Jauna mama visuomet atranda laiko sportui „Apelsine“

Būti mama kiekvienai mamai yra pats reikšmingiausias darbas pasaulyje ir vienas didžiausių bei svarbiausių gyvenimo iššūkių. Normalu, kad pagrindiniu prioritetu tampa vaiko auginimas, o laiko sau lieka daug mažiau. Laiminga, energinga ir sveika mama yra nuostabiausias pavyzdys besiformuojančiai asmenybei, todėl rūpintis savimi yra labai svarbu. Jauna dviejų vaikučių mama Indrė Pušinskienė (30 m.) visuomet atranda laiko sportui sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ ir čia sportuodama atsikratė nugaros skausmų bei suformavo norimą figūrą.

Sportuoja su asmeniniu treneriu

Klaipėdietė jau du metus sportuoja su sveikatingumo specialistu – asmeniniu treneriu ir kineziterapeutu Gediminu Dukausku ir džiaugiasi atradusi labiausiai patinkantį sveikatingumo klubą Klaipėdoje. „Į „Apelsiną atėjau sportuoti paskui savo trenerį Gediminą Dukauską, nes jis perėjo dirbti į šį klubą, o aš kitais treneriais nepasitikėjau. Esu išbandžiusi daugumą Klaipėdoje esančių sporto klubų, iš kurių „Apelsinas“ man patinka labiausiai –patogus susisiekimas, arti namų ir darželio, profesionali ir visuomet maloniai bendraujanti komanda, o visoms mamoms aktualu tai, kad klubas turi vaikų kambarį.“, – nuomone dalinasi Indrė Pušinskienė.

Pakeitė požiūri į sportą

„Apelsino“ sveikatingumo specialistas Gediminas Dukauskas prisimena, kad Indrė pirmą kartą pas jį apsilankė norėdama individualios programos sportui treniruoklių salėje. „Mūsų pažintis su Indre prasidėjo nuo individualios sporto programos treniruoklių salėje sudarymo, bet aš pamačiau ir papasakojau, kad jos judesiai netaisyklingi, kad įveržta nugara po gimdymo ir negera biomechanika. Indrė tikėjosi, kad sportuos tik ant treniruoklių, bet jai pirmiausia reikėjo išmokti taisyklingai judėti ir atlikti pratimus“, – sako G. Dukauskas. Treneris pakeitė moters požiūrį į sportą, padėjo išspręsti problemas, pasiekti norimus tikslus ir laikytis sveiko gyvenimo būdo.

Sėkmės istorija su Gediminu Dukausku

Atsikratė nugaros skausmų

Dažniausiai pasitaikanti sveikatos problema mamoms po gimdymo – tai nugaros skausmai. „Po gimdymo atsirado alinantys nugaros skausmai – negalėjau net pasilenkti išmaudyti vaikų, nei tuo labiau jų iškelti iš vonios. Pasilenkus negalėdavau padaryti jokių kasdienių veiksmų, net ir sau galvos išsiplauti“, – prisimena Indrė. Tikslingai sportuojant su asmeniniu treneriu – kineziterapeutu nugaros skausmų galima atsikratyti vidutiniškai per 3 mėnesius. „Po nėštumo pakinta moters laikysena, nusilpsta pilvo raumenys ir nuo įveržtos nugaros prasideda skausmai – tai labai dažnas atvejis visoms mamoms. Indrei pirmiausia reikėjo sutvarkyti biomechaniką, ištempti nugarą ir sustiprinti reikiamas kūno vietas. Kineziterapijos pagalba per keletą mėnesių pasiekėme reikiamų rezultatų, o tada pradėjome formuoti norimą figūrą – tai nebuvo eilinis treniravimas“, – pasakoja „Apelsino“ sveikatingumo specialistas Gediminas.

Suformavo norimą figūrą

Indrei svorio numesti nereikėjo, tačiau mama po gimdymo norėjo suformuoti dailią figūrą. „Atėjau sportuoti sverdama 58 kilogramus ir dabar tiek pat sveriu, tik bendras vaizdas yra kardinaliai pasikeitęs – visus riebalus, kurie buvo ant pilvo, sėdmenų ir kojų, pakeitė raumenys. Esu išsikėlusi tikslą palaikyti gerą formą ir toliau formuoti gražų kūną“, – sako I. Pušinskienė.  Dabar dviejų vaikų mama dabar netgi atrodo geriau nei prieš gimdymą. „Indrės forma dabar geresnė nei buvo prieš gimdymą – visiškai pasikeitė kūno kompozicija. Svoris nepakito, bet pakito raumenų ir riebalų santykis, išsprendėme nugaros skausmų ir biomechanikos problemas, suformavome dailią figūrą. Sportuojame ciklais – kūno dizaino treniruotes deriname su pratimais ištvermei, stipriname ir palaikome gražias kūno formas“, – teigia G. Dukauskas.  

Sėkmės istorija su Gediminu Dukausku

Rūpinasi savo sveikata

Svarbiausia yra sportuoti su profesionaliai savo sritį išmanančiu žmogumi tam, kad sportas atneštų naudą, nes sportuojant netaisyklingai galima pasidaryti sau daugiau žalos nei naudos. „Didžiausias sporto su asmeniniu treneriu pliusas – prižiūri, kad viskas būtų atliekama taisyklingai, motyvuoja siekti ir pasiekti savo tikslų, parenka labiausiai tinkamas treniruotes ir pratimus. Esu bandžiusi eiti sportuoti viena, pagal Gedimino sudarytą programą, bet pradėjau tinginiauti – tą gal rytoj padarysiu, to gal šiandien nedarysiu“, – pripažįsta klaipėdietė. Indrė visuomet atranda laiko sportui „Apelsine“. „Dirbu kosmetologe, bet sportui visada atrandu laiko. Būna, kad padirbu, pasidarau tarpą sportui ir tada vėl grįžtu į darbą. Sportas – tai mano laikas sau, nes aš save myliu ir savęs neapleidžiu. Kai turi vaikų, tai ir pavargsti, ir nedamiegi, ir rūpesčių visokių būna, bet po apsilankymo „Apelsine“ visada jaučiuosi daug energingesnė, geresnės nuotaikos ir atrodo, kad kalnus galiu nuversti“, – džiaugiasi mama.

Sportas suteikia gerų emocijų

Indrė sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ ir treniruotes su asmeniniu treneriu ir kineziterapeutu Gediminu Dukausku rekomenduoja visoms mamoms. „Labai jaučiasi skirtumas sportuojant ir nesportuojant. Aš visada labai laukiu treniruotės, nes tai yra mano laikas sau. Būna, kad trūksta jėgų, esu pavargusi, rūpinuosi dėl sergančių vaikų, bet vis tiek nueinu į treniruotę, nes tam ir yra treneris, kuris užmotyvuoja, paskatina ir atrodo, kad vėl atgyji. Gediminas mato, kad neturiu nuotaikos bei energijos ir iškart prisiderina pakeisdamas treniruotę – vietoj svorių parenka atsipalaidavimo ir tempimo pratimus tam, kad nuimtų įtampą ir stresą“, – pasakoja I. Pušinskienė. Moteris į „Apelsiną“ atsiveda vaikus. „Susitarusi iš anksto, pas Gediminą į treniruotes kartais atsivedu ir vaikus – jie pabūna vaikų kambaryje, ten pažaidžia, o būna, kad ir treniruotę padarome kartu su vaikais. Net ir namie penkiametė dukra vakare persirengia savo sporto rūbais, pasitiesia kilimėlį ir sako: aš dabar einu sportuoti“, – sako Indrė.

Kaip teigia „Apelsino“ sveikatingumo specialistas Gediminas Dukauskas, sportas turi atnešti gerą emociją, įtraukti taip, kad žmogus pats lauktų treniruotės ir norėtų ateiti. Treneris ir yra tam, kad surastų įdomius pratimus, kad patiktų treniruotis ir žmogus pasiektų geriausių rezultatų.
Sveikatingumo klubas šeimai „Apelsinas“ kviečia pirmajam, bandomajam apsilankymui klube nemokamai: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai