Pozityviai nuteikianti grupinė treniruotė, kurios metu važiuojama stacionariais dviračiais – „Fitness Bike“. Tai kardio treniruotė, kurios metu ne tik deginamos kalorijos, bet ir optimaliai gerinamos fizinės savybės, o gera nuotaika po sveikatinančio dviračių sporto lydės visą dieną!

Apie „Fitness Bike“ treniruotes sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ pasakoja grupinių užsiėmimų instruktorė Rasa Ponomariova.

Kodėl pasirinkote vesti „Fitness Bike“ treniruotes?

„Fitness Bike“ – man, kaip trenerei, yra įdomiausia iš visų vedamų grupinių treniruočių. Po jos aš visada būnu pakilios nuotaikos, energinga, pilna jėgų.

Kam verta išbandyti treniruotę dviračiais? Ar užsiėmimas nebus per sunkus pradedantiesiems?

Verta ir net labai verta išbandyti kiekvienam. „Apelsine“ turime labai gerai įrengtą salę ir vieninteliai Klaipėdoje turime tokią virtualią trasą. Dėl treniruotės intensyvumo ar sudėtingumo visiškai nereikia jaudintis. Profesionalūs treneriai visada padės ir paaiškins, kaip sureguliuoti dviračio sėdynę ir vairą, kad būtų patogu, parodys tinkamas pulso zonas pradedantiesiems.

Kuo skiriasi ir kuo panašus važiavimas dviračiu lauke nuo dviračių mankštos užsiėmimo metu?

Gryname ore, žinoma, sveika minti pedalus. Visgi neprofesionaliam dviratininkui sudėtinga išlaikyti teisingą kardio treniruotės krūvį tiek dėl oro ir eismo sąlygų, tiek dėl teisingos treniruotės metodikos. Be to, grupėje sportuoti kartu visada yra linksmiau, efektyviau ir, su trenerio priežiūra, naudingiau.

Kokios svarbiausias dviračių makštos naudos žmogui?

„Fitness Bike“ treniruotės naudą pastebėsite jau po pirmojo užsiėmimo. Moksliškai įrodyta, kad 30 minučių kardio krūvio treniruotė keičia smegenų biochemiją, išsiskiria džiaugsmo hormonas. Ilguoju laikotarpiu, lankant treniruotę dviračiais, gerėja širdies ir kraujagyslių sistemos veikla, mažėja stresas, gerėja atmintis, kyla protinis darbingumas, gerėja plaučių veiklos apytaka. Verta nepamiršti, kad „Fitness Bike“ treniruotė padeda palaikyti optimalią fizinę formą ir gražias kūno linijas.

Vyras ir žmona – Renata (50 m.) ir Kęstutis (51 m.) Sičiūnai – lanko „Fitness Bike“ treniruotes kartu nuo pat jų atsiradimo sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“. 

Kas jums labiausiai patinka „Fitness Bike“ treniruotėje?

„Kai tik „Apelsine“ atsirado dviračiai – mes su vyru buvome patys pirmieji „Fitness Bike“ treniruočių klientai ir likome iki šiol. Buvo labai gera pradžia, puikūs treneriai, sužavėjo treniruotės metodika: vaizdo ekranas, muziko ritmas, suderintas su užsiėmimo tempu – viskas kartu yra geras emocijas sukelianti kombinacija. Palankius šias treniruotes, po žiemos, kai prasideda dviračių sezonas, esame puikios formos ir numinti iki Palangos ir atgal tiesiog atsigerti arbatos jau nieko nebereiškia“, – atsiliepimu dalinasi Renata.

„Abiems su žmona patinka kardio treniruotės, aš sportuoju sporto salėje, žmona lanko grupines treniruotes, o į „Fitness Bike“ einame abu kartu, nes dviračiai yra bendras mūsų pomėgis tiek sporto salėje, tiek laisvalaikiu. Žiemos laiku labai smagu nueiti į treniruotę, tuomet vasarą daug lengviau važiuoti dviračiais ir numinti didelius atstumus, vidutiniškai 50 kilometrų per dieną, o kartais iki Nidos ir atgal – apie 100 kilometrų“, – pasakoja Kęstutis.

Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ grupinės „Fitness Bike“ treniruotės vyksta ir rytais, ir vakarais, tai labai patogu, nes kiekvienas sportuojantis gali individualiai pasirinkti sau tinkamiausią laiką. „Apelsino“ sveikatingumo specialistai rekomenduoja išbandyti sportą rytais – produktyviai dienos pradžiai.

Ar naudinga savo dieną pradėti sportu ir kodėl?

„Savo dieną pradėti sportu tikrai yra naudinga! Pirmiausia todėl, kad jūs daug greičiau išsibudinsite – plaučiai ir smegenys gaus daugiau deguonies. Sportas teigiamai veikia visų nuotaiką ir darbingumą – jausitės žvalūs, turėsite daugiau energijos ir pasitikėjimo  savimi“, – pataria trenerė Eglė Vitkevičiūtė.

„Kas gali būti geriau nei treniruotė ryte? Nebent kavos puodelis, tačiau pasirinkus abu – idealus dienos pradžios derinys. Sportas ryte suaktyvina visą organizmą, pramankština raumenis, išjudina sąnarius, gerina protinę veiklą. Pasikrovus teigiamos energijos, daug lengviau kibti į darbus, todėl keliamės ir savo dieną pradedame sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ su pačiomis geriausiomis treniruotėmis!“, – motyvuoja treneris Girėnas Lekys.

Registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai