Laivo kapitonas ilgose išvykose labiausiai pasigenda intensyvių treniruočių

Klaipėdietis Ričardas Maksimavičius 2016 metų žiemą pradėjo intensyviai sportuoti sveikatingumo klube „Apelsinas“. Šiandien 42 metų vyras sako nebeįsivaizduojantis savo gyvenimo be treniruočių. „Pamaniau, kad būtų neblogai daugiau pajudėti“, – pagrindinę priežastį, kodėl nusprendė pradėti treniruotis, įvardijo Ričardas. Jis tikino neturėjęs rimtų sveikatos problemų, sportuoti jo neragino ir aplinkiniai. Sprendimą priėmė supratęs, kad nori gyventi sveikiau.

Norėjo išmokti teisingai sportuoti

Jūrinio kelto kapitonas Ričardas suprato, kad daugiausiai naudos sveikatai ir savijautai duos individualios treniruotės. Jis pasirinko asmeninį trenerį ir su juo dirba iki šiol. Abiejų vyrų pastangomis per aštuonis mėnesius pavyko pasiekti išties daug. „Pirmą kartą atėjęs į sporto salę, nežinai pratimų, kaip teisingai juos atlikti. Man norėjosi nepakenkti sau, daugiau disciplinos taip pat neprošal, todėl nenorėdamas švaistyti laiko ir savo sveikatos, pasirinkau treniruotis su asmeniniu treneriu“, – savo pasirinkimą paaiškino Ričardas.

Siekiant kuo tiksliau nustatyti Ričardo fizinę būklę, jo silpnąsias vietas, jau pirmąją dieną „Apelsine“ jam buvo atliktas SMART diagnostika. Jis parodė stuburo problemas, netaisyklingą laikyseną, sutrumpėjusius ir silpnus raumenis. Remdamasis diagnostikos rezultatais „Apelsino“ treneris Darius Galkauskas iškėlė svarbiausius treniruočių tikslus – sustiprinti kūną, priaugti svorio ir pagerinti laikyseną. Ričardui prireikė išlieti daug prakaito, kad pasiektų tai, kuo šiandien gali džiaugtis.

Iškėlė tikslą – daugiau suvalgyti

Vyras per mažiau nei metus priaugo 12 kilogramų ir dabar sveria 82 kg. Padidėjo ir jo ūgis – nuo 189 cm iki 191,5 cm. Ričardas sako, kad atsirado daugiau energijos, kūnas tapo lankstesnis. Jis teigė neturėjęs tikslo pasiekti greitų rezultatų, tad savęs neskubino.

Per 8 intensyvių treniruočių mėnesius Ričardas pakeitė ir mitybos įpročius. Jam teko į kasdienį valgiaraštį įtraukti daugiau užkandžių, padidinti suvartojamų kalorijų kiekį, nes iki tol jis valgė vos du kartus per dieną.

Treneris Darius teigia, kad Ričardas po 8 mėnesių treniruočių atrodo lyg visai kitas žmogus: „Jis niekada prieš tai nesportavo, raumenys buvo sutrumpėję, silpni, buvo susiformavusi nemaža kupra. Pirmąją dieną, kai pradėjo mankštintis, mėšlungis sutraukė abiejų rankų raumenis. Pirmus du mėnesius nusprendėme skirti tik tempimo pratimams ir sustiprinti raumenis, vėliau perėjome ir prie jėgos pratimų“, – pasakojo sveikatingumo klubo „Apelsinas“ asmeninis treneris D. Galkauskas.

Ričardas ir treneris Darius sporto salėje susitinka penkis kartus per savaitę. Ričardas norėtų priaugti dar apie 8 kg svorio ir turėti dailius raumenis. Iš pažiūros visai lengvas uždavinys yra daug sunkiau įgyvendinamas, teigia treneris: „Priaugti svorio yra sunkiau negu numesti. Tai lemia ir genetika – vieniems užsiauginti raumenų ir priaugti svorio sekasi lengviau, kitiems sunkiau. Teko dirbti su jauna mergina, kuri svėrė vos 40 kilogramų. Žmogus sveikas, nebadauja, tačiau svoris priauga sunkiai ir viskas. Kartais ir treneriui tenka pasukti galvą, kaip padėti“.

Rūkyti metė be vargo

Trenerio Dariaus teigimu, brandesnio amžiaus žmonėms prireikia daugiau laiko ir pastangų, siekiant išjudinti sustingusį kūną ir išspręsti laikysenos problemas. Tačiau visko galima pasiekti turint kantrybės ir tvirtai pasiryžus pokyčiams.

Ričardas sako, kad priimti sprendimą pačiam laisva valia yra labai svarbu. „Jeigu eisi sportuoti per prievartą, nieko gero nebus. Aš pajutau, kad dabar laikas ir pradėjau treniruotis. Vieną dieną pajutau, kad nebesinori rūkyti – taigi mečiau. Viskam turi ateiti tinkamas metas“, – įsitikinęs jūrininkas.

Informacija

Visi norintys sveikai priaugti ar numesti svorį, sustiprinti nugarą, kviečiami pirmai nemokamai SMART konsultacijai su sveikatingumo specialistu ar kineziterapeutu. Registracija internetu smarttraining.lt arba atvykus į artimiausią sveikatingumo klubą „Apelsinas“.

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai