sveikatingumo akademija

Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ startuoja naujas projektas – „Sveikatingumo akademija“. Klaipėdiečiai turės unikalią galimybę sužinoti apie savo kūno savybes ir fizines ypatybes. Bus atliekami individualūs testavimai, pateikiami profesionalūs patarimai ir pratimai, kaip galėtumėte pagerinti savo sveikatą ir gyvenimo kokybę. Paskaitas ir seminarus ves kineziterapijos ir grožio terapijos lektorė, turinti dvidešimties metų darbo kineziterapijos srityje patirtį – Daiva Lenčiauskienė.

Kada ir apie ką bus pirmoji „Sveikatingumo akademijos“ paskaita?

Kovo 9 d., šeštadienį, 13 val. „Apelsine“ (PC „Studlendas“) vyks pirmoji „Sveikatingumo akademijos“ paskaita – „Lankstumo lavinimas“. Kviečiu klaipėdiečius sužinoti daugiau apie lankstumą ir jo svarbą mūsų sveikatai. Ar žinojote, kad tai viena svarbiausių žmogaus fizinių savybių? Lankstumą svarbu lavinti augimo laikotarpiu, ypač paauglystėje – kai formuojasi žmogaus kūnas, ir nuo 30-ies metų – kai lankstumas jau pradeda nykti. Vyresnio amžiaus žmonėms lankstumas yra svarbus tuo, kad jie išliktų savarankiški ir nepriklausomi kasdieniame gyvenime – galėtų normaliai atsistoti, atsisėsti, pasirūpinti savo asmenine higiena ir jaustųsi laisvai, nereikėtų pagalbos iš šalies.

Kuo „Sveikatingumo akademija“ naudinga klaipėdiečiams?

„Sveikatingumo akademijos“ metu bus ne tik pateikiama aktuali informacija apie sveikesnę gyvenseną, bet ir skiriama daug dėmesio praktiniams pavyzdžiams bei patarimams, kokie pratimai yra naudingi ir kaip juos teisingai daryti. Svarbiausia, kad bus atliekami individualūs testavimai ir žmonės turės išskirtinę galimybę sužinoti apie savo fizines savybes. Paskaitos „Lankstumo lavinimas“ metu, parodysiu, kokie yra saugūs ir nesaugūs lankstumo pratimai. Taip pat papasakosiu, kaip šalinti sveikatos problemas dėl per mažo lankstumo ir kaip galėtų jį lavinti. Geras lankstumas skatina sąnarių ir raumenų sveikatą – didina gyvenimo kokybę!

Daiva Lenciauskiene

Kas nutinka, jei nelaviname savo lankstumo?

Šiuolaikinis žmogus per daug sėdi ir per mažai juda – nuo to atsiranda ligos, skausmai bei kitos sveikatos problemos. Nelavinant lankstumo, stipriai padidėja traumų tikimybė ir rizika pargriūti, ypač vyresnio amžiaus žmonėms. Dėl prasto lankstumo, dažniausiai atsiranda skausmai juosmens dalyje, nugaros ir pečių juostos srityse, taip pat – laikysenos problemos. Išeitis – ne medikamentinis gydymas, bet elgesio keitimas ir sveikos gyvensenos principai, skatinantys daugiau judėti bei palaikyti gerą fizinę formą.

Kodėl svarbu nepamiršti tempimo pratimų?

Nuvargę raumenys, ypač sportuojančių žmonių, turi tendenciją susitraukti ir sutrumpėti. Tam, kad išvengtume sveikatos problemų ir raumenų skausmo, svarbu juos ištempti ir atkurti normalų raumenų ilgį. Tempimo pratimai užkerta kelią stuburo problemoms, pagerina ir palaiko gerą laikyseną, skatina tinkamai ir grakščiai atlikti judesius. Nuolat atliekami tempimo pratimai padeda malšinti skausmus, sukeltus psichologinio streso, mažina nerimą, kraujo spaudimą ir kvėpavimo dažnį. Tempimo pratimai svarbūs kiekvieno žmogaus lankstumui, gerai sveikatai ir darbingumui.

Sveikatingumo klubas šeimai „Apelsinas“ kviečia dalyvauti „Sveikatingumo akademijos“ užsiėmimuose. Paskaitos ir seminarai, skirti visuomenei – tiems, kurie domisi sveika gyvensena ir nori sužinoti, kaip pagerinti savo sveikatą bei gyvenimo kokybę. Užsiėmimus ves profesionali kineziterapijos mokslo specialistė, Klaipėdos valstybinės kolegijos sveikatos mokslų fakulteto kineziterapijos ir grožio terapijos lektorė – Daiva Lenčiauskienė.

Pirmoji paskaita „Lankstumo lavinimas“ vyks kovo 9 d., šeštadienį, 13 val. sveikatingumo klube „Apelsinas“, esančiame PC „Studlendas“. Vietų skaičius ribotas, tad visų norinčių dalyvauti, prašome užsiregistruoti „Apelsino“ klube, telefonu +370 61 676116 arba +370 46 259 922. Metinę „Apelsino“ narystę turintiems klientams dalyvavimas nemokamas!  

Nesate „Apelsino“ narys? Kviečiame išbandyti sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ nemokamai: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai