Vasara – vestuvių metas, o juk kiekviena nuotaka šią dieną nori atrodyti liekna ir grakšti, geriausiai kaip tik gali. Tad nenuostabu, jog dažna moteris prieš vestuves pamąsto, kaip pakoreguoti savo kūno proporcijas, kad vestuvių dieną trykštų ne tik gera nuotaika, spinduliuotų teigiamą energiją, bet ir pasitikėtų savimi, jaustųsi puikiai.

Labai norint ir dirbant su treneriu, galima pasiekti puikių rezultatų!

Tą liudija klaipėdietės Aistės Jomantaitės, prieš šiek tiek daugiau nei savaitę tapusios Šveikauske, pavyzdys. Jos ir sveikatingumo klubų šeimai „Apelsinas“ trenerio Andrejaus Rybin darbas sporto salėje davė saldžių vaisių – 33 metų moteris per gana trumpą laiką sugebėjo atsikratyti 5 kg riebalinės masės ir gerokai sutvirtinti kūną, o svarbiausia, kad vestuvių dieną ji jautėsi pasitikinti savimi ir grakšti lyg gulbė.

Aplinkiniai žarsto komplimentus

„Vestuvių nuotraukose akivaizdžiai matėsi, kokia Aistė buvo nuotaikinga, puikavosi išdidžia laikysena ir estetiškai proporcingu raumeningu ir ryškiu kūnu“, – pasakojo „Apelsino“ treneris A. Rybin.

Jis teigė, kad būtent didžiausias dėmesys per treniruotes buvo skirtas proporcijoms ir estetikai. 

„Kadangi Aistė iš anksto žinojo, kad vestuvių suknelė bus atvirais pečiais, ypatingai akcentavome pečių juostos, nugaros raumenų ir laikysenos treniravimą. Taip pat, nors Aistės svoris nebuvo didelis, pasiekėm daug mažesnį riebalų kūne kiekį, išsaugant raumens tonusą ir jėgą, išryškinome kojas, rankas ir pilvo raumenis“, – darbo rezultatais džiaugėsi A. Rybin.  

Treneriui antrino ir „Apelsine“ treniruotes lankanti Aistė.

„Smagu, kad mano kūno pasikeitimus pastebėjo ir aplinkiniai. Sulaukiau daug komplimentų. Pasirodo, kad 5 kilogramai – ne tiek jau mažai. Raumenukai, graži talija, tapo labai pastebimi. Vestuvių dieną padėjo ir saulytė, oda spindėjo, kaip ir aš“, – savo kūno pokyčiais džiaugėsi mūsų klientė A. Jomantaitė-Šveikauskė. 

Sveikatingumo klubų šeimai „Apelsinas“ treneris A. Rybin teigė, kad per gana trumpą laiką galima pasiekti stulbinančių rezultatų, tačiau pačioms merginoms eksperimentuoti ir tai daryti nepasitarus su specialistu, nepatartina ir net gali būti žalinga.

„Jei, tarkime, mergina paskubomis per dvi savaites ar mėnesį pati bandys kažko pasiekti, tai gali išeiti į nenaudą. Juk galima traumuoti kūną, išbalansuoti hormoninę sistemą ir savo išvaizdą galite tik pabloginti, tad visada patariu kreiptis į profesionalus – trenerius ir mitybos specialistus. Jų sveikatingumo šeimai klube „Apelsinas“ – išties daug. Juk kiekvienas turi dirbti tą darbą, kurį geriausiai išmano ir visada reikia pasitikėti specialistais“, – akcentavo A. Rybin.

Tikslas – suformuoti įprotį

Tiek Aistė, tiek Andrej pripažįsta, kad kiekvienam žmogui, prieš pradedant sportuoti, svarbu išsikelti savo tikslus ir jų kantriai siekti, o per kurį laiką įprotis sportuoti tampa lyg smagi kasdienybė.  

„Tikslas – vestuvės ar tam tikras kilogramų skaičius – tik simbolika, motyvas eiti tuo keliu. Iš patirties sakau, kad pasiekus tikslą, motyvacija tik auga ir nesinori viso to įdirbio paleisti ir atsipalaiduoti. Tiesiog atsiranda meilė sportui“, – pabrėžė A. Rybin.

Šiuos faktus patvirtino ir mūsų klientė Aistė.

„Man sportas – kaip vitaminas. Pabėgimas nuo rutinos, poilsis mintims. Vėl pradėjusi sportuoti, daugiau šypsausi,  tapau ramesnė vidumi, užtikrinta, pasitikinti ir energingesnė“, – sakė moteris.

Ji pripažįsta, kad žengti pirmąjį žingsnį ir po pertraukos vėl pradėti sportuoti nėra paprasta, bet su trenerio motyvacija ir pagalba galima ir kalnus nuversti.

„Esu mama. Auginu trejų metukų dukrytę. Po nėštumo kūnas pasikeitė. Bet su treneriu Andrejumi  pradedu atgauti kūno tvirtumą“, – pasidžiaugė ji.

Aistė sakė, kad labai mėgsta bendrauti, būti su žmonėmis, draugais. 

„Šiuo metu esu naujoje darbo sferoje, esu ekspeditorė, kasdien – nauji iššūkiai, tad derinu motinystę, darbą ir sportą. Būtent sportas man ir suteikia papildomų jėgų ir padeda išlikti žvaliai visą dieną. Juk sportas, aktyvi veikla – neatsiejama nuo mūsų gyvenimo. Gyvendami tokiu įtemptu ritmu, mes privalome pasirūpinti savo namais – tai yra savo kūnu. Iš savo patirties galiu pasakyti, kartais būna niūrių dienų, minčių, nenoro, bet sportas padeda viską išsklaidyti. Pradedant – nuo bendravimo su žmonėmis, bendraminčiais, baigiant – iššūkiais ir netikėtais pasiekimais, kuriais džiaugsitės kasdien. Gyvenant kasdien su sportu – šypsena veide garantuota“, – savo pavyzdžiu dalijasi A. Jomataitė-Šveikauskė.

Merginoms, kurios ruošiasi vestuvėms ir nori savo kūno pokyčių, Aistė ragina nedelsti ir pradėti sportuoti tuoj pat. 

„Man, norint jaustis puikiai, reikėjo kūno pokyčių, tačiau kad ir kokie jūsų norai ar svajonės kyla tą dieną, mano patarimas: darykite viską. Vestuvių diena – vienintelė tokia. Tik nepamirškite, teks visa dieną šypsotis ir lakstyti lyg ant sparnų, o kad jie atlaikytų, rekomenduoju pasiruošti sporto klube ar lauke, užsiimant fizine veikla, stiprinant savo kūną ir sielą“, – pabrėžė mūsų klientė Aistė.

Su treneriu sutapo biolaukai

Aistė „Apelsine“ pradėjo sportuoti labai seniai – dar 2011 metais, kai tik sveikatingumo klubas šeimai „Apelsinas“ atsidarė naujoje vietoje – prekybos centre „Studlendas“. 

„Priviliojo nauja aplinka, o vėliau tiesiog užbūrė draugiškas ir profesionalus kolektyvas. Vėliau –  nėštumas, gimdymas ir sportas buvo apleistas.  Trenerį Andrejų pastebėjau jau seniai, dar kai jis tik su drauge, dabar žmona, sportuodavo šiame sporto klube. Patiko jo technika ir visos gerosios savybės. Bendravome sporto klube, tad po gimdymo žinojau, kad norėsiu sportuoti būtent pas jį. Treneris Andrejus atitinka mano būdą, charakterį ir yra tas žmogus, kuris nuolat mane motyvuoja siekti vis geresnių rezultatų. Mano treneris yra pats geriausias“, – teigė „Apelsino“ klientė Aistė.

Netrukus dar pridūrė: „Jis man – ne tik treneris, bet ir draugas, ir patarėjas. Jis turi super motyvacijos būdą, ugdo pasitikėjimą savimi, padeda suvokti savo kūną ir ką kiekvienoje treniruotėje bandome pasiekti. Gerėjant mūsų technikai, gerėja ir savijauta, o taip auga pasitikėjimas. Ir jis visada pagirs už menkiausią pažangą, pasiektą naują tikslą, įveiktas baimes“.

Pats A. Rybin į tai atsakė: „Mano, kaip trenerio, užduotis yra užtikrinti saugias, efektyvias ir jai tinkančias treniruotes. Išnaudoti kiekvieną stipriąją žmogaus pusę, padėti pamilti savo silpnybes, žinoti kaip jas stiprinti, taip pat padėti tobulėti, tiek fiziškai, tiek emociškai, tiek psichologiškai. Svarbu, kad žmogus džiaugtųsi treniruočių procesu ir tiesiog kaifuotų pasiekęs mažus iš anksto nustatytus tikslus. Aistę treniruoti yra tikras malonumas, nes ji kaip tik ir spinduliuoja džiaugsmą ir laimę, jausdama treniruočių naudą. Manau, kad man tai ir yra auksčiausias įvertinimas ir pagyrimas.“ 

Treneris visoms moterims, jau susilaukusioms, ar ateityje planuojančioms susilaukti vaikučio, pataria sutelkti visą savo drąsą, pamilti savo kūną, savo silpnybes ir stiprybes bei pradėti fiziškai aktyvų gyvenimą.  

„Bet kokio intensyvumo kasdienybeje galima rasti laiko sau, rūpintis savo sveikata, skirti kelias valandas per savaitę fiziniam aktyvumui. Juk sportas – ne tik gražios kūno linijos, tai – veikla, kuri didina pasitikėjimą savimi, didina atsparumą kasdieniai įtampai, suteikia daugiau energijos kitoms veikloms vykdyti, balansuoja hormoninį lygį ir tiesiog motyvuoja džiaugtis gyvenimu. Todėl nieko nelaukiant ateikite į mūsų jaukius sveikatingumo klubus šeimai arba susisiekit su „Apelsino“ administratorėmėmis ir jos rekomenduos geriausius specialistus. Mūsų nuostabūs treneriai padės žengti pirmuosius žingsnius, supažindins jus su visais privalumais ir malonumais, kuriuos teikia aktyvus gyvenimas“, – sakė A. Rybin.

 

 

Sveikatingumo klubai šeimai „Apelsinas“ visiems pradedantiesiems siūlo išbandyti nemokamą įvadinę treniruotę, kurios metu treneris atlieka SMART FIT instruktažą. Jo metu atliekama kūno sudėties analizė, bazinių judesių ir laikysenos testavimas, sudaroma mini programa.

Pasiryžote imtis savo gyvenime permainų? Registruokitės ČIA.

Mūsų klubus rasite PC „Grandus“ (Taikos pr. 66A) ir PC „Studlendas“ (H. Manto g. 90)