti, aš ateisiu rytoj, poryt, po mėnesio. Ne. Reikia eiti čia ir dabar. Viskas. Kiti nedrįsta dėl antsvorio, bet pagalvokite, kad jums pavyks. Draugei pavyko numesti 20 kg, žinokite, kad ir jūs taip pat galite. Ateikite ir tikrai nesigailėsite“, – sako Jurgita.

Jai antrino Neringa: „Gera savijauta – viską kompensuoja, ir laiko surasite, ir atrodysite, ir jausitės gerai. Jei nedrįstate vieni ateiti sportuoti, čiupkite draugą į parankę ir sportuokite kartu. Aš viena eiti nedrįsau, kartu sportuoti daug geriau, drąsiau – palaikai viena kitą. „Apelsine“ organizuojamos ir treniruotės grupelėmis, tad kartu bendraminčiams sportuoti – daug linksmiau“.

 

Sportas be trenerio – kelias į traumas 

„Kai prieš metus susipažinau su Jurgita ir Neringa, jų pagrindinis tikslas buvo sustiprinti raumenyną ir savo kūną. Prisiminus kai jos atrodė prieš metus ir dabar – skirtumas akivaizdus. Esmė yra ne kilogramuose, o vaizdas, kaip merginos atrodo – atletiškai, sportiškai. Pažiūrėjus į jas, akivaizdžiai matosi, kad jos sportuoja“, – rezultatais džiaugiasi mūsų treneris Airidas Danuševičius.

Jis pripažįsta, kad pradėti sportuoti su draugu ar grupelėje – lengviau ir linksmiau.

„Grupėse kur kas lengviau priprasti prie aplinkos. Žmonės vieni kitus palaiko ir tas paskatina siekti rezultatų. Pavyzdžiui, viena mergina pamato, kad kitai sekasi labai gerai, atsiranda didesnė motyvacija, paskata neatsilikti ir įrodyti, kad ji taip pat gali“, – akcentuoja Airidas. 

Jo teigimu, pradžia yra pati sunkiausia, bet kai jau pradedi sportuoti, įsivažiuoji į ritmą ir režimą, suvoki, kad viskas labai paprasta, naudinga ir tai užkabina. 

„Jei žmogus ketina pradėti sportuoti, manau, kad pradžia būtina su treneriu. Juk pradedantysis neturi pakankamai žinių, nežino, nuo ko pradėti, ko jam reikia, kokios jo problemos, ko reikia jo kūnui. Supraskite ir tai, kad savarankiškai sportuojant, galima patirti ir traumų. Be to, juk sportuoti su treneriu kur kas smagiau, nėra rutinos.  Kiekviena treniruotė būna skirtinga, ir treneris visada seka svorius, kuria tas treniruotes ir taip rezultatų galima pasiekti kur kas greičiau“, – sportavimo su asmeniniu treneriu privalumus vardija A. Danuševičius. 

 

Mūsų sveikatingumo klubuose šeimai „Apelsinas“ visiems pradedantiesiems siūlome išbandyti nemokamą įvadinę treniruotę, kurios metu treneris atlieks Jums SMART FIT instruktažą. Instruktažas apima kūno sudėties analizę, bazinių judesių ir laikysenos testavimą, sudaroma mini programa. 

Tad jei pasiryžote imtis savo gyvenime permainų – registruokitės ČIA. 

Mūsų klubus rasite PC „Grandus“ (Taikos pr. 66A) ir PC „Studlendas“ (H. Manto g. 90).

 

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai