Joga stiprina visą kūną, atpalaiduoja ir nuramina

Joga – tai ramaus tempo treniruotė, kuri tinka visiems, siekiantiems sukurti geresnį ir sveikesnį save bei harmoningą aplinką be streso. Joga išlaisvina ir stiprina absoliučiai visą kūną bei palaiko gerą sveikatą – treniruotė tiks tiek niekad nesportavusiems, tiek niekad neišbandžiusiems jogos. Sveikatingumo klubo šeimai „Apelsinas“ naujoji jogos trenerė Raminta Budreckytė jogos praktikų išmoko Indijoje, o dabar savo atradimais dalinasi su klaipėdiečiais.

Kodėl pasirinkote būti jogos trenere?

Tai, kad esu jogos trenerė, nebuvo suplanuotas pasirinkimas – viskas tiesiog natūraliai susidėliojo. Joga man padeda atsipalaiduoti, susitelkti į savo veiklas ir suteikia visapusiško lengvumo jausmą. Anksčiau dirbau intensyvų darbą, išsekau tiek fiziškai, tiek kūrybiškai, tiek emociškai – jaučiausi lyg būčiau ne savo vietoje. Visa esybė reikalavo kažką kardinaliai keisti – taip pasinėriau į meditacines praktikas ir jogą. Neįtikėtinai greitai prabėgo daugiau nei dveji metai, kai vedu jogos užsiėmimus. Tačiau atrodo, kad joga su manimi buvo visą gyvenimą – tai mano gyvenimo būdas, tikėjimas ir kryptis.

Kuo ypatinga jūsų patirtis?

Išvykusi į Indiją, baigiau jogos mokytojų kursus, intensyviai praktikavau ir dar tuomet neplanavau mokyti kitų. Visa jogos patirtis buvo mano pačios praktika, kad suvokčiau, kas aš esu ir ko noriu iš gyvenimo. Grįžau namo kupina atradimų, kuriais norėjau dalintis su kitais, galbūt ieškančiais panašių atsakymų. Šio jausmo vedama ir manimi tikinčių žmonių dėka, pradėjau vesti pirmuosius jogos užsiėmimus ir kelio atgal jau nėra – visa gyvenimo patirtis iki jogos labai natūraliai išaugo ir mane atvedė į tai, kas esu ir ką darau dabar.

Jogos treniruotės

Kuo išskirtinė jogos filosofija?

Jogos filosofija yra absoliuti, išbaigta, aprėpianti ir persmelkianti viską, kas sudaro mūsų dorą gyvenseną. Joga skatina suprasti ir išsigryninti savo vertybes bei gyventi pagal jas. Tai moralės principų ir disciplinų laikymasis nuolatiniam tobulėjimui, taip pat ir kūno lavinimas, sveikatinimas, kvėpavimo bei dėmesio valdymas, minčių harmonija.

Kokiems žmonėms patartumėte išbandyti jogos treniruotes ir kodėl?

Patariu išbandyti visiems dar nebandžiusiems jogos – galbūt jogą priimsite ir suprasite jos naudą iškart. Dar nesutikau žmogaus, kuris jaustųsi blogai po jogos, iš salės išlydžiu daug ramesnius žmones nei atėjo, net jei tai buvo tik pirmas jų bandymas. Puiki mintis pradėti nuo jogos tiems, kurie niekada nėra sportavę. Siūlau bent mėnesį palankyti jogos užsiėmimus dukart per savaitę prieš nusprendžiant, kad joga „tik lankstiems“, beje, aš pati iš pradžių buvau visai nelanksti, bet sugebėjau išlavinti kūną disciplinuotu darbu su savimi, tad gali kiekvienas. Patariu išbandyti jogą norintiems įsinešti daugiau sąmoningumo ir tikrumo į savo gyvenimą, siekiantiems išmokti atsikratyti ar net neįsileisti įtampos ir streso į savo kasdienybę. Patariu pabandyti jogą visiems, norintiems susikurti gražų, sveiką ir teigiamą gyvenimą savo disciplinuotomis pastangomis, taip pat norintiems ugdyti savo gerąsias savybes bei įpročius.

Jogos treniruotės

Ar jogos užsiėmimai tinka visiems – tiek vyrams, tiek ir moterims nepriklausomai nuo amžiaus ir fizinio pajėgumo?

Jogą gali lankytii ir vyrai, ir moterys, ir vaikai. Hatha joga, kurią praktikuoju ir vedu aš, yra lėta, o dėmesys sutelkiamas į kvėpavimą ir ilgesnius jogos pozų išlaikymus. Visi reikalingi kūno raumenys išlaikomoje pozoje pilnai dirba ir sustiprėja – taip gauname maksimalią jogos teikiamą naudą. Visi treneriai jogos metu įspėja savo klientus, kad stebėtų ir įsiklausytų į savo kūno siunčiamus signalus, o ypač skausmą ar nemalonius pojūčius, nes tai ženklas, kad reikia atsitraukti, išeiti iš pozos ir pailsėti. Jei turite rimtų problemų, visada apie jas įspėkite jogos trenerį tam, kad jis patartų, kokių pratimų vengti, ar pasiūlytų alternatyvą.

Kokią naudą žmogui suteikia jogos užsiėmimai? Kokias problemas išsprendžia ar sumažina?

Visų pirma, praktikuojant jogą yra ugdomas visapusiškas sąmoningumas – kūno, proto ir emocijų. Lankant jogos treniruotes, kūnas išlaisvėja, tampa vis lankstesnis ir stipresnis, nesuvaldomas minčių srautas ir emocijos rimsta, protas tampa aštrus ir sutelktas. Iš fizinės pusės, joga išlaisvina ir stiprina absoliučiai visą kūną bei palaiko gerą sveikatą: ypatingai padeda sustiprinti nugaros raumenis ir suvaldyti nugaros skausmus, gerina laikyseną ir stuburo bei sąnarių veiklą, tolygus kvėpavimas stiprina plaučius ir širdį.

Jogos treniruotės

Ko tikėtis užsiėmimų metu? Ar pratimai sudėtingi, pagal ką juos parenkate?

Jogą mes praktikuojame basomis, visa kita – ateikite pamatyti ir patirti patys. Treniruotėje pirmiausia apšildome sąnarius, pasveikinam saulę, subalansuojame save ir kas savaitę dėmesį skiriame vis kitai kūno sričiai. Nors daugelis pagrindinių pozų kartojasi, užsiėmimai skiriasi nuo to, kuriai kūno daliai skiriamas dėmesys – ar tai kojos, klubai, pilvo presas, stuburas, pečiai, rankos, ar viskas kartu. Pabaigoje – Šavasana – atsipalaidavimas. Šavasana atliekama atsigulus ir užsimerkus, kuomet visas kūnas ir visi raumenys atpalaiduojami, kvėpavimas sugrąžina į natūralų ritmą, nurimsta širdis ir protas.

Kas jums, kaip trenerei, svarbu jogos užsiėmimų metu?

Džiaugiuosi, jei žmogus atėjęs į užsiėmimą yra nusiteikęs teigiamai, atsipalaidavęs, atvira širdimi ir pasiruošęs susikurti bei pasiimti iš užsiėmimo tai, ko jam reikia labiausiai. Man, kaip jogos trenerei, svarbu, kad mane girdėtų ir klausytų mano pastabų tam, kad žmogus padėtų sau ir išvengtų nereikalingų traumų.

„Apelsino“ klientai grupines treniruotes lanko nemokamai!

Jogos treniruotės su Raminta Budreckyte vyksta antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 8:30 val. sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ (PC „Studlendas“, H. Manto g. 90-1). Grupinių treniruočių tvarkaraščius rasite čia: tvarkaraščiai

Nesate klubo narys? Kviečiame pirmą kartą išbandyti pasirinktą „Apelsino“ klubą (PC „Studlendas“, PC „Grandus“ arba PC „Vingis“) NEMOKAMAI. Užsiregistruoti galite čia: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai