Puiki idėja sportuoti dviese – tai naudingas ir linksmas laisvalaikio praleidimo būdas, kuris dar labiau stiprina tarpusavio ryšį. Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ (PC  „Grandus“) sportuoja mama Rita Ščiukienė (52 m.) su dukra Aiste Jankauskiene (31 m.), abiems moteris metines narystes ir asmenines treniruotes su sveikatingumo specialiste Aurelija Kiaupiene padovanojo vyrai. Mama ir dukra dalinasi savo sporto kartu istorija.

Kodėl sugalvojote sportuoti kartu: mama ir dukra?

Rita (mama): Kiekviena moteris vis pamato savyje ką nors, kas nepatinka. Mano dukra labai atkakliai mane kalbino pradėti sportuoti kartu, taigi pasiryžau palaikyti kompaniją ir džiaugiuosi, kad dukra pakvietė mane, nes galėjo pasirinkti draugę. Gyvename arti viena kitos, palaikome artimą ryšį, net į parduotuvę kartu einame, mums lengva suderinti abiems patogų treniruočių laiką, abiejų vyrai dirba užsienyje, tad kai tik norime, tada ir einame sportuoti į „Apelsiną“.

Aistė (dukra): Taip susiklostė aplinkybės, nes abi turėjome laisvo laiko, visur einame kartu, tai ir sportuoti kartu pasikviečiau. Aš kartais netgi užmirštu, kad čia mano mama, dažnai atrodo, kad geriausia draugė. Svarbiausia yra noras, tada galima ir kalnus nuversti. Sportuoju dėl savęs, pasiekiau rezultatų ir jaučiuosi labai laiminga.

Kaip pasirinkote sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“?

Rita (mama): „Apelsine“ labai draugiškas kolektyvas, visuomet pasitinka su šypsena, tvarkinga ir švari aplinka. Laimei, kad nusprendėme iškart nusipirkti metinę narystę, nes tai buvo pagrindinė motyvacija silpniausiomis akimirkomis po pirmojo mėnesio nesustoti ir sportuoti toliau.

Aistė (dukra): Sunkiausia buvo pradėti domėtis ir pasirinkti tinkamiausią sporto klubą. Nuvykome apžiūrėti ir išbandyti skirtingas vietas, bet patį geriausią ir maloniausią įspūdį paliko „Apelsinas“. Pats įsimintiniausias momentas pirmą kartą pravėrus „Apelsino“ duris buvo mamos žodžiai: „Ar aš čia būsiu ne per sena?“. Mums svarbus kriterijus buvo, kad klube būtų didelis grupinių treniruočių pasirinkimas ir dirbtų kvalifikuoti sveikatingumo specialistai.

Kokių rezultatų pasiekėte ir kaip pasikeitė jūsų sveikata?

Rita (mama): Negalvojau, kad taip greit pasensiu, bet kai reikėjo įlipti į penktą aukštą, tai supratau, kad dūstu ir labai sunkiai sekasi įveikti laiptus. Juokėmės, kad laikas pradėti sportuoti, bet jau dabar į penktą aukštą užlipu lengvai ir be jokių ašarų. Tik bijau aptingti ir sustoti, kad situacija nepasikartotų. Labai džiaugiuosi pati savimi, kad pasiryžau ir pradėjau sportuoti – tai naudingai praleistas laisvas laikas, nauji potyriai ir tikrai daug geriau nei sėdėti namie prie televizoriaus.

Aistė (dukra): Kai tik pradėjau sportuoti, svėriau 81 kilogramą, o dabar sveriu 69 kilogramus. Kai pradedi sportuoti, natūraliai atsiranda visai kitoks požiūris į mitybą ir gyvenimo būdą. Sportas paskatino mesti rūkyti, sveikiau valgyti, daugiau judėti, geriau jaustis ir pozityviau vertinti save. Dabar net laisvalaikiu norisi nebe į kiną, bet kai geras oras, pėsčiomis nužingsniuoti su dukra iki Palangos.

Kokia jūsų sporto rutina?

Rita (mama): Vieną kartą per savaitę einame sportuoti su Aurelija, o kitus kartus į grupines treniruotes taip pat pas Aureliją. Sportuojame visuomet bent jau tris kartus per savaitę, bet kartais netgi 5–6 kartus. Dažniausiai treniruotes renkamės rytais, nes paskui lieka visa laisva ir produktyvi diena su pačia geriausia nuotaika. Aišku, iššūkis atsikelti anksti ryte, bet vakare nuėjus būna daug žmonių ir jausmas jau visai kitoks.

Aistė (dukra): Kadangi esame sutarusios dviese sportuoti kartu su mama, tai aš derinuosi prie jos poreikių taip pat. Ryte nuvežu vaiką į mokyklą, o tada tiesiai į sporto salę. Rytais dažniausiai renkamės kalanetiką ir pilatesą, o jeigu mama dar turi nuotaikos ir energijos, tai nusivedu ją į kūno dizainą. Man asmeniškai labiau patinka kūno dizainas, bet kalanetika labai naudinga dėl visų tempimų, o ir nugaros visiškai nebeskauda, nors buvo jau netgi galima operacija.

Kaip vertinate sveikatingumo specialistę Aureliją Kiaupienę?

Rita (mama): Kaip „baltos varnos“ klaidžiojome treniruoklių salėje, o grupiniuose užsiėmimuose taip pat sunkiai sekėsi, nes nežinojome, kaip teisingai atlikti pratimus. Taigi abi su dukra nusprendėme, kad mums reikia profesionalios asmeninio trenerio pagalbos, ir pasirinkome sveikatingumo specialistę Aureliją Kiaupienę. Labai džiaugiuosi kad sportuojame kartu su trenere Aurelija, ji mus gerai prižiūri ir sportiškai „pakankina“. Grupines treniruotes pirmadieniais renkamės visuomet pas Aureliją.

Aistė (dukra): Aurelija yra nuostabi trenerė. Bendraujame kaip su drauge. Aišku, trenerė labai profesionali ir turi daug žinių, sudaro efektyvią programą, kuri mums labai patinka, o tuo pačiu dar yra labai gera psichologė. Aurelija visada moka nuraminti, motyvuoja, supranta.

Kaip sekasi vesti treniruotes mamai kartu su dukra? Kokiais rezultatais galite pasidžiaugti?

Aurelija (trenerė): Rita su Aiste yra klientės, kurios nemėgsta svertis arba sveriasi labai retai ir tai yra normalu bei suprantama. Daug yra tokių moterų, kurios nenori svertis, matuotis, pasidaryti „SMART“ diagnostiką. Kadangi abi moterys niekad anksčiau nebuvo sportavusios, joms reikalinga individuali priežiūra, svarbu išmokyti taisyklingai atlikti pratimus. Treniruotes derinu ir pritaikau tiek mamai, tiek ir dukrai, nes abi sportuoja vienu metu. Ritai duodu atlikti vienokius pratimus, o Aistei kitokius. Man svarbu, kad abi moterys komfortiškai jaustųsi, stengiuosi laviruoti tarp abiejų poreikių. Džiaugiuosi labiausiai tuo, kad mama su dukra pamilo sportą, atrado save ir abi puikiai jaučiasi. Ritai nebeskauda peties, gali vėl pakelti ranką, o Aistei nebeskauda nugaros, ji sulieknėjo ir sutvirtėjo fiziškai. Tolimesni mūsų tikslai yra tęsti sveikatinimą ir gyventi su sportu.

Jei vis pagalvojate, kad norėtumėte pradėti sportuoti kartu su savo antraja puse, tėvais, vaikais, draugais, sesėm ar broliais, dabar pats geriausias metas tai padaryti. Visą vasario mėnesį, dviese perkant dvi metines „Apelsino“ narystes, galite dalyvauti loterijoje, kurios pagrindinis prizas – vandens pramogos su nakvyne viešbutyje bei gardžiais pusryčiais dviems „Atostogų parke”!

Registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai