Metų sporto rezultatas: drabužiai, kuriuos vilkėjo prieš 10 metų, vėl puikiai tinka!

Klaipėdietė Judita Šlyžiūtė (38 m.) sportuoti sveikatingumo klube „Apelsinas“ pradėjo praėjusių metų pavasarį, o šiandien didžiuojasi savo pasiektais rezultatais. „Numečiau tiek, kad drabužiai, kuriuos nešiojau prieš 10 metų, man ir vėl puikiai tinka!“, – džiaugiasi klaipėdietė. Juditos istorija unikali tuo, kad moteris atkakliai siekia tikslo nugalėdama baimes ir vyraujančius stereotipus.

Motyvuojantis pavyzdys kitiems

Kiekviena moteris nori gražiai atrodyti džiaugtis dailiomis kūno linijomis. Viršsvoris kenkia ne tik sveikatai, bet ir trukdo pasitikėti savimi. Judita yra puikus pavyzdys, kaip nuosekliai stengiantis ir teisingai treniruojant savo kūną, galima pasiekti gerų rezultatų. „Iš pradžių labai kompleksavau dėl savo svorio ir man atrodė, kad į sporto salę ateina tik gražų treniruotą kūną turintys žmonės. „Apelsine“ supratau, kad svarbiausia svorį mesti sveikai ir įrodžiau sau, kad galiu pasiekti didelių pokyčių. Prieš pradėdama sportuoti, svėriau 158 kilogramus, o šiuo metu mano tikslas yra sulieknėti iki 70–80 kilogramų“, – sako J. Šlyžiūtė. Judita teigia, kad augantys kilogramai jai sukėlė nepasitenkinimą savo išvaizda, o sportuoti ją labiausiai paskatino reklamose matomos gražių modelių figūros. „Žvalgydamasi po elektronines aprangos parduotuves ir pastebėjusi, kaip dailiai krinta drabužiai ant modelių figūrų, supratau, kad ir aš noriu džiaugtis lieknesnėmis savo kūno formomis. Be to, socialiniuose tinkluose nuolat matau gražias sportuojančių moterų nuotraukas, į kurias siekiu lygiuotis“, –  pasakoja „Apelsino“ klientė J. Šlyžiūtė. Juditai taip pat trūko ryžto ir paskatinimo pradėti sportuoti: „Bijojau pradėti, trūko informacijos, palaikymo ir supratimo, o kilogramai tik augo, kartu su jais didėjo ir kompleksai, drabužių dydis, nepasitikėjimas savimi.“

Paneigė vyraujančius stereotipus

Pradėjusi sportuoti viename iš Klaipėdos klubų Judita susiformavo neigiamą nuomonę apie sportą ir dėl šios priežasties moteris ilgą laiką neišdrįso vėl apsilankyti treniruočių salėje. Tik atėjusi į „Apelsiną“ Judita patyrė, ką reiškia, kai sportas suteikia gerų emocijų ir motyvacijos gyventi sveikiau. „Ilgą laiką nesportavau dėl blogos patirties kitame klube: treneris nesidomėjo mano fizine būkle, tik nurodė kartoti standartinius pratimus tol, kol pajėgiu. Naktį po pirmos treniruotės prisimenu kaip baisų košmarą, kai skaudėjo visą kūną. Daugiau ten niekada nebegrįžau, o sunkiausia buvo vėl pasiryžti išbandyti kitą sporto klubą. Laimė, kad atradau „Apelsiną“, nes čia viskas kitaip: treneriai atsižvelgia į norus, motyvuoja, o svarbiausia, išmoko teisingai sportuoti nežalojant savo kūno“, – patirtimi dalijasi Judita.

Pradėjo nuo lėtesnių treniruočių

J. Šlyžiūtė pirmą kartą apsilankiusi „Apelsine“ iškart sulaukė dėmesio ir pagalbos. Juditai buvo suteikta išsami informacija apie klube vykstančias treniruotes. Pradedantiesiems rekomenduojama rinktis ramesnio tempo treniruotes, tad moteris nusprendė pirmiausia pradėti nuo kalanetikos ir taip parengti savo kūną intensyvesniam sportui su asmeniniu treneriu. Kalanetika – tai visiems tinkanti lėta treniruotė, kurios metu atliekami tempimo pratimai, treniruojami gilieji raumenys, stiprinamas ir formuojamas grakštus kūnas. „Pirmąjį mėnesį pasirinkau lankyti kalanetiką ir taip pratinti savo kūną sportui. Esu dėkinga grupinių treniruočių instruktorėms už rūpestingumą. Dėl didelio svorio buvo sunku atlikti kai kuriuos pratimus, o trenerės man visada padėdavo ir pasiūlydavo lengvesnį pratimo variantą. Pasiduoti neleido „Apelsino“ sveikatingumo specialistų dėmesys ir patarimai. Po mėnesio supratau, kad kalanetikos man nebepakanka ir nusprendžiau tęsti sportą kartu su asmenine trenere Asta Butkute. Labai laukiau pirmojo mūsų susitikimo, trenerė manęs daug klausinėjo apie tikslus, savijautą, mitybą, fizinį pasirengimą, gyvenimo būdą. Trenerė Asta man suteikė daug naudingos informacijos, sudarė treniruočių programą“, – prisimena J. Šlyžiūtė.

Atsikratė 25 kilogramų

Judita atsikratė 25 kilogramų viršsvorio, o apimtys sumažėjo tiek, kad moteris vėl telpa į prieš 10 metų vilkėtus drabužius. Nors dauguma žmonių siekia numesti daug svorio per trumpą laiką, Juditos asmeninė trenerė A. Butkutė pabrėžia, kad tai labai geras rezultatas, kurį Judita pasiekė per vienerius metus, ir svarbiausia į viską žiūrėti sveikai. „Palyginkite, ką reiškia turėti 25 kilogramais daugiau ir 25 kilogramais mažiau – tai didžiulis skirtumas.  Svorio metimo procesas vyko lėtai, tačiau ypač tikslingai: pirmiausia atlikome „SMART“ diagnostiką – isšsiaiškinome klientės sveikatos būklę, fizinį pasirengimą, užsibrėžėme tikslus ir sudarėme efektyvią programą, kaip sieksime norimų rezultatų, sureguliavome mitybą. Pradėjome nuo pačių mažiausių krūvių, Judita norėjo išbandyti visus treniruoklius, tad pamažu išmoko viskuo naudotis ir sportuoti savarankiškai. Svarbiausia, kad moteris sutvirtėjo fiziškai, pasikeitė jos gyvenimo kokybė, o apimtys visur sumažėjo labai pastebimai – net po 10 centimetrų“, – teigia trenerė A. Butkutė. Judita, papildžiusi savo kasdienybę sportu, jaučiasi puikiai: „Jaučiuosi nuostabiai, atsirado daugiau pasitikėjimo savimi, anksčiau net laiptais užlipti nebuvo lengva, o dabar esu žymiai tvirtesnė. Man daug reiškia tai, kad siekiant tikslo palaiko „Apelsino“ treneriai, mano draugai ir kolegos.“

Didžiausias laimėjimas – pradėti sportuoti

Sveikatingumo specialistė A. Butkutė akcentuoja, kad kiekvieno žmogaus pasiekimai yra unikalūs, o trenerio darbas yra padėti žmogui atrasti jam tinkamiausią būdą įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. „Didžiausias Juditos laimėjimas, pirmiausia yra tai, kad moteris išdrįso pradėti sportuoti ir nusprendė keistis. Judita spinduliuoja gera energija, rodo norą ir iniciatyvą, nėra praleidusi nė vienos treniruotės. Matau, kaip atkakliai ji siekia savo tikslų, visuomet gerai nusiteikusi, tad ir aš pati gavau daug gerų emocijų iš Juditos“, – džiaugiasi trenerė A. Butkutė.

Daugiau informacijos apie treniruotes ir specialius pasiūlymus sužinosite internetinėje svetainėje www.apelsinas.lt, telefonu arba užsukus į artimiausią sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“.

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai