Mama ir sūnus sportuoja kartu ir vienas kitą motyvuoja

Sportas su šeima yra geras būdas daugiau laiko praleisti kartu, atrasti bendrus interesus, dalintis pasiekimais ir vienas kitą motyvuoti. Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ daugiau nei 10 metų sportuojanti klaipėdietė Lina Zelenienė (45 m.) tapo sektinu pavyzdžiu sūnui Deividui (17 m.) taip pat išbandyti treniruoklių salę. Mama ir sūnus jau metus sportuoja kartu su asmeniniu „Apelsino“ treneriu Luku Jarmalu. 

Mama skundėsi nugaros skausmais

„Apelsino“ klientė Lina skundėsi nugaros skausmais ir suprato, kad jai reikalinga profesionalo priežiūra. „Sportuojant vienai ne visada pavykdavo išvengti traumų, nes kartais nežinojau, kaip taisyklingai atlikti tam tikrus pratimus. Mano pagrindinė problema nugaros skausmai, dėl kurių negalėdavau atlikti kasdienių buitinių darbų namuose, stovėti prie viryklės ir kriauklės. Tik tada, kai su treneriu Luku pradėjome tikslingai tvirtinti apatinius nugaros raumenis bei pilvo presą, skausmai gerokai sumažėjo“, – pasakoja moteris. Lina dirba sėdimą darbą nuo ryto iki vakaro, todėl po darbo stengiasi aktyviai judėti, o dabartinis jos tikslas yra neapleisti sporto. „Labai norėjau užsiimti aktyvia sportine veikla po darbo, o svorio metimas niekada nebuvo mano sporto tikslas. Man svarbiausia sutvirtinti kūno raumenis, gerinti fizinę ištvermę, tuo pačiu, kaip sakoma, net ir stiprinti sielą. Aišku, kaip papildomas sporto rezultatas yra numesti keli kilogramai bei sumažėjusios kūno apimtys ir aš tuo labai džiaugiuosi, nes mano kūnas tapo man pačiai patrauklesnis“, – sako Lina.

Sėkmės istorija Lukas Jarmalas

Sūnus norėjo išmokti taisyklingai sportuoti

Deividas pasekė mamos pavyzdžiu ir atėjo į „Apelsiną“ norėdamas išmokti taisyklingai sportuoti. „Anksčiau lankiau kitą sporto klubą, bet ten dirbantis treneris labai atmestinai parodė pratimus ir man pradėjo ten sportuojant skaudėti kojas. Kadangi mama jau buvo sportavusi „Apelsine“, tai nusprendžiau pabandyti ir aš“, – pasakoja vaikinas. Treniruodamasis su Luku, Deividas nebejaučia kojų skausmų, džiaugiasi pasiekęs norimų tikslų ir sako, kad tobulėti visada yra kur. „Norėjau pagerinti visas savo kūno fizines savybes, lankstumą, ugdyti ištvermę. Treniruojantis kartu su asmeniniu treneriu Luku, šių tikslų pavyko pasiekti. Su Luku sportuoti man patinka, nes jis labai profesionalus ir tiksliai paaiškina, ką ir kaip daryti, palaiko motyvaciją ir parenka daug skirtingų bei funkcionalių pratimų. Metai sporto tikrai pakeitė savijautą – atsirado daugiau energijos, lengviau ryte atsikelti. Stengiuosi sportuoti beveik kasdien, kartais net ir savaitgaliais“, – sako Deividas.

Sėkmės istorija Lukas Jarmalas

Sveiko sporto rezultatai pateisino lūkesčius

Lukas dalinasi mamos ir sūnaus rezultatais: „Deividas priaugo 3 kilogramus raumeninės kūno masės, tapo fiziškai stipresnis ir ištvermingesnis, lankstesnis, dabar pats gali taisyklingai sportuoti savarankiškai. Su Lina pradėjome tikslingai spręsti jos sveikatos problemas, konkrečiai nugaros skausmus, moteris yra liekna, tačiau dar numetė 5 procentus riebalų masės ir priaugo 2,5 kilogramų raumeninės kūno masės, dabar jos kūnas daug stangresnis, pradėjo formuotis raumenukai ir pagerėjo savijauta. Linai, pagal jos sveikatos būklę, parinkau liemens stabilumo ir sąnarių paslankumo pratimus“. „Apelsino“ sveikatingumo specialistas Lukas Jarmalas pabrėžia, kad treniruojant yra svarbiausia atsakingai parinkti pratimus ir išmokyti juos taisyklingai atlikti, siekiant stiprinti fizines savybes, o tuo pačiu saugoti sveikatą. Būtent tokia yra SMART treniravimo sistema „Apelsine“. Luko Jarmalo treniruotės labiausiai pritaikytos jėgos ir ištvermės lavinimui, jos yra gan intensyvios, padedančios žmonėms sudeginti daugiau kalorijų. 

Sėkmės istorija Lukas Jarmalas

Sportas teigiamai pakrauna ir padeda išvengti konfliktų

Lina su sūnumi Deividu dabar „Apelsine“ sportuoja dažniausiai dviese, jie jau yra paruošti savarankiškam treniravimuisi, o kartu su treneriu Luku susitinka 1 kartą per savaitę palaikomajai treniruotei. „Su sūnumi labiausiai mėgstame sportuoti rytais, salėje būname nuo 6 val. ryto ir aktyviai pasiruošiame dienos darbams, arba nuo 20 val. vakaro, kai klube būna mažiau žmonių. Fizinis aktyvumas padeda atsiriboti nuo dienos darbų, įveikti susikaupusį stresą ir pasikrauti teigiamų emocijų. Visuomet po sporto su sūnumi pasidaliname įspūdžiais ir džiaugiamės, kaip gerai pasportavome, kokie žvalūs jaučiamės. Atsirado dar viena tema bendravimui palaikyti, vienas kitą motyvuojame, pasikeičiame pratimų įvairove“, – pasakoja Lina. Deivido mama rekomenduoja sportą kaip konfliktų sprendimo būdą visiems, kurie augina vaikus, ir nori išvengti barnių namuose. „Anksčiau, kai sūnus buvo mažesnis ir kildavo konfliktinės situacijos namuose ar norėdavosi pasakyti blogesnį žodį, žinote, ką aš darydavau? Tiesiog atidarydavau duris ir važiuodavau į sporto klubą – ten išsikraudavau ir grįždavau namo su visiškai kitokiomis emocijomis, nusiraminusi, jausdavausi jau visiškai kitas žmogus ir galėdavau protingai pasikalbėti apie iškilusias problemas“, – pataria „Apelsino“ klientė. Mama džiaugiasi, kad pagaliau ir sūnus atrado tą sportinę veiklą, kuri jam yra prie širdies ir padeda atrasti bei tobulinti save. 

Su asmeniniais treneriais „Apelsine“ sportuoti pradeda net ir 9–10 metų vaikai, jiems individualiai parenkami tempimo ir mobilumo pratimai, kineziterapinės mankštos. Dažniausiai išsikeliami paauglių sporto tikslai yra taisyklinga laikysena ir, žinoma, išvaizdos tobulinimas, nes dauguma jaunuolių nori atrodyti gerai. Pirmą kartą apsilankius sporto salėje, labai rekomenduotina rinktis individualias treniruotes su asmeniniu treneriu, tam kad išmoktumėte taisyklingai sportuoti ir nepakenktumėte sau dėl nežinojimo, kaip tinkamai atlikti pratimus. Asmeninis treneris padės suvokti, koks turi būti sveikas sportas, išsikelti norimus tikslus ir sėkmingai jų pasiekti.

Jei nesate klubo narys, kviečiame išbandyti sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ nemokamai: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai