Kaip motyvuotai pasiekti norimų figūros pokyčių?

Pavasarį vis dažniau pasvajojame apie grakštesnes kūno formas ir rūpinamės, kaip padailinti savo figūrą. Griežtos dietos ir varginančios intensyvios mankštos kūnui sukelia didelį stresą, o greitai numesto svorio rezultatai yra trumpalaikiai. „Apelsino“ sveikatingumo specialistė Lijana Bajelienė kviečia išbandyti aukšto intensyvumo aerobines (kardio) grupines treniruotes. Tai vienas efektyviausių būdų motyvuotai pasiekti norimų figūros pokyčių.

17 skirtingų treniruočių

Dauguma žmonių vargina save griežtomis dietomis ir intensyviomis treniruotėmis. Sveikatingumo klube „Apelsinas“ kiekvienas gali rasti sau tinkamiausią būdą lieknėti. Be sporto treniruoklių salėje, „Apelsine“ vyksta net 17 skirtingų grupinių treniruočių, iš kurių 8 skirtos svorio mažinimui, jėgos ir ištvermės ugdymui bei raumenų stangrinimui. „Fitness bike“ treniruotė vyksta minant stacionarių dviračių pedalus, taip pajuntamas lenktynių azartas. „Zumba“ primins latino šokių vakarėlius. „Kūno dizaino“ ir  „Funkcinė“ treniruotės orientuotos į skirtingų raumenų grupių lavinimą. „Total press“ padės suformuoti dailų pilvo presą. „Step aerobikoje“ ritmingai žingsniuojama aukštyn žemyn, taip stangrinamos probleminės kūno vietos. „Bootcamp“ padeda ugdyti fizinę ištvermę ir formuoti tvirtą kūną. „Body Pump“ labiausiai rekomenduojama tiems, kurie prieš tai lankė mažesnio intensyvumo užsiėmimus ir yra fiziškai aktyvūs. Visos treniruotės yra pritaikytos įvairaus amžiaus, fizinės ištvermės ir skirtingų poreikių žmonėms.

Tinka ir naujokams

„Apelsino“ sveikatingumo specialistė L. Bajelienė teigia, kad sportuoti gali visi: „Kiekvienas žmogus gali pritaikyti treniruotės tempą individualiai sau: mažinti arba didinti greitį bei pratimų pakartojimų skaičių, daryti trumpas pertraukėles. Visi esame skirtingi ir kas vienam yra labai greitai, kitam gali atrodyti labai lėtai, todėl svarbu save kontroliuoti, nepersistengti ir intensyvumą didinti pamažu. Tokiu būdu sportuojant žmogus progresuoja ir ugdo savo fizinį pajėgumą.“ Trenerė pataria nevėluoti į grupines treniruotes ir nepraleisti apšilimo bei tempimo pratimų, stebėti save ir atkreipti dėmesį į trenerio pastebėjimus užsiėmimų metu tam, kad kūnas būtų treniruojamas taisyklingai. „Svarbu, kad naujai atėjęs žmogus prisistatytų treneriui ir nebijotų bandyti atlikti pratimus pirmą kartą, nes tik darydamas galės išmokti“, – sako trenerė Lijana.

Gražus, sveikas kūnas

Intensyvios grupinės treniruotės metu per mažiau nei valandą yra sudeginama apie 600 kalorijų, todėl pastebimai krenta svoris. Užsiėmimų metu tvirtėja raumenys, formuojamas stangrus, proporcingas ir grakštus kūnas. Kardio treniruotės taip pat labai naudingos sveikatai: stiprina širdį ir kraujagysles, lavina sąnarių lankstumą, gerina kraujotaką ir greitina medžiagų apykaitą. „Būtina derinti kardio ir jėgos treniruotes. Reikėtų atlikti bent vieną kardio treniruotę per savaitę tam, kad būtų stiprinama kraujagyslių sistema. Jei sportuojama 3 kartus per savaitę, patarčiau rinktis 2 jėgos ir 1 kardio treniruotę“, – teigia „Apelsino“ trenerė L. Bajelienė.

Tikslingai praleistas laikas

Grupinės treniruotės išskirtinės tuo, kad jų laikas yra suplanuotas tikslingai. „Be asmeninio trenerio salėje sportuodamas žmogus daug laiko praranda tiesiog vaikščiodamas nuo vieno treniruoklio prie kito. Grupinė treniruotė efektyvi, nes koncentruotai per mažiau nei valandą atliekama pilna sporto programa, nėra ilgų pauzių tarp pratimų, kūnas visą laiką apšilęs, o tai lemia geresnius rezultatus“, – akcentuoja L. Bajelienė. Trenerė nurodo, kad sportas lauke ir sveikatingumo klube ypač skiriasi rezultatyvumu, pavyzdžiui: „Dviračio minimas parke – tai laisvalaikio praleidimo būdas, atsipalaidavimas, o  „Fitness bike“ (važiavimas stracionariais dviračiais) treniruotėje tikslingai dirbama siekiant liekninamojo ir sveikatą gerinančio efekto“, – sako L. Bajelienė.

Daugiau pozityvios energijos

„Apelsino“ sveikatingumo specialistai siekia, kad sportuojantiems pavyktų atlikti visus pratimus, jie puikiai jaustųsi ir tobulėtų. Trenerės Lijanos patarimas nesiryžtantiems pradėti sportuoti: „Neatidėliokite ir tiesiog pradėkite! Pamatysite, kaip grupinės treniruotės suteiks daugiau jėgų ir ištvermės, numalšins įtampą ir greitai pastebėsite, kaip stangrėja kūnas.“ Kiekvienas žmogus nesunkiai išsirinks treniruotes pagal savo pomėgius: jei patinka šokti – išbandykite zumbą, jei norite išryškinti raumenis – rinkitės „Body Pump“ ar „Bootcamp“ užsiėmimus, o gal ieškote ko nors naujo ir niekada nedalyvavote „Step“ aerobikoje. Visose treniruotėse skamba nuotaikinga muzika, jas veda profesionalūs treneriai, o kiekvienas pasikrauna teigiama energija.“

Daugiau informacijos apie grupines treniruotes, pasiūlymus ir treniruočių tvarkaraščius sužinosite telefonu, užsukus į artimiausią sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“, o taip pat ir internetinėje svetainėje www.apelsinas.lt.

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai