Ieškote būdų, kaip įveikti rudens melancholiją ir visą dieną išlikti energingi? Pradėkite savo dieną nuo kalanetikos treniruotės – pastebėsite, kaip atsiranda daugiau jėgų ir geros nuotaikos. Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“, esančiame PC „Grandus“, kalanetikos grupines treniruotes veda sveikatingumo specialistė Aurelija Kiaupienė ir kviečia prisijungti visus norinčius, nepaisant amžiaus ar fizinio pasirengimo, skirti ryto laiką sau. 

Kalanetika – tinka visiems

Kalanetika yra lėta ir nesudėtinga mankšta, kurios metu atliekami tempimo pratimai, padedantys treniruoti giliuosius raumenis bei juos sustiprinti. Tempimas taip pat padeda atsipalaiduoti, atkuria kūno ir sielos balansą. Būtent dėl ramaus treniruotės tempo ir nesudėtingai atliekamų pratimų, kalanetika tinka tiek jauniems, tiek ir vyresnio amžiaus žmonėms, taip pat šią treniruotę gali drąsiai rinktis pradedantieji sportuoti. Į kalanetiką ateina ne tik moterys, bet ir vyrai, nes suvokia užsiėmimo naudą. „Apelsino“ sveikatingumo specialistė Aurelija Kiaupienė kalanetiką veda jau 18 metų ir sako, kad jai labiausiai patinka, jog treniruotė prieinama kiekvienam ir atneša didelę naudą. „Svarbiausia nebijoti ateiti išbandyti ir nesustoti po pirmojo kalanetikos užsiėmimo. Yra nemažai sportuojančių, kuriems atrodė, kad kalanetika visiškai ne jų stiliaus treniruotė, bet dabar ši lėta ryto mankšta tapo neatsiejama kasdienybe. Naujiems klientams patarčiau, kad svarbu rinktis ne visų kitų pamėgtas treniruotes, bet išbandyti kuo daugiau ir atrasti savo mėgstamiausią“, – pataria kalanetikos trenerė Aurelija.

Sporto ryte privalumai ir kalanetikos nauda

Ankstyvas treniruotes naudinga rinktis žmonėms, kurie neranda laiko sportui dienos metu ar jau po darbų. Kalanetika labai tinkama ryto treniruotei, nes ji yra lengva ir rami, nereikia niekur skubėti, persistengti, nepavargstama ir daug neprakaituojama. Atrodo labai paprasta treniruotė, tačiau kalanetikos nauda nepaprasta: padeda sureguliuoti kraujospūdį, pašalina įtampą nugaros, pečių, kaklo srityje, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, druskų kaupimąsi sąnariuose. Kalanetika – puiki sąnarių ir raumenų ligų profilaktika, todėl tinka vyresnio amžiaus, didelį antsvorį turintiems žmonėms, kurie negali ar nenori lieti prakaito treniruočių salėje, aerobikos ar kituose grupiniuose užsiėmimuose. „Fizinis krūvis žmogui yra reikalingas, tačiau visai nebūtina ryškinti raumenis, o kalanetikos esmė yra sveikatos gerinimas: nuima skausmą, stresą, lavina lankstumą, gerina laikyseną, daug dėmesio skiriama pratimams nugarai, sveikam stuburui. Būna, kad žmonės tik pradėję sportuoti sako, jog skauda nugarą, sąnarius, o ilgiau lankydami kalanetiką, man giriasi ir džiaugiasi, kad jau nieko nebeskauda“, – sako A. Kiaupienė. Kalanetika puikiai tiks tiems, kurie patiria raumenų įtampą ir daug valandų per dieną praleidžia prie kompiuterio, taip pat dirbantiems sėdimą darbą.

45 minutės laiko sau

45 minutės iš ryto pozityvaus ir ramaus laiko gali tapti savotišku antidepresantu tamsėjančiomis ir vėstančiomis dienomis, taip pat geros nuotaikos receptu nepasiduoti vangumui. „Kalanetikos metu groja rami muzika, kuri padeda atsipalaiduoti. Tai lėtas ir sveikatą puoselėjantis laikas sau, kuris leidžia susikoncentruoti, pakelia ūpą ir dienos produktyvumą, pakrauna gerų emocijų. Po treniruotės žmonės išeina pabudę ir geresnės nuotaikos, žvalesni, spinduliuojantys gera energija ir pozityvumu“, – džiaugiasi „Apelsino“ sveikatingumo specialistė Aurelija. Greitas gyvenimo tempas sukelia daug streso ir įtampos, nuolatinis lėkimas ir rūpestis kitais, darbai ir reikalai atima daug laiko, tačiau svarbu nepamiršti savęs, savo minčių gerovės ir sveikatos. Galbūt tereikia išdrįsti ateiti į kalanetikos treniruotę, o teigiami pokyčiai atsiras savaime, skiriant šiek tiek brangaus laiko sau. Kalanetikos treniruotės padeda valdyti stresą, geriau susikaupti, didina darbingumą ir palaiko gerą nuotaiką.

 

Registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai