Kaip sako prieš 8 mėnesius sportuoti sveikatingumo klube „Apelsinas“ pradėjusi Ieva Dabulskytė (34 m.), anksčiau su sportu nedraugavo, bet dabar fizinis aktyvumas tapo apskaitos srityje dirbančios moters kasdienio gyvenimo dalimi. Ieva pasirinko asmenines treniruotes kartu su sveikatingumo specialiste Zita Satkauskaite dėl gerų atsiliepimų ir dabar džiaugiasi puikiais rezultatais: atsikratyta 23 kg svorio, išspręstos laikysenos problemos, pagerėjusi fizinė ir emocinė sveikata, gražesnė išvaizda ir aplinkinių komplimentai.  

Savo asmeninių treniruočių kartu su trenere Zita Satkauskaite patirtimi dalinasi „Apelsine“ sportuojanti Ieva Dabulskytė.

Kas paskatino pradėti sportuoti ir pasirinkti sveikatingumo klubą „Apelsinas“? 

Sportuoti pradėjau dėl blogos savijautos, kurios priežastis buvo antsvoris. Norėjau gražiau atrodyti, geriau jaustis savame kūne ir sustiprinti fizinę sveikatą. Darbe mačiau puikius kolegų rezultatus, kurie sportavo kartu su asmeniniu treneriu. „Apelsiną“ pasirinkau dėl patogios vietos, kadangi gyvenu netoliese. Gavau gerų atsiliepimų apie trenerę Zitą, todėl norėjau sportuoti būtent su ja.

Kaip vertinate asmeninę trenerę Zitą ir kaip sekasi sportuoti kartu?

Vertinu asmeninės trenerės Zitos kompetenciją ir profesionalų požiūrį į sportą bei sveiką mitybą. Ji visada motyvuoja siekti geriausio rezultato, pataria mitybos klausimais. Man svarbiausia buvo rezultatas, o su Zitos pagalba jo ir pasiekiau – numečiau 23 kg svorio per 8 mėnesius. Trenerė savo tvirtu požiūriu motyvuoja mane ir toliau nesustoti bei siekti dar geresnių rezultatų. Stengiuosi sportuoti 3–5 kartus per savaitę.

Kaip pasikeitė Jūsų savijauta sportuojant, kokie fiziniai pokyčiai?

Anksčiau su sportu nedraugavau, o dabar fizinis aktyvumas tapo mano gyvenimo būdo dalimi. Sportas pagerino tiek fizinę, tiek emocinę būseną. Sustiprino pasitikėjimą savimi. Turėjau problemų su netaisyklinga laikysena. Sportuojant kartu su trenere Zita, sustiprinome nugaros raumenis ir išsprendėme ne tik antsvorio, bet ir laikysenos problemas. Dabar tapo daug lengviau judėti ir atlikti fizinius darbus kasdienybėje. Gaunu daug komplimentų dėl išvaizdos, o tai džiugina.

Ar buvo kokių nors iššūkių sportuojant, kai norėjosi pasiduoti? 

Per visą sporto laikotarpį buvo ir sunkesnių akimirkų, tačiau su trenerės Zitos pagalba motyvacija niekur nedingo. Todėl ir vertinu asmeninių treniruočių naudą, nes specialistas ne tik parodo kaip taisyklingai atlikti pratimus, bet ir skatina nesustoti, nepasiduoti. Suvokiu, kad sportuojant labai svarbus tęstinumas. Numesti kilogramai, taisyklinga laikysena, gražesnė išvaizda, pagerėjusi sveikata – tai pasiekti mano rezultatai, kuriuos noriu palaikyti ir tobulėti toliau.

Ar rekomenduotumėte sportą su asmeniniu treneriu kitoms moterims?

Rekomenduočiau kitoms moterims sportuoti kartu su asmeniniu treneriu būtent todėl, kad taip daug lengviau siekti rezultato – ne vienam, o su profesionalu, kuris turi žinių ir patirties.

Profesionaliomis rekomendacijomis, kaip teisingai sportuoti moterims, kad pasiektų norimų rezultatų greitai ir efektyviai, dalinasi „Apelsino“ asmeninė trenerė Zita Satkauskaitė. 

Kiek kartų per savaitę rekomenduojate sportuoti moterims?

Moterims ir merginoms, kurios nori atrodyti gražiai, rekomenduoju sportuoti 3 kartus per savaitę po 45–50 min. Tai optimalus dienų skaičius vidutiniam treniruočių intensyvumui, siekiant suformuoti dailiai moterišką figūrą. Vieną dieną sportuojama, o kitą dieną daroma pertrauka. Žinoma, jau pažengusioms moterims, kurių fizinės galimybės didesnės, siūlyčiau sportuoti 4 kartus per savaitę. Svarbiausia ne tik tai, kiek dienų sportuojate, bet ir pačios treniruotės produktyvumas, ar tikslingai treniruojamos reikiamos raumenų grupės. Atkreipkite dėmesį, ar sportuojant su asmeniniu treneriu jaučiatės gerai ir komfortiškai, nes tada ir rezultatai ateis tarsi savaime.

Ar norint pasiekti rezultatų yra svarbi subalansuota mityba?

Subalansuota mityba yra neatsiejama sporto dalis, kad dailus ir lieknas kūnas taptų ne tik svajone, o išsipildžiusia realybe. Sportuojančiai moteriai svarbiausia laikytis angliavandenių, baltymų ir gerųjų riebalų santykio. Maistas turi būti sveikas ir pilnavertis. Moterų ir merginų dienos mitybos plane turėtų būti 5 valgymai: 3 vidutinės porcijos ir 2 užkandžiai. Visada stenkitės sportuoti po pagrindinio valgio, o praėjus valandėlei po treniruotės galite pasirinkti lengvą užkandį. Taip aprūpinsite savo organizmą maistinėmis medžiagomis prieš treniruotę ir atsistatymui po jos, kad išsaugotumėte lieknus raumenukus. Siekdamos rezultatų stenkitės atsisakyti saldintų gėrimų bei tuščių kalorijų, kurios gaunamos iš daug cukraus turinčių produktų.

Dėl kokių problemų dažniausiai į jus kreipiasi moterys?

Daug metų asmeniškai sportuodama ir dirbdama trenere pastebiu vis augančias moterų gretas sveikatingumo klubo „Apelsinas“ treniruočių salėje. Moterys dažniausiai kreipiasi dėl svorio kontrolės, skaudančios nugaros, subalansuotos mitybos rekomendacijų ir asmeniškai pritaikytų mitybos planų, siekiančios išmokti tinkamai prižiūrėti savo kūną. Taip pat pas mane treniruotis ateina merginos, kurios nori ruoštis fitneso čempionatams. 

Kokių rezultatų tikėtis?

Įvairaus amžiaus ir fizinio pajėgumo moterys renkasi sveikatinantį sportą, fitnesą, būtent todėl, kad po treniruočių jaučiasi stipresnės ir grakštesnės. Tai yra būdas pasiekti stulbinančių rezultatų per pakankamai trumpą laiką. Galiu drąsiai pabrėžti, kad vyresnio amžiaus moterys, kurios pasirenka darbą su svarmenimis ir subalansuoja savo mitybą, atrodo jaunatviškiau ir jų kūno linijos mažai kuo skiriasi nuo jaunų merginų. Tai geriausia sporto rūšis, kurią pasirinkus galima savo kūną formuoti tarsi skulptoriui, pridedant ir atimant tam tikrus linkius. Juk fizinis aktyvumas ir judėjimas yra didelis džiaugsmas, kuris gali atsispindėti kiekvienos moters veide.

Kaip vertinate Ievos pasiektus rezultatus?

Jau pirmosios mūsų pažinties akimirką pastebėjau švytinčias Ievos akis. Ji su didžiuliu užsidegimu papasakojo savo norimus pasiekti sporto tikslus ir lūkesčius, kurie ją atvedė į sveikatingumo klubą „Apelsinas“. Ieva norėjo pagražinti kūno formas, sustiprinti nugaros raumenis, o šios dienos rezultatas yra numesti 23 kilogramai. Džiaugiuosi, kad mes kartu įgyvendinome moters lūkesčius, Ievos atkaklumu ir disciplina siekiant savo norimų rezultatų.

Kas jums svarbiausia padedant klientėms pasiekti jų sporto tikslų?

Kūno rengyba man visuomet asocijavosi su kažkuo daugiau nei sporto sale, prigrūsta įvairiausių treniruoklių. Kartais pasijaučiu lyg skulptorė ir tiesiog tirpstu nuo minties, kad savo kuriamu menu galiu džiaugtis kartu su žmonėmis, kurie savo pokyčių metamorfozę išgyveno su manimi. Siekiu, kad moterims vis dažniau užgimtų noras rūpintis savimi ir puoselėti savo neatrastą kūno grožį.

 

Mūsų sveikatingumo klubuose šeimai „Apelsinas“ visiems pradedantiesiems siūlome išbandyti nemokamą įvadinę treniruotę, kurios metu treneris atlieks Jums SMART FIT instruktažą. Instruktažas apima kūno sudėties analizę, bazinių judesių ir laikysenos testavimą, sudaroma mini programa. 

Tad jei pasiryžote imtis savo gyvenime permainų – registruokitės ČIA. 

Mūsų klubus rasite PC „Grandus“ (Taikos pr. 66A) ir PC „Studlendas“ (H. Manto g. 90).