Nugaros skausmų atsikračiusi dvynukų mama pataria: „Skirkite laiko sau!“

Tapti mama, o ypač dvynukų – didžiulis iššūkis moteriai. Gyvenimas pradeda suktis aplink vaikučių auginimą, o laiko sau lieka vis mažiau. Pamiršus rūpintis savimi, ilgainiui atsiranda sveikatos problemos, kurias svarbu pradėti spręsti. Dvynukų susilaukusi klaipėdietė Edita Urbonienė (43 m.), nusprendusi sportuoti sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“, per 3 mėnesius atsikratė nugaros skausmų, sustiprėjo fiziškai, atgavo pasitikėjimą savimi ir išsprendė laikysenos problemas.

Svarbu skirti laiko sau

Klaipėdietė Edita nuo pat jaunystės buvo aktyvi, tačiau sustabdė sportą pradėjusi lauktis ir auginti dvynukus. „Vieneri metai nėštumo ir dar treji metai dvynukų auginimo – iš viso 4 metai be sporto. Kiekviena mama supras, kad vaiko auginimas yra svarbiausias prioritetas, o kai jie netgi du, tai reikalauja dar daugiau pastangų“, – sako E. Urbonienė.

Moters sveikata pradėjo blogėti, atsirado nugaros skausmai, susiformavo kupra, todėl atėjo laikas imtis priemonių ir spręsti problemas. „Laiko sau ir miego trūkumas, dviejų vaikučių priežiūra ir nešiojimas – tai lėmė vis stiprėjančius nugaros skausmus, netgi atsirado kupra ir nebegalėjau pilnai išsitiesti. Masažai nepadėjo išspręsti šių problemų, todėl supratau, kad labai svarbu vėl pradėti skirti laiko sau, susirūpinti sveikata ir ją gerinti – taigi, sugrįžti sportuoti“, – teigia dvynukų mama.

Treniruotes su asmeniniu treneriu

Nemokama įvadinė treniruotė

Prieš 3 mėnesius moteris pasiryžo sugrįžti sportuoti ir pasirinko sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“, esantį PC „Studlendas“ – čia internetu užsiregistravo į nemokamą pirmąją įvadinę treniruotę. „Užsiregistravau pirmai nemokamai treniruotei „Apelsine“ ir atėjau tikėdamasi gauti įvadinę programą sportui prie treniruoklių. Pirmasis apsilankymas sugriovė mano stereotipus, nes susitikau su asmeniniu treneriu Gediminu ir jokios įvadinės programos negavau, o prie treniruoklių išvis nėjome. Treneris išanalizavo individualią mano fizinę ir sveikatos būklę, davė labai daug patarimų, o tai būtent mane labiausiai ir užkabino“, – prisimena Edita.

Po įvadinės konsultacijos su „Apelsino“ sveikatingumo specialistu Gediminu Dukausku, moteris nusprendė pradėti sportuoti kartu su asmeniniu treneriu-kineziterapeutu. „Tikėjausi, kad sportuosiu kartu su trenere moterimi, o ne vyru, tačiau Gediminas pelnė mano pasitikėjimą savo dėmesiu ir profesionaliomis trenerio bei kineziterapeuto žiniomis. Dabar „Apelsine“ sportuoju jau 3 mėnesius, 2 kartus per savaitę, esu įsigijusi metinę narystę ir ketinu sportuoti čia ir toliau, nes mane labai džiugina pasiekti rezultatai“, – pasakoja E. Urbonienė.

Atsikratė nugaros skausmų

Sveikatingumo klubo šeimai „Apelsinas“ asmeninis treneris ir kineziterapeutas Gediminas Dukauskas teigia, kad sveikatos problemų sprendimas yra tik trenerio profesionalumo ir laiko klausimas: „Svarbiausia išsiaiškinti dėl ko atsirado tam tikros sveikatos problemos ir tinkamai nustatyti veiksmus, kaip jas išspręsti. Nėra kliento, kuris negalėtų atlikti kokio nors pratimo – viskas priklauso tik nuo laiko ir trenerio sugebėjimo pritaikyti turimas žinias.“

Edita, sportuodama su treneriu Gediminu, nugaros skausmų atsikratė per 2 pirmuosius treniruočių mėnesius, o dabar džiaugiasi išnykusia kupra. „Esu kineziterapeutas, tad jau primojo susitikimo su Edita metu atleidau pirminį skausmą viršutinės nugaros dalyje. Pamačiau, kad klientė dėl raumenų disbalanso negali atlikti paprastų žmogui būdingų kasdienių judesių. Pirminis tikslas buvo suteikti fizinį raštingumą – išmokyti teisingai sportuoti. Taikant atpalaidavimo technikas – „Roll“ masažus ir įvairius tempimo pratimus – išsprendėme nugaros skausmų ir laikysenos problemas“, – pasakoja „Apelsino“ treneris G. Dukauskas.

Treniruotes su asmeniniu treneriu

Geresnė gyvenimo kokybė

Dvynukų mama Edita dabar mėgaujasi savo pasiektais treniruočių „Apelsine“ rezultatais ir pagerėjusia savo gyvenimo kokybe. „Jausmas – nerealus! Dabar gyvenu be skausmo ir nebeturiu kupros. Kasdien jaučiuosi vis energingesnė, o ir vaikus kilnoti lengviau. Pasikeitė požiūris į sportą ir į save – atsirado daugiau pozityvo. Namuose taip pat daug daugiau gerų emocijų, nes kuo laimingesnė mama – tuo laimingesnė visa šeima. Kai nebeskauda, tai ir šypsena natūraliai atsiranda“, – džiaugiasi E. Urbonienė.

Sveikatingumo specialistas Gediminas Dukauskas rekomenduoja tik atsiradus skausmams, neuždelsti ir kreiptis į kineziterapeutą. „Dauguma atvejų, skausmas atsiranda dėl blogos biomechanikos ir netaisyklingų padėčių. Didžiausia klaida, kad žmonės galvoja, jog pagers vaistus ir skausmas praeis, tačiau po kurio laiko jis vėl pradės kartotis. Skausmas yra signalizuojantis simptomas, kad reikia pradėti ieškoti problemos ir ją spręsti“, – pataria „Apelsino“ treneris-kineziterapeutas.

Išsilaisvinkite nuo varginančių nugaros ir sąnarių skausmų su SMART treniruočių programa „Sveika nugara“! „Apelsino“ sveikatingumo specialistai nustatys nugaros skausmo priežastis, sumažins jūsų raumenų disbalansą ir veiksmingai pašalins nugaros skausmą.

Kviečiame išbandyti sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ nemokamai: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai