Sportas kartu stiprina tarpusavio ryšį, gerina santykius, padeda tobulėti.  Vyras ir žmona, Artūras (36 m.)  ir Jekaterina (32 m.) Valauskai, į sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ (PC „Studlendas“) atėjo sportuoti daugiau nei prieš metus, nes suprato, kad užteks tingėti ir laikas pradėti gyventi aktyviau. Pora, auginanti du vaikus, pasirinko asmenines treniruotes pas sveikatingumo ir kineziterapijos specialistą Gediminą Dukauską.

Kodėl pradėjote sportuoti „Apelsine“? Kokie buvo jūsų tikslai?

Artūras: Kai abu maži vaikai pradėjo eiti į darželį, supratom, kad atsirado laisvo laiko, taigi nusprendėme pabandyti sportuoti. „Apelsinas“ mums pakeliui, patogi vieta, tai ir nuėjome. Nuo pirmojo vizito pradėjome bendrauti su treneriu Gediminu, kuris padarė mums „SMART“ diagnostiką ir, įvertinęs mūsų galimybes, sudarė treniruočių programas.

Tikslai? Kadangi rado dvi stuburo išvaržas, tai man reikėjo sustiprinti „korseto“ raumenis, na ir bendrai savijautai, geriau gi negu gulėti ant sofos prie televizoriaus… Kaip sakoma, sunkiausia yra pradėti, o po to tik pirmyn!

Jekaterina: Anksčiau lankiau grupines treniruotes „Apelsine“, bet padariau gan didelę šešių metų pertrauką. Su vyru pagalvojome, kad užteks tingėti, reikia judėti, taip ir sugrįžau čia, o ir vyrą atsivedžiau, tik šįkart jau nei į grupines, o į asmenines treniruotes pas trenerį Gediminą. Viena tikrai nebūčiau nuėjusi, be vyro tiesiog neprisiversčiau ir surasčiau sau daug priežasčių, kodėl nenueiti. Taigi įkalbėjau ir vyrą, kuriam sportas taip pat suteikė daug naudos. Visgi iki „Apelsino“ ėjome labai ilgai, beveik metus, jeigu ne aš, tai vyras dar ilgiau būtų ruošęsis pradėti sportuoti. Aš sergu cukriniu diabetu ir sportas mano sveikatos gerinimui yra pirmenybė.

Kaip sportas pakeitė jūsų savijautą?

Artūras: Savijauta sportuojant tikrai geresnė, pradėjau kitaip žiūrėti į kai kuriuos dalykus. Esu jūrininkas, darbe patiriu daug streso, o sporto dėka stresas įveikiamas lengviau. Grįžus namo, sportas man suteikia disciplinos. Paskutinių atostogų metu ėjau į „Apelsiną“ kiekvieną dieną, tą pati planuoju daryti ir grįžęs šį kartą.

Jekaterina: Sportuoju tris kartus per savaitę. Pamačiau rezultatus, kad daug geriau jaučiuosi ir užkibau sportuoti kuo daugiau. Sportas man reikalingas dėl diabeto, jaučiu, kaip kūnas tampa lengvesnis ir tvirtesnis. Su vaikais reikia daug judėti, sportas padeda. Anksčiau negalėjau padaryti net paprasčiausių pritūpimų, nes labai skaudėjo kojas. Dabar nebeliko jokių skausmų, sportuoju linksmai ir lengvai. Numečiau septynis kilogramus, padailinau kūno formas, subalansavau mitybą ir viskas Gedimino dėka.

Kaip vertinate trenerį Gediminą?

Artūras: Gediminas – išmanantis savo darbą treneris ir dar kineziterapeutas. Jis nuolat mokosi, tobulėja, nestovi vietoje. Šaunuolis! Supratau, kad jo tikslas yra padėti savo klientams išspręsti problemas. Juk sportas saleje ne tik geležies tampymas, bet ir daugybė kitų pratimų. Matau, kad  jam pačiam džiugu, kai mato mūsų rezultatus, kai klientai patenkinti.

Jekaterina: Mes neplanavome sportuoti su asmeniniu treneriu, bet pirmajai treniruotei kaip tik papuolėme pas Gediminą, kuris labai profesionaliai viską mums papasakojo, nustebino trenerio pastabumas ir žinių bagažas, jis iš karto suprato, kokias turime problemas. Toks trenerio bendravimas mus sužavėjo ir lėmė apsisprendimą sportuoti kartu su Gediminu.

Kaip jaučiatės sportuodami dviese?

Jekaterina: Vyras grįžta iš jūros, būna namie, viską valgo, taip atostogos tęsiasi du mėnesius, tai paskui sugrįžti geros formos yra sunku, o sportas būtent ir padeda palaikyti formą ir namie atostogauti sveikai bei naudingai sau. Sportas tapo bendru laiku, bendra veikla pabūti kartu, ne kartu gulėti ant sofos, o kartu eiti sportuoti ir vienas kitą motyvuoti. Kartu sportuoti niekada nebuvo nuobodu ir visada labai linksma. Gediminas sugalvodavo įdomių ir smagių pratimų mums su vyru poroje. Vyras ir pakilnodavo mane, ir už rankų vienas kitą palaikydavom darydami pritūpimus. Vėliau nusprendėme, kad dėl skirtingų problemų bei nevienodo fizinio pajėgumo, sportuosime atskirai. Esame įsigiję metines „Apelsino“ narystes ir sustoti sportuoti net nekyla minčių. Abu pasidalinam, kaip sekėsi sportuoti, kuris labiau pavargęs, dabar kartu sveikai valgome. Mūsų vaikai yra 3 ir 4 metukų, rodome jiems gerą pavyzdį: ir namuose mankštą kartu darome, vaikai prašo ir į sporto klubą kartu, „Apelsine“ yra vaikų kambarys, tai labai patogu, ir į treniruotę su Gediminu pasiimti galima. Dabar ir laisvalaikis aktyvesnis, anksčiau daugiau laiko leisdavome namuose, o dabar norime daugiau judėti, renkamės dviračius, mėgstame baseiną.

Kaip vertinate Artūro ir Jekaterinos pasiektus rezultatus?

Gediminas Dukauskas (treneris): Artūras ir Jekaterina pas mane sportuoti atėjo daugiau nei prieš metus. Abu norėjo pradėti aktyviau gyventi. Artūrui grįžus namo trūko režimo, vyras turėjo problemų su nugara. Artūras, kaip karatistas, turi didžiulę jėgą, bet reikėjo ugdyti stabilumą. Jekaterina serga cukriniu diabetu, moteris turėjo problemų su mobilumu, nuo aukštakulnių susiformavęs disbalansas, kai kurie raumenys nedirbo, nelanksti čiurna. Vyras ir žmona pas mane pradėjo sportuoti kartu, nes labai norėjo, tačiau laikui bėgant nusprendėme treniruotes vesti atskirai, nes labai skirtingas jų fizinis pajėgumas ir problemos, kurias reikia spręsti individualiais metodais. Pradžia vis tiek buvo abiejų kartu, nes Jekaterina buvo Artūro varikliukas sportui tol, kol išsiugdė įprotis treniruotis. Mokėmės pagrindinių pratimų ir teisingos jų atlikimo technikos, dirbome su savo kūno svoriu, gerinome mobilumą. Aš, kaip treneris, derinau pratimus, kad tiek vyras, tiek moteris būtų įtraukti ir abu galėtų juos atlikti. Ilguoju laikotarpiu, Artūrui ir Jekaterinai naudingiau yra sportuoti kiekvienam individualiai ir siekti reikiamų rezultatų dėl asmeninės sveikatos ir gerovės. Džiaugiuosi, kad vyras ir žmona abu kartu pamilo sportą!

Jei vis pagalvojate, kad norėtumėte pradėti sportuoti kartu su savo antraja puse, tėvais, vaikais, draugais, sesėm ar broliais, dabar pats geriausias metas tai padaryti. Visą vasario mėnesį, dviese perkant dvi metines „Apelsino“ narystes, galite dalyvauti loterijoje, kurios pagrindinis prizas – vandens pramogos su nakvyne viešbutyje bei gardžiais pusryčiais dviems „Atostogų parke”!

Registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai