Jei dirbi sėdimą darbą ir mažai judi, tuomet sportas ir fizinis aktyvumas reikalingi lyg oras. Tuo įsitikino gydytoja-odontologė Laura Gulbytė Ruseckienė, kuriai prieš trejus metus dėl darbo pobūdžio buvo atsiradę sveikatos sutrikimų: ėmė varginti nugaros, kaklo ir pečių juostos skausmai.

 Moteris suprato, kad jei nesiims jokių veiksmų, tuomet jos gyvenimo kokybė tik prastės.

Buvo svarbūs trys punktai 

Pradėjau treniruotis ne dėl antsvorio, o būtent dėl atsiradusių minėtų skausmų. Tuomet ėmiau teirautis darbo kolegų, ką jie daro, kaip sprendžia šias problemas. Dauguma kolegų rekomendavo Apelsino sveikatingumo klubą ir būtent asmeninę trenerę Eglę Vitkevičiūtę, – savo Sėkmės istorijos pasakojimą pradėjo dviejų dukryčių mama, 37-erių mūsų klientė Laura Gulbytė Ruseckienė.

Ji pabrėžė, kad iš pradžių į visą tai žiūrėjo gana skeptiškai ir mąstė, kad su asmeniniu treneriu padirbės keletą dienų, viską išmoks pati ir jau sportuos savarankiškai.

 Aš esu gana reikli ir treneriui iškart iškėliau gana aukštus reikalavimus. Buvo trys punktai, kurie man labai svarbūs: treneris turėjo būti medicininį – kineziterapeuto – išsilavinimą turintis žmogus, antra – kompetencija ir profesionalumas ir trečia – komunikabilumas ir malonus bei šiltas bendravimas. Rekomendacijos nenuvylė – trenerė Eglė puikiai viską atitiko, – pasidžiaugė mūsų klientė.

Nors Laura jau šiek tiek daugiau nei trejus metus lanko Apelsiną, tačiau puikiai pamena ir pirmąjį įspūdį, žengus primuosius žingsnius klube. 

Buvo šiek tiek jaudulio. Iš pradžių pažiūrėjau į stende pakabintą Eglės nuotrauką. Administratorės pasitiko su šypsenomis, įsiminė ir nuotaikinga muzika bei puiki atmosfera, iškart patiko ir sporto salės interjeras, erdvios patalpos. Toks jaukumas, lyg savoje vietoje – lyg antruose namuose, – šiandien pasakoja mūsų klientė.

 

Dalyvavo trenerės vestuvėse

Tačiau Laura iš pradžių manė, kad su asmenine trenere dirbs ne taip jau ilgai.

Tikrai nuoširdžiai maniau, kad nusipirksiu pirmąjį treniruočių paketą, per dešimt treniruočių išmoksiu taisyklingai sportuoti ir kvėpuoti bei galiausiai dirbsiu viena pati. Matote, dar iki šiol su trenere Egle dirbame kartu. Pati esu nustebusi, nes per trejus metus mes neturėjome nė vienos tokios pačios treniruotės. Sunku net patikėti, kad gali būti tokia gausybė pratimų, tokia jų variacija, toks paskatinimas. Aš po sunkios darbo dienos į sporto salę einu su šypsena, nes žinau, kad čia manęs laukia Eglė. Ateinu į sporto salę išvargusi, tačiau po 15 minučių pakylu lyg feniksas iš pelenų ir vėl esu žvali bei energinga. Trenerė sako, kad treniruotė baigta, o aš dar net nenoriu eiti namo, – šypteli mūsų klientė.

Ji taip susibičiuliavo su trenere Egle, kad net dalyvavo jos vestuvėse!

Apie užsimezgusį ryšį ir viena kitos supratimą pasakoja ir pati trenerė. 

Tarp mūsų atsirado ryšys, tam tikra sunkiai žodžiais nusakoma puiki aura ir aš tuo labai džiaugiuosi. Laura – nuoširdi, darbšti ir pareiginga moteris. Kai ji ateina į sporto salę, ją pripildo geros energijos ir pozityvumo. Su ja dirbti, bendrauti ir sportuoti   – vienas malonumas, – pabrėžia trenerė-kineziterapeutė Eglė Vitkevičiūtė-Baužienė.

Trenerei patinka ir Lauros užsispyrimas bei tvirtas charakteris. 

Ji gyvena tokiu principu: išsikelia tikslus ir juos įgyvendina. Kai pasiekia tai, ko nori, atsiranda nauji dar aukštesni tikslai. Tai labai motyvuoja. Laura siekė pradėti sportuoti ir pamilti save, jai tas puikiai pavyko: ji pamilo ne tik save, bet ir sportą, – sako E. Vitkevičiūtė.

Trenerė Eglė džiaugiasi ir tuo, kad sportas tapo aistra ne tik Laurai, bet ir jos dukrytėms – šešerių metukų Meidai ir dvylikametei Lėjai. 

Dukrelės pamatė, kad jų mama gali ir rodo puikų pavyzdį. Juk vaikams geriausias paskatinimas ne burnoti ir pakėlus toną sakyti, kad padėkite kompiuterius, telefonus ir leiskite laiką naudingai sportuodami. Dukrelės mato mamos pavyzdį ir bando tai atkartoti, nenori mamytei nusileisti – šypteli trenerė ir kineziterapeutė Eglė.

Jai antrino ir Laura: Įsitikinau, kad aistra sportui – užkrečiama. Mano mažoji dukrytė turėjo laikysenos problemų, bet Eglė padėjo su tuo susitvarkyti. Dabar mano mažoji lanko ir šokius, ir gimnastiką. Sportuoju aš, sportuoja ir mano abi dukrytės. Džiaugiasi širdis tai matant, nes pukiai žinau sporto naudą. Visos esame laimingos. Kaip aš sakau: Laiminga mama, laiminga šeima.

 

Pamiršo kelią pas masažistą

Laura prieš trejus metus bent kartą per mėnesį dėl nugaros, kaklo ir pečių skausmų žingsniuodavo pas masažistą.

Išmažuodavo trigerius, skausmingus taškus ir laukdavau kito vizito pas masažistą. Dabar jau to nebereikia – esu pamiršusi kelią pas masažistą. Olia! – sutaupau pinigėlių, – neslėpdama geros nuotaikos kalbėjo mūsų klientė Laura. 

Ji teigė, jei ir po darbo jaučia, kad kaklo ar pečių raumenys yra išsitempę, pasako tai Eglei ir ji greitai tai išsprendžia.

Parenka, pritaiko būtent man tokius pratimus, kad visa tai dingsta akimirksniu. Sportas man padėjo ne tik atsikratyti skausmų, bet ir padailinti kūno linijas, kas taip pat prideda pasitikėjimo savimi. O kur dar po treniruočių patiriamas energijos ir geros nuotaikos pliūpsnis…, – akcentavo Laura.

Jai patinka ir trenerės Eglės darbo pobūdis.

Ji sugeba motyvuoti ir paskatinti ne griežtais metodais, o švelniai ir taktiškai. Man kartais būna taip sunku ir sakau: Gal galime šio pratimo nedaryti?, tačiau Eglė sugeba įrodyti, kad reikia. Laura, tu gali, tau pavyks,tu šaunuolė. Ir tada pradedu tikėti, kad tikrai galiu ir tai padarau. Tada širdį užplūsta toks geras jausmas, kad net sunku apsakyti žodžiais”, – pasakojo Laura Gulbytė Ruseckienė. 

Apelsino trenerė Eglė visiems žmonėms, kurie jaučia nugaros, pečių, juosmens, kelio ar kitus skausmus, rekomenduoja tai gydyti judesiu. 

„Judesys ir sportas – geriausias vaistas. Tuo įsitikinau ne kartą. Kiek buvo žmonių, kurie atėjo pas mane ir sako: „Gydytojas man rekomendavo daryti operaciją“, tačiau po kurio laiko dirbant judesiu ir atliekant specialius pratimus, žmogus nebejaučia jokio skausmo ir apie operaciją net nebemąsto. Tada pradeda garsiai kalbėti:  „O kur aš buvau anksčiau, kodėl aš tiek ilgai tempiau, nesportavau ir kenčiau skausmus“. Dar kartą pasikartosiu: „Judesys – geriausias vaistas“, – akcentavo E. Vitkevičiūtė-Baužienė.

Tad jei ir Jūs vis svarstote ir atidėliojate sportą, o kartu ir geresnę savijautą, kviečiame nebelaukti ir pradėti dabar!

Mūsų sveikatingumo klubuose šeimai „Apelsinas“ visiems pradedantiesiems siūlome išbandyti nemokamą įvadinę treniruotę, kurios metu treneris atlieks Jums SMART FIT instruktažą. Instruktažas apima kūno sudėties analizę, bazinių judesių ir laikysenos testavimą, sudaroma mini programa. 

Tad jei pasiryžote imtis savo gyvenime permainų – registruokitės ČIA. 

Mūsų klubus rasite PC „Grandus“ (Taikos pr. 66A) ir PC „Studlendas“ (H. Manto g. 90).