Pagaliau galima vėl džiaugtis aktyviu sportu!

Ir treneriai, ir klientai džiaugiasi pagaliau galintys sugrįžti sportuoti į sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“. Pardavimų vadove dirbanti Laima Harner (44 m.) į asmeninę treniruotę kartu su sveikatingumo specialiste Egle Miknevičiūte entuziastingai atskubėjo jau pirmąją „Apelsino“ atidarymo dieną! 

 

Ar buvo sunku išgyventi karantiną be treniruočių „Apelsine“? Ar sportavote ir laikėtės sveikos mitybos įpročių namuose?

Po pirmojo karantino, tobulindama savo kulinarinius įgūdžius ir besimėgaudama skaitymu ant sofos, priaugau keletą kilogramų, kurių atsikratyti pavyko ne taip jau ir lengvai. Taigi, paskelbus antrąjį karantiną, nebenorėjau tokio pat scenarijaus. Per šį karantiną tokios didelės panikos ir baimės nebebuvo, nebereikėjo „užvalgyti“ emocijų, todėl mano kūno formos nepakito, o ir grįžti į treniruočių salę visai nebaisu, nes pajudėdavau savarankiškai. 

Sportuoti namuose man, kaip ir daugeliui, buvo ženkliai sunkiau, tad vis kitų darbų prisigalvodavau. Vietoje įprastų 4–5 kartų „Apelsine“, per karantiną sportavau su savo asmenine trenere Egle per ZOOM platformą po 1 kartą per savaitę. Kartais, įsijungusi kokį nors YOUTUBE video, pajudėdavau ir dažniau. 

 

Kas padėjo karantino metu palaikyti savo fizinę ir psichologinę sveikatą? 

Karantino metu išlikti pozityviai man nepavyko, manau, kaip ir daugeliui. Laimės nepridėjo ir rūpestis dėl ateities, ir sunkumai darbe. Šį nemalonų periodą tiesiog teko „išlaukti“, stengtis nepasiduoti ir sąmoningai spręsti atsiradusias problemas. Padėjo tai, kad turiu šunį, kuriam reikia išsikrauti. Atsirado rutina rytais prieš darbą nuvažiuoti su šuniu prie jūros, pasivaikščioti miške – padėdavo nusiteikti dienai ir darbams.

 

Ar iki karantino „Apelsine“ išugdyti sveikatingumo įpročiai liko, kaip sekėsi jų laikytis namuose?

Įpročiai, jeigu jie gerai išugdyti, taip lengvai nedingsta. Žinoma, sulėtėjus tempui ir esant bendram nerimui, save palepinti kartais norisi, o ir galima. Papildomas pyragaitis ar porcija cepelinų, jei suteikia laimės – nepakenkia. Mano nuomone, svarbu sudėtingesniu periodu nors kažkiek pajudėti ir nepamiršti savo mitybą papildyti daržovėmis, taip nieko baisaus neatsitiks nei sveikatai, nei kūno formoms. 

 

Kaip sekėsi sugrįžti sportuoti jau pirmąją klubo atidarymo dieną? 

Sugrįžus sportuoti į „Apelsiną“ vėl atsirado daug gerų emocijų. Po tokios ilgos pertraukos visi sporto megėjai treniruotis susirinko kaip į šventę, džiaugėsi, kaip ir aš, galimybe sportuoti jaukiai, patogiai ir tam pritaikytoje vietoje. Sveikatingumo klubo „Apelsinas“, kaip ir kavinių terasų bei kitų džiuginančių vietų, atidarymo labai laukiau, tad entuziazmo ir motyvacijos išeiti iš namų pajudėti netrūko.

 

Ar nebuvo baisu dėl karantino situacijos ir sveikatos saugumo?

Baisu nebuvo, nes sveikatingumo klubo „Apelsinas“ administracija, treneriai ir lankytojai rūpinasi tiek savo, tiek aplinkinių saugumu, o aš asmeniškai baimės susirgti neturiu nuo tada, kai persirgau Covid19. 

 

Kokia jūsų sporto „Apelsine“ istorija: kodėl pradėjote sportuoti ir kokių rezultatų pasiekėte?

„Apelsine“ atsidūriau prieš 3 metus, o reguliariai sportuoti kartu su asmenine trenere Egle pradėjau prieš porą metų. Priežastys pradėti sportuoti, turbūt kaip ir daugelio kitų, buvo noras padailinti kūno formas. Po 40-ojo gimtadienio supratau, kad pasivaikščiojimų raumenų tonusui palaikyti nebepakanka, ir vis kolegoms užsimindavau, kad reikia pradėti sportuoti. Pradėjau nuo stuburo ir sąnarių mankštos grupinių treniruočių. Kiek vėliau išdrįsau ir į treniruoklių salę ateiti, bet nelabai sugalvodavau, ką ten daryti, o nusižiūrėtus pratimus nuo kitų sporto klubo lankytojų atlikdavau neteisingai. Kai sveikatingumo klubo darbuotojai arba kiti sportuojantys prieidavo pakoreguoti, supratau, kad be asmeninio trenerio pagalbos neapsieisiu.

 

Kodėl nusprendėte pasirinkti asmenines treniruotes?

Asmenines treniruotes pasirinkau, kad išmokčiau teisingai atlikti bazinius pratimus. Mes daug dalykų darome ne patys, net nagus ar plaukus tvarkomės pas tų sričių specialistus, o treniruotis pačiam, neturint žinių, gali būti pavojinga. Neteisingai atliekant pritūpimus ar įtupstus galima stipriai pakenkti keliams, o neteisingai irkluojant ar keliant svorius – pakenkti nugarai. Reikėtų suvokti, kad traumos atsiranda ne dėl pačio sporto, o mūsų pačių neatsakingumo ir neteisingo pratimų atlikimo. Taigi, siekiant išmokti sportuoti teisingai, lengviausia ir patikimiausia yra rinktis sportą kartu su asmeniniu trenerių. Aš lankau tiek asmenines, tiek grupines treniruotes – patinka dėl nuotaikingos energijos ir įvairovės palaikymo. Taip pat į „Apelsiną“ ateinu ir viena pasportuoti, kai norisi pajudėti ir psichologiškai pailsėti, emociškai išsikrauti.

 

Kaip sportas pakeitė jūsų savijautą?

Sportas mano gyvenimą iš tiesų pakeitė taip, kaip rašo moksliniuose straipsniuose ar skelbiama žiniasklaidoje. Nors sveikatos problemų ir neturėjau, vos man pradėjus sportuoti padaugėjo energijos kasdienėse veiklose, neliko išbalansuojančio nuotaikų svyravimo, sutvirtėjo kūnas ir akivaizdžiai pagražėjo formos. Džiaugiuosi, kad pavyko numesti nereikalingus kilogramus.

 

 

Kaip vertinate trenerę Eglę? Dėl kokių priežasčių šią trenerę rekomenduotumėte kitiems?

Eglė yra puiki profesionalė, kaip trenerė, ir labai maloni, kaip žmogus. Rinkausi Eglę, nes ji pati laikosi tų principų, kurių moko ir savo klientus – jos kūnas treniruotas, ji yra ne tik savo srities profesionalė, bet ir sporto entuziastė, taigi tikėjausi, kad padės ir man tokiai tapti. Neapsirikau, jos humoro jausmas, nuoširdumas, žingeidumas ir meilė sportui man labai padėjo ir vis dar padeda palaikyti sportinę formą.

 

„Apelsino“ sveikatingumo specialistė Eglė Miknevičiūtė džiaugiasi savo kliente Laima, kuriai pavyko pasiekti visų išsikeltų sporto tikslų, numesti 8 kilogramus ir atrodyti taip, kaip nori. 

Ar karantino metu radote būdą toliau sportuoti kartu su Laima?

Karantino metu mes su Laima sportavome per ZOOM platformą, vėliau, jau kai buvo galima sportuoti lauke – treniruotes vesdavau lauke. Dabar, jau pasibaigus karantinui, mes sportuojame sveikatingumo klube „Apelsinas“ taip pat, kaip ir anksčiau.

Kaip vertini Laimos fizinę formą, sugrįžus sportuoti po karantino? Kokie tikslai sportuoti toliau?

Laima per karantiną ne tik, kad nepriaugo papildomų kilogramų, bet netgi numetė svorio. Matau, kad ji jaučiasi ir atrodo puikiai, nes net kai buvo uždarytas sveikatingumo klubas, vis tiek pajudėjo ir palaikė gerą formą. Išugdyti sveiki sporto ir mitybos įpročiai pasiteisino. Toliau mes su Laima siekiame palaikyti jos fizinę formą, sportuojame kartu vieną arba du kartus per savaitę. Aišku, visada yra, ko naujo dar išmokyti, ką įdomaus parodyti, kur tobulėti. 

Kokios emocijos sugrįžus į „Apelsiną“ po tokios ilgos pertraukos vesti asmenines treniruotes?

Sugrįžus po tokios pertraukos jausmas yra labai geras! Kai jau paskelbė, kad atidaro sporto klubus, mane aplankė nuoširdus džiaugsmas, kad aš vėl susitiksiu su savo klientais ir kolegomis. Pasiilgau savo darbo ne tiek dėl finansinių priežasčių, kiek dėl laiko kartu ir bendruomeniškumo jausmo. Šiuo metu džiaugiuosi savo būsena, kai pats darbas teikia labai daug pozityvo.

 

Ar turi patarimą, kaip klientams vėl sugrįžti į normalų sporto ritmą, kaip atrasti laiko ir motyvacijos, o taip pat ir nebijoti socializuotis? 

Suprantu savo klientus, nes ir mano gyvenime dabar yra panaši situacija, kai visur skubu, bėgu vesti treniruočių lauke, grįžo asmeninės ir grupinės treniruotės „Apelsine“, tad yra nemenkas iššūkis surasti laiko bei motyvacijos sportui sau, neatidėlioti kitai dienai. Todėl mano patarimas: kai tik atsiranda galimybė sportuoti, judėti, tai iškart tą laiką ir išnaudokite treniruotėms be atidėliojimų ir savęs apgaudinėjimo. Juk nuo to viskas ir prasideda: rytojus tampa pusmečiu arba metais. Ne veltui sakoma, kad geriausias laikas yra dabar. 

Jeigu norisi sugrįžti į normalų, aktyvų ir džiaugsmingą gyvenimo ritmą, reikia priimti tam tikrą riziką ir laikytis visų saugumo reikalavimų, vengti nereikalingų kontaktų, bet kiek įmanoma saugiai dalyvauti realiame gyvenime ir sveikai mėgautis savo kasdienybe.

 

Jei Laimos istorija Jus įkvepia ir norėtumėte pradėti sportuoti, tačiau vis delsiate. o gal nedrąsu bei nežinoe nuo ko pradėti, kviečiame registruotis į pirmąją nemokamą treniruotę! Jos metu sveikatingumo specialistas/-ė atliks Jums kūno sudėties anlizę bei specialų SMART FIT testą, padėsiantį išsiaiškinti Jūsų poreikius ir pasiūlyti tinkamą programą.

Registruotis galite ČIA.

 

 

 

 

 

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai