Nugaros skausmų atsikračiusi Jurga: „Man sportas – lyg kasdieninė higiena“

Sportas gali suteikti ne tik teigiamų emocijų, žvalumo ir energijos, patobulinti kūno linijas, bet ir padėti atsikratyti varginančių nugaros skausmų. Tuo įsitikino PC „Grandus“ sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ lankanti 43 metų mūsų klientė Jurga Gricienė.

 

„Aš sportuoju jau 22 metus ir savo gyvenimo be sporto jau neįsivaizduoju. Aš net sakyčiau, kad man sportas – lyg kasdieninė higiena. Po treniruotės mano savijauta ir nuotaika – visai kitokios“, – pabrėžia Jurga.

Anksčiau daugelį metų be asmeninio trenerio kituose sporto klubuose sportavusi klaipėdietė, kaip pati sako, iš nepatyrimo, žinių trūkumo, o galbūt ir persistengimo, galėjo treniruočių metų susižaloti nugarą, ko pasekoje pasitaikydavo net tokių akimirkų, kai ryte išlipti iš lovos būdavo tarsi didžiulė kančia.

„Man medikai diagnozavo besiformuojančią išvaržą, tad pasitaikydavo tokių dienų, kai užspausdavo klubo nervą ir tekdavo kęsti didžiulius skausmus“, – sakė ji.

Lankėsi pas kineziterapeutą

J. Gricienė įvairiuose Klaipėdos sporto klubuose sportuoja nuo 1999 metų, tačiau su asmenine trenere rimčiau pradėjo sportuoti būtent „Apelsine“.

„Taip jau susiklostė aplinkybės, kad mano kelyje pasitaikė „Apelsino“ trenerė Eglė Miknevičiūtė. Kai „Apelsine“ perki metinę narystę, gauni dovanų SMART diagnioztiką. Taigi, aš paprašiau, kad ją man atliktų trenerė Eglutė, taip ir susibendravome bei kartu dirbame jau beveik dvejus metus. Net kartu ėjome pas kineziterapeutą, kad paaiškintų mano bėdą ir ji galėtų man pritaikyti specialius pratimus“, – pasakojo J. Gricienė.

„Kai sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ pradėjau dirbti su asmenine trenere,  jaučiuosi tarsi kitas žmogus – pasikeitė ir kūno formos, ir savijauta daug geresnė, o svarbiausia pavyko atsikratyti varginančių nugaros skausmų. Jei jie ir užklumpa, būna kur kas mažesni ir ne tokie varginantys.“

Klientės teigimu, kai sporto salėje sportuoji su savo srities specialistu, tada viskas daug paprasčiau.

„Tiesiog tuomet nežaloji savęs. Jei ką ir darai blogai, trenerė tuoj pataiso. Juk viską mato iš šalies. Be to, visada motyvuoja, paskatina. Tiesiog vyksta visai kitas darbas, nei sportuotum pats. Anksčiau aš sportavau pati ir kartais galbūt persistengdavau ar pratimus atlikdavau netaisyklingai ir patyriau traumų. Dabar aš, dirbdama su trenere, jaučiuosi daug ramiau ir saugiau. Trenerė Eglutė žino mano bėdą ir parenka tam reikalingus ir naudingus pratimus“, – sakė J. Gricienė.   

 Jurga pasakoja, kad dar kartą įsitikino posakio „Sportas – geriausias vaistas“ teisingumu.

„Jei tik padarau pertrauką nuo sporto, nugaros skausmai atsinaujina ir man primena, kad laikas sportuoti. O po treniruotės aš visada jaučiuosi žvali, guvi, energinga ir svarbiausia nebejaučiu nugaros skausmų“, – sakė J. Gricienė.

Dažniau pastebi šypseną

Sveikatingumo klubo šeimai „Apelsinas“ trenerė E. Miknevičiūtė puikiai pamena prieš dvejus metus įvykusią pirmąją pažintį su Jurga. 

„Pas mane sportavo Jurgos draugė, tad taip susiklostė aplinkybės, kad Jurga ėjo pro šalį ir sako: „Gal Eglutė man atliktų SMART diagnostiką?” Pasikalbėjome ir pradėjome bendradarbiauti, sportuoti kartu. Man dirbti su šia kliente – vienas malonumas, kadangi ji – labai sąžininga, motyvuota ir pareiginga: per tuos dvejus metus nėra praleidusi treniruotės. Jurgai treniruotė – lyg darbas. Jos niekada nereikia vaikyti su bizūnu ar prašyti labiau pasistengti. Ji ne iš tų, kur nuo treniruotės norėtų ‘nusimuilinti’“ – šypteli trenerė Eglė Miknevičiūtė.

Trenerė pabrėžė, kad jai pačiai džiaugiasi širdis, kai mato nuolat besišypsančią savo klientę. 

„Tie, kas susiduria su nugaros skausmais ir panašiomis traumomis, žino, koks tai skausmas ir vargas. Kartu konsultavomės su kineziterapeutu, kad atsikratytume skausmų. Džiugu, jog teigiami rezultatai matomi plika akimi“, – neslėpdama geros nuotaikos kalbėjo trenerė Eglė.

Tiek trenerė, tiek minėta mūsų klientė pataria: „Pakeiskite savo požiūrį, nesikankinkite ir nemanykite, kad negalite atsikratyti nugaros skausmų. Geriausias vaistas – judesys ir fizinis aktyvumas. Pasikonsultuokite su specialistais, pradėkite sportuoti ir suprasite, kaip tai naudinga ir gera. Po sporto salės ir niūri bei apsiniaukusidiena gali tapti kur kas šviesesnė.“

Sveikatingumo klubai šeimai „Apelsinas“ visiems pradedantiesiems siūlo išbandyti nemokamą įvadinę treniruotę, kurios metu treneris atlieka SMART FIT instruktažą. Instruktažas apima kūno sudėties analizę, bazinių judesių ir laikysenos testavimą, sudaroma mini programa. 

Tad jei pasiryžote imtis savo gyvenime permainų – registruokitės ČIA. 

Mūsų klubus rasite PC „Grandus“ (Taikos pr. 66A) ir PC „Studlendas“ (H. Manto g. 90).

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai