Kelio trauma ir viršsvoris – išsprendžiamos problemos

Klaipėdietė Daiva Zapereckienė (52 m.) per mažiau nei 10 mėnesių, sportuodama kartu su treneriu-kineziterapeutu Mariumi Lencevičiumi, pasiekė stulbinamų rezultatų: po kelio operacijos atstatė kelio funkcijas ir atsikratė 30 kilogramų viršsvorio. Pagrindinis moters tikslas buvo sveikata ir gera savijauta, o tiek svorio, su kuriuo kovojo 30 metų, numesti visiškai nesitikėjo.

Į „Apelsiną“ atėjo paskui trenerį

Daiva su treneriu-kineziterapeutu Mariumi sportuoti pradėjo dėl kelio traumos ir kai specialistas perėjo dirbti į sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“, esantį PC „Studlendas“, moteris taip pat pradėjo sportuoti šiame klube. „Vasario pabaigoje atėjau su lazdele prie Mariaus ir paprašiau sudaryti individualią sporto programą, kad galėčiau atstatyti savo kelią po operacijos. Jau po pirmųjų treniruočių supratau, kad aš nesugebėsiu sportuoti viena ir kad man reikalinga profesionalo pagalba. Atsirado didelis pasitikėjimas Mariumi, jis domėjosi mano būkle ir iškart pradėjo matytis rezultatai: koja stiprėjo, o svoris krito. Norėjau toliau siekti katu išsikeltų tikslų, tad perėjau į „Apelsiną“ dėl trenerio“, – pasakoja Daiva.

Marius Lencevičius jau studijuodamas kineziterapiją norėjo dirbti sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ ir dabar džiaugiasi galėdamas padėti klubo klientams išspręsti judėjimo bei laikysenos problemas, o taip pat ir numesti svorio. „Svajojau dirbti „Apelsine“, nes klubas buvo patrauklus dėl sveikatingumo specializacijos, o dabar esu šaunios komandos dalimi. Jei žmogus turi judėjimo problemų, nori jas išspręsti  ir tuo pačiu dar numesti svorio, tada geriausia rinktis trenerį-kineziterapeutą, kuris užtikrins profesionalią priežiūrą, saugius judesius sportuojant ir padės kokybiškai pasiekti norimų rezultatų“, – teigia kineziterapeutas.

Atstatė kelio funkcijas po operacijos

Pagrindinis Daivos sporto tikslas buvo išspręsti problemas po operacijos ir atstatyti kelio funkcijas. Moteris pirmą kartą pas trenerį Marių atėjo sportuoti su lazdele, o dabar jau sustiprėjo tiek, kad padaro netgi pilną atsispaudimą. „Ne, jau seniai nevaikštau su lazdele, viskas gerai, koja vis tiek jautri, juk operuota, bet aš daug stipresnė, šiandien džiūgavau ir Mariui rašiau, kad bėgau. Žingsnis po žingsnio atrandu, kad vis ką nors daugiau galiu padaryti, anksčiau skaudėdavo net stovėti, mano pirmieji iššūkiai buvo ateiti iki darbo, dabar jau be skausmo užlipu į penktą aukštą. Tikslingai sportuoju su Mariumi ir jaučiu, kaip vyksta nuolatinis tobulėjimas“, – savo pasiekimais dalinasi „Apelsino“ klientė.

Tikslo pasiekti pavyko ir treneris-kineziterapeutas padėjo moteriai pirmiausia siekė moteriai ne tik išgydyti kelią, bet ir atsikratyti didelio viršsvorio. „Pagrindiniai iššūkiai buvo tai, kad moteris negalėjo atlikti visų judesių, nes varžė kelio sąnarys, negalėjo jo pilnai ištiesti ir sulenkti. Taigi siekėme kuo greičiau atstatyti kelio funkcijas, kad moteris galėtų pilnai grįžti į kasdienį ritmą, nes netgi vaikščioti buvo sunku. Pradėjus sportuoti, atsižvelgėme į jos svorį, nes jis buvo netoli 100 kilogramų, o ūgis 160 cm. Būtinai reikėjo viršsvorį pašalinti tam, kad klientė galėtų lengviau judėti. Sportavome ir sutarėme, kad mėnesį nesisversime, bet pažiūrėsime, kas nutiks“, – prisimena „Apelsino“ sveikatingumo specialistas Marius.

30 metų kovojo su viršsvoriu

Daiva netgi 30 metų nesėkmingai kovojo su viršsvoriu, o sportuodama kartu su treneriu Mariumi, jau po pirmojo mėnesio pamatė, kad kilogramai mažėja. Tai labai motyvavo ir moteris vis išsikeldavo didesnį tikslą sverti vis mažiau. „Visaip kovojau su per dideliu svoriu, kokių tik dietų neišbandžiau. Pradėjusi sportuoti su treneriu-kineziterapeutu dėl kelio traumos, viršsvorio atsikratyti netgi neturėjau vilčių, nes kova vyko jau 30 metų. Visgi Marius prie mano svorio problemos labai taktiškai ir gražiai priėjo, sportuodama su treneriu pastebėjau, kad atsiranda rezultatai ir užsikabinau siekti vis daugiau. Dabar jau numečiau 30 kilogramų, sveriu 69 kilogramus ir neketinu sustoti, nes labai įdomu, kiek dar galėčiau numesti“, – sako D. Zapereckienė.

Daiva pripažįsta, kad jai labai trūko profesionalo priežiūros, o  „Apelsino“ sveikatingumo specialistas Marius viską puikiai sureguliavo, suderinęs mitybą kartu su sportu. „Pakeisti mitybos įpročius ir pradėti sportuoti 4–5 kartus per savaitę man visiškai nebuvo sudėtinga. Kaip tik priešingai, jaučiuosi labiau atsipalaidavusi dėl svorio, nes galiu nusimesti atsakomybę, o treneris viską profesionaliai sudėlioja. Būdavo, kad atsistodavau prieš veidrodį ir jausdavau vidaus neatitikimą išvaizdai. Dabar žiūriu ir pagaliau matau tikrąją save“, – teigiamais pokyčiais džiaugiasi klaipėdietė.

Geriausiems rezultatams reikia laiko

Vartotojiškoje ir skubančioje visuomenėje daugelis nori greitų pokyčių, pasiekimų čia ir dabar, tačiau geriausi rezultatai yra verti kantrybės, užsispyrimo ir pastangų. „Trumpalaikės dietos sukelia kalorijų deficitą ir baltymų trūkumą, taip žmogus praranda ne tik riebalinį audinį, bet ir raumeninį, ko visai nereikėtų. Sveikai sportuojant, tikslas yra išlaikyti raumeninį audinį ir kuo labiau sumažinti riebalinį, o pasiekti kokybiško ir išliekančio rezultato tikrai reikia laiko“, – pabrėžia „Apelsino“ sveikatingumo specialistas Marius. Daivos atveju, kelio funkcijos atstatymas ir 30 kilogramų viršsvorio atsikratymas per mažiau nei 10 mėnesių yra labai optimalus rezultatas. Treneris-kineziterapeutas pataria, kad susidūrus su sveikatos problemomis, labai svarbu nedelsti ir kuo greičiau kreiptis pagalbos į profesionalus. Pradėjus tikslingai sportuoti, judėjimo bei skausmo problemas galima išspręsti daug greičiau ir efektyviau.

Registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai