„Boot Camp“ – treniruotė, kelianti naujus iššūkius

„Boot Camp“ terminas Jungtinėse Valstijose reiškia karinę fizinio lavinimo ir griežtos disciplinos stovyklą, kurioje šauktiniai per trumpą laiką sutvirtėja. Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ vyksta „Boot Camp“ grupinė treniruotė, kurios metu atliekami aukšto intensyvumo pratimai, skirti vystyti įvairias fizines ypatybes ir kelti savo kūnui vis naujus iššūkius.

„Apelsino“ sveikatingumo specialistas Ovidijus Čepaitis pasakoja, ką svarbu žinoti, renkantis aukšto intensyvumo „Boot Camp“ treniruotę.

Kaip vyksta „Boot Camp“ treniruotė?

Pradedame nuo aerobinio apšilimo, skirto šiek tiek pakelti kūno temperatūrą, dažniausiai bėgame ratu. Po apšilimo atliekame dinaminius tempimo pratimus ir skiriame laiko raumenų bei centrinės nervų sistemos aktyvacijai. Pagrindinė treniruotės dalis, kurią aš vadinu „linksmybėmis“ trunka apie 30 minučių, o po jos – atvėsimas, atliekant statinius tempimo pratimus ir diafragminį kvėpavimą.

Koks turi būti žmogaus fizinis pasirengimas, norint lankyti „Boot Camp“?

Kadangi treniruotė yra aukšto intensyvumo, manau, svarbiausia būtų pasitikrinti savo sveikatą (kraują, širdį) prieš pradedant. Jei gydytojai uždega žalia šviesą, tuomet tereikia noro, o visa kita yra išmokstama. Visgi prieš pradedant lankyti  „Boot Camp“, reikėtų žinoti, kaip teisingai atlikti bazinius judėsius – pritūpimą, įtūpstą, atsispaudimą, pasilenkimą iš dubens. Jei šių judesių žmogus nesugeba atlikti, tai ši treniruotė jam dar nėra tinkama, kadangi intensyvumas aukštas, o netikslūs judesiai didina traumos riziką.

Kam rekomenduotumėte rinktis „Boot Camp“ treniruotę?

 „Boot Camp“ rekomenduočiau praktiškai visiems, kurie nori per trumpą laiką sutvirtėti ir neturi širdies bei kraujagyslių ligų, rimtų sąnarių ligų. Kiekvieną pratimą galima pasunkinti arba palengvinti pagal kiekvieno galimybes, todėl nereikia bijoti naujų iššūkių savo kūnui. Klientai, sportuodami  „Boot Camp“ sutvirtėja fiziškai, pradeda labiau pasitikėti savimi, tampa ištvermingesni ir pagreitina savo medžiagų apykaitą.

Kodėl renkatės sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“?

Kvalifikuoti „Apelsino“ treneriai rodo puikų pavyzdį, kaip reikia sportuoti ir visuomet priverčia pasitempti. Man patinka sporto klubo atmosfera, kuri teigiamai ir energingai nuteikia, draugiškas ir gerą nuotaiką spinduliuojantis kolektyvas, taip pat grupinių treniruočių įvairovė ir gausa. Labai patogu, kad „Apelsinas“ yra arti namų.

Kokias grupines treniruotes lankote „Apelsine“?

Renkuosi aktyvias, intensyvias ir daug jėgų bei ištvermės reikalaujančias treniruotes, tokias kaip funkcinė, „Body Pump“ ir „Boot Camp“. Šie grupiniai užsiėmimai labai puikiai padeda deginti kalorijas, pasiekti norimų rezultatų, gerina fizinį aktyvumą, padeda sutvirtėti, stangrina kūną, išryškina raumenis ir puikiai ugdo fizinę ištvermę.

Kuo jums naudinga „Boot Camp“ treniruotė?

Į „Boot Camp“ treniruotę einu nuo pirmos dienos, kai tik pradėjau sportuoti „Apelsine“ – jau apie pusantrų metų. Išbandyti treniruotę paskatino lankanti draugė ir man labai patiko. „Boot Camp“ man naudinga tuo, kad treniruojamas visas kūnas ir visos raumenų grupės, gerinama koordinacija ir sudeginama daug riebalų.

Ar pirmosios treniruotės buvo sunkios?

Pirmos treniruotės, bent jau man, kurį laiką buvo sunkios. Bet su dideliu užsispyrimu ir ryžtu nepasidaviau, lankiau ir pasiekiau gerų rezultatų – tad viskas yra įmanoma, jei tik nori. Prieš pradedant lankyti „Boot Camp“ jau buvau sportavusi ir šiokį tokį fizinį pasirengimą turėjau. Tačiau jeigu salėje ir treniruotėse žmogus yra naujokas, patarčiau prieš pradedant lankyti „Boot Camp“ pasportuoti salėje su asmeniniu treneriu.

Kaip jaučiatės „Boot Camp“ treniruotės metu?

Patinka tai, kad treniruotė kaskart būna vis kitokia, reikalauja daug jėgų ir ištvermės. Puikus treneris sukuria teigiamą ir motyvuojančią atmosferą, neleidžia pasiduoti ir kaskart motyvuoja visą komandą stengtis, atiduoti visas jėgas. Tiems, kurie dirba protinį darbą, treniruotė padeda kuo puikiausiai atitrūkti ir išsikrauti.

Kokius pokyčius pastebėjote sportuodama?

Pajutau, kad  kūnas tapo tvirtesnis, stangresnis. Prieš pradėdama lankyti „Boot Camp“ treniruotes, maniau, kad turiu puikią koordinaciją – pasirodo, klydau. Per pirmąsias treniruotes net ir paprastus pratimus koordinacijai gerinti nebuvo lengva atlikti. Ne kartą teko sustoti, susikaupti ir bandyti iš naujo. Dabar džiaugiuosi, kad po treniruočių mano koordinacija pagerėjo. Taip pat labai gražiai išryškėjo raumenys, tad tiems, kurie nori ir siekia gražios stangraus ir raumeningo kūno išvaizdos – laikas išbandyti savo jėgas „Boot Camp“ treniruotėje.

Daugiau apie treniruočių naudą sužinokite čia: „Boot Camp“

Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ niūrų rudenį keičia laimingas ruduo – išbandykite ir patys įsitikinsite: registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai