Artėjant Šv. Valentino dienai, ieškome idėjų, kaip nustebinti savo antrąją pusę. Sportas poroje gali tapti smagiu laisvalaikiu kartu, o tuo pačiu – investicija į sveikatą, fizinę formą, gerą savijautą ir puikią nuotaiką. Klaipėdoje gyvenantys Gabrielė (24 m.) ir Rapolas (27 m.) Baužiai sportuoti sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ pradėjo prieš vestuves, o dabar sveikas gyvenimo būdas jaunai šeimai tapo dar viena proga daugiau laiko praleisti kartu.

Motyvacija – pasiruošimas vestuvėms

Gabrielės ir Rapolo didžiausia motyvacija pradėti sportuoti buvo artėjančios vestuvės. Idėja kilo Gabrielei, o Rapolas pasiūlė išbandyti treniruotes su asmeniniu treneriu sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“. „Susituokėme birželį, o sportuoti pradėjome kovo pradžioje – likus trims mėnesiams iki vestuvių. Labiausiai norėjome įgauti gerą formą, puikiai jaustis ir gražiai atrodyti per savo šventę. Dabar, kai sportuojame jau beveik metus, atrodo, kad pradėjome likus per mažai laiko iki vestuvių, tačiau tai buvo labai geras startas ir motyvacija tobulėti“, – prisimena G. Baužienė. „Kai Gabrielė užsiminė, kad norėtų sportuoti, iškart žinojau, kad eisime treniruotis pas „Apelsino“ sveikatingumo specialistę Eglę Miknevičiūtę. Aš Eglę pažinojau jau anksčiau, todėl pasitikėjau, kad ji mums parinks geriausius treniruočių metodus. Taip ir buvo – dabar su Egle sportuojame jau metus ir net negalvojame keisti trenerio“, – sako R. Baužys.

Sportas tapo poros laisvalaikiu kartu

Pora sportuoja tris kartus per savaitę – du kartus kartu su sveikatingumo specialistu ir vieną kartą savarankiškai treniruoklių salėje arba grupiniuose užsiėmimuose. „Su Egle treniruojamės rytais nuo 8 val. ryto, o vėliau keliaujame į darbus. Sportas – proga praleisti daugiau laiko kartu. Jeigu nesportuojam, tai rytais nesusitinkam, nes aš išeinu į darbą, o Rapolas dar miega. Būdami „Apelsine“ ne tik treniruojamės, bet ir pasikalbam apie dienos planus, pradedam savo dieną bendraudami kartu“, – pasakoja Gabrielė. Sportas poroje taip pat motyvuoja stengtis ir nepraleisti treniruočių. „Į sporto klubą keliaujame dviese, tad rytais, jei vienas norėtų praleisti treniruotę ir miegoti – kitas motyvuoja keltis. Taip pat kartu einame į „Body Pump“ treniruotes, Gabrielė kartais renkasi „Funkcinio tempimo“ užsiėmimus, o aš daugiau pasportuoju treniruoklių salėje. Skatiname vienas kitą sportuoti, o tuo pačiu, tai labai naudingas ir turiningas laisvalaikis kartu“, – sako Rapolas.

Užsibrėžti ilgalaikiai tikslai

Jauna šeima pabrėžia, kad jiems svarbus ne kilogramų skaičius, bet gera savijauta, sveikata ir ilgalaikis progresas. „Atėjome į „Apelsiną“ nei numesti, nei priaugti svorio. Žinojome, kad tai nėra trumpalaikis tikslas, kurio pasiekę nustosime sportuoti. Priešingai, sportas mums abiems tapo „ilgalaikiu projektu“ ir gyvenimo būdu“, – pabrėžia G. Baužienė. Gabrielės vyras dalinasi, kad jo noras yra sveikai gyventi neišsižadant gyvenimo malonumų. „Sportuoju dėl to, kad galėčiau valgyti tai, ką noriu, ir tiek, kiek noriu“, – juokaudamas sako Rapolas. Gabrielė labiausiai džiaugiasi, kad sumažėjo jos nugaros skausmai, padidėjo lankstumas ir ištvermė: „Esu odontologė ir darbe judu nedaug, tad mane kankino labai stiprūs nugaros skausmai. Sportuojant su Egle, sustiprinome mano pilvo presą ir nugarą, žymiai pagerėjo fizinė būklė ir nugaros skausmai visai nebevargina.“

Progresas vyksta natūraliai

Sveikatingumo klubo šeimai „Apelsinas“ asmeninė trenerė Eglė Miknevičiūtė teigia, kad Gabrielės ir Rapolo rezultatai, palyginus su jų fizine būkle prieš metus, žymiai pagerėjo. „Gabrielė ir Rapolas į „Apelsiną“ ateina gerai praleisti laiką ir net nesureikšmina pasiektų rezultatų, nes jie vyksta palaipsniui ir labai natūraliai. Svarbiausia tai, kad Gabrielė atsikratė nugaros skausmų, pagerėjo jos laikysena ir ryškiai sumažėjo kūno apimtys. Rapolo svoris beveik nepakito, tačiau smarkiai pasikeitė vyro kūno sudėtis – padidėjo raumenų ir sumažėjo riebalų kiekis, taip pat pagerėjo laikysena ir bendra fizinė forma“, – dalinasi Eglė. „Apelsino“ sveikatingumo specialistė pastebi, kad sportas poroje didina motyvaciją ir norą stengtis, žmonės pasiekia teigiamų rezultatų ir patiria daug gerų emocijų. „Gera matyti, kad sportas tampa laisvalaikiu ir vienija daugiau laiko praleisti kartu. Vyras ir moteris tada labiau stengiasi, perima motyvaciją vienas iš kito, atsiranda dar viena bendra tema pokalbiams – sportas“, – pasakoja E. Miknevičiūtė.

Dviese sportuoti drąsiau

Gabrielė sporto klube lankosi jau ne pirmą kartą, tačiau niekada anksčiau nebuvo sportavusi individualiai su asmeniniu treneriu, o Rapolui sveikatingumo klubas šeimai „Apelsinas“ yra pirmasis sporto klubas, nes vyras prieš tai nėra niekur sportavęs. „Man sportas buvo nauja gyvenimo patirtis, todėl labai reikėjo padrąsinimo ir palaikymo. Atėjus į treniruoklių salę, atrodo, kad visi čia jau viską žino, o tu vienintelis jautiesi kaip „balta varna“ ir nieko nežinai. Todėl dviese sportuoti daug drąsiau – Gabrielė man suteikia daug motyvacijos, kartu lengviau pasitikėti savo jėgomis“, – pripažįsta Rapolas. Pora džiaugiasi sportuodami kartu ir rekomenduoja pabandyti kitiems. „Labai rekomenduotumėm visoms poroms pabandyti sportuoti kartu, ypač tik pradedant lankytis sporto klube. Dviese daug drąsiau pasiryžti naujovėms, išgyventi iššūkius, o sportuoti tampa gera ir smagu“, – džiaugiasi Gabrielė.

Sveikatingumo klubas šeimai „Apelsinas“ kviečia sportuoti kartu su savo antrąja puse, draugu, drauge, artimu žmogumi ar kolega. Nuo vasario 11 iki 17 dienos visi „Apelsino“ nariai gali atsivesti vieną žmogų kartu išbandyti sporto klubą nemokamai.

Visą vasario mėnesį – speciali metinės „Apelsino“ narystės kaina visiems, sportuojantiems kartu su pora. Įsigiję metinę narystę iki vasario 17 d., dalyvausite loterijoje – laimėtojui atiteks romantiška vakarienė dviems.

Nesate „Apelsino“ narys? Užsiregistruokite pirmajam bandomajam apsilankymui klube nemokamai: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai