„Lieknėjimo akademija” – efektyvus būdas siekti gražesnės figūros ir sveikesnio gyvenimo

Naujieji metai – tinkamiausias laikas naujų tikslų formulavimui ir įgyvendinimui. Kol vieni apie savo siekius 2018-iems dar tik galvoja, sveikatingumo klube „Apelsinas” vykstančios „Lieknėjimo akademijos” dalyvės entuziastingai džiaugiasi pasiektais rezultatais: lieknesne figūra, nukritusiu antsvoriu, sumažėjusiomis kūno apimtimis, pozityvia nuotaika bei energija ir net žymiai pagerėjusia sveikata.

Praėjusių metų spalio pabaigoje „Apelsino“ klubuose, įsikūrusiuose „Studlende” ir „Vingyje” buvo suformuotos dvi „Lieknėjimo akademijos” grupės. Tai naujas pirmą kartą vykstantis projektas, skirtas moterims, kurios nori sulieknėti ir pagerinti savo sveikatą.

 Moterų svoris sumažėjo, o sveikata pagerėjo

 Moterys džiaugiasi pagerėjusia gyvenimo kokybe, o daugiausiai kilogramų atsikračiusios dalyvės pasakoja apie savo įspūdžius. „Apelsino” klube „Studlende” sportuojanti Laimutė dalijasi savo pasiekimais: „Numečiau 7 kilogramus ir tokie rezultatai suteikė žymiai daugiau pasitikėjimo savimi. Dabar skraidau lyg ant sparnų ir švyčiu iš laimės. Be atsidavusių „Apelsino” trenerių – Agnetos ir Kristinos – pagalbos, to nebūčiau pasiekusi”. „Vingyje” sportuojanti Rūta numetė net 12 kilogramų antsvorio. „Jaučiuosi lyg būčiau gimusi iš naujo. Anksčiau niekada nebuvau sportavusi, bet sužinojau apie „Lieknėjimo akademiją” ir nusprendžiau, kad noriu keistis. Dabar neįsivaizduoju savo gyvenimo be sporto ir net neturiu minčių sustoti, o už motyvaciją esu dėkinga „Apelsino” klubui ir trenerei Irinai”, – apie savo gyvenimo pokyčius pasakoja Rūta.

Pastebimi rezultatai motyvuoja moteris ir toliau sėkmingai siekti užsibrėžtų tikslų. „Lieknėjimo akademijos” dalyvių pokyčiai yra skirtingi, nes skiriasi moterų sveikatos būklė ir gyvenimo būdas: vienoms labiau krito antsvoris, kitoms stipriai sumažėjo apimtys ir vidinių riebalų procentas, sustiprėjo raumenyno tonusas.

Pirmasis žingsnis – išdrįsti pradėti sportuoti

Pirmojoje „Lieknėjimo akademijoje” dalyvavo moterys nuo 30-ies metų. Daugumos dalyvių amžius buvo virš 50-ies, o vyriausioji – net 72 metų moteris. Amžius pradėti sportuoti – ne riba. Dalyvės prisipažino, kad labiausiai bijojo ateiti į sporto klubą, nes nežinojo, kaip viskas vyksta, o atėjusios ieškojo informacinės pagalbos. Profesionalios „Apelsino“ klubų trenerės – Agneta ir Irina – bei mitybos specialistė ir šio projekto vadovė Kristina su dalyvėmis visą laiką nepertraukiamai bendravo, dalijosi informacija, motyvavo siekti rezultatų ir surengė dvi sveikos mitybos paskaitas.

„Moterys labai susidraugavo, dauguma jų buvo vienišos, o projekto metu atrado bendraminčių, pradėjo kartu sportuoti. Taip pat bendraujame „Facebook” grupėje ir elektroniniais laiškais, dalijamės aktualijomis. Pirmoji „Lieknėjimo akademija” baigėsi, tačiau dalyvės nesiruošia palikti sporto ir jau prašo, kad sudarytume tolimesnes programas.” – teigė trenerė Irina.

Siekiant didžiausio efektyvumo, grupėse sportuoja po 10 dalyvių – kiekvienai pirmiausia atliekama „Smart“ diagnostika, kuria nustatoma kūno sudėtis, apskaičiuojamas vidinių riebalų procentas, įvertinama laikysena, išmatuojamos kūno apimtys. Tuomet kiekvienai dalyvei sudaroma individualius poreikius atitinkanti treniruočių ir sveikos mitybos programa, trunkanti 10 savaičių.

Sveikas gyvenimo būdas naudingesnis nei drastiškos dietos

Dauguma moterų prieš dalyvaudamos „Lieknėjimo akademijjoje” nebuvo sportavusio ilgą laiką, kai kurios net 10 metų, ir kaip teigia pačios dalyvės: „Šimtą metų užsisėdėjome namuose”. Laimutė pakartojo daugumos moterų daromas klaidas: „Išbandžiau įvairiausias drastiškas dietas ir jau patyriau, kad greitai numestas svoris visada grįžta su kaupu”.

Trenerė Agneta nurodė, kad grupės dalyvės sportuoja ne tik dėl antsvorio, bet labiausiai dėl sveikatos ir gydytojų rekomendacijų, nes nebeužlipa laiptais, pritrūksta oro, skundžiasi sąnarių, nugaros skausmais ir kito kelio tiesiog nebėra. „Moterys suprato, kad gyvenime svarbiausia sveikata, kuri pradėjus sportuoti žymiai pagerėjo – dabar net akys žiba iš laimės, kad jaučiasi daug geriau nei anksčiau”, – sakė „Lieknėjimo akademijos” trenerė Agneta.

Dažniausiai daromos moterų mitybos klaidos

„Apelsino” trenerė Irina, dirbanti su „Lieknėjimo akademijos” dalyvėmis „Vingyje” pasakojo, kad moterys negeria vandens arba jį geria netaisyklingai. „Kas nutinka gėlei, jei jos nelaistai? Gėlė nuvysta ir žūva. Taip ir žmogui vanduo yra būtinas gyvybinėms funkcijoms palaikyti. Dar viena klaida – nepusryčiauti ir iki pietų nieko nevalgyti. Dauguma nevalgo, nes nesijaučia alkanos, o tereikia vakare nepersivalgyti ir ryte norėsis pusryčių”, – pastebėjimais dalijosi  Irina.

Trenerėms kartu su mitybos specialiste Kristina pavyko parodyti dalyvėms, kad sveikiausias būdas svorį mesti lėtai – taisyklingai valgant ir reguliariai sportuojant, o dietomis iš organizmo pašalinamas ne viršsvoris, bet vanduo ir raumenų masė. Moterys džiaugėsi, kad buvo lengva sėkmingai laikytis specialiai joms sudarytos sporto ir mitybos programos.

Naujos „Lieknėjimo akademijos” grupės užsiėmimus pradės sausio 22 dieną. Registracija vyksta iki sausio 19 dienos. Daugiau informacijos telefonais +37061676116 (PC Studlendas) ir +37069651214 (PC Vingis). Taip pat užsukus į artimiausią sveikatingumo klubą „Apelsinas“ bei naujoje klubo „Apelsinas“ svetainėje www.apelsinas.lt. Vietų skaičius ribotas.

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai