Nei amžius, nei priaugtų kilogramų skaičius, nei sveikatos problemos nesustabdė noro ir ryžto pradėti sportuoti, o pasiekti rezultatai įrodė, kad viską išspręsti yra įmanoma. Rimantas Tiškus (63 m.) sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ sportuoja kartu su asmeniniu treneriu Mariumi Bertašiumi ir dabar gyvena sveikiau, aktyviau bei lengviau.

Per metus numetė 41 kilogramą

Rimantas sportuoti „Apelsine“, esančiame PC „Grandus“, pradėjo šiek tiek daugiau nei prieš metus ir buvo apdovanotas kaip daugiausiai kilogramų numetęs klientas. „Pirmojo mūsų susitikimo metu, atlikus „SMART“ diagnostiką, Rimantas svėrė 127 kilogramus, o riebalai sudarė net 44 procentus kūno masės. Pakeitus mitybą, jau po 10-ies dienų klientas atsikratė pirmųjų 5 kilogramų. Gerai nuteikiantis rezultatas buvo, kad prieš Kalėdas, Rimantas buvo numetęs 30 kilogramų ir „Apelsino“, esančio PC „Grandus“, apdovanojimuose jis buvo pasiekęs geriausių rezultatų  – tada svėrė 97 kilogramus. Šiandien klientas yra iš viso numetęs 41 kilogramą ir dabar sveria 86 kilogramus – tai pagal jo amžių ir ūgį yra normalus kūno svoris. Riebalų taip pat dvigubai mažiau – 22 procentai. Vos pradėjus sportuoti, 55,5 kilogramus Rimanto kūno masės sudarė vien riebalai, šiuo metu jie sudaro 19,7 kilogramų, o tai yra puikus rodiklis“, – apie savo kliento rezultatus pasakoja „Apelsino“ sveikatingumo specialistas Marius Bertašius.

Sportuoti nedrįso dėl amžiaus

Rimantas į sveikatingumo klubą „Apelsinas“ atėjo labai nedrąsiai, jautėsi sportui per senas ir galvojo, kad į klubą ateina tik jauni ir gražūs. Vyrui tuomet buvo 62-eji ir jis nerimavo, ar tokio amžiaus žmogui išvis galima treniruotis. „Sportuoti mane labiausiai paskatino žmona, o ir sveikata skundžiausi, buvau įveikęs sunkų gydymą, skaudėjo nugarą, kankino naktinis valgymas. Supratau, kad gyvenime trūksta disciplinos ir reikėjo ieškoti išeities. Pats ateiti į „Apelsiną“nedrįsau, tiesiog žmona privertė. Man buvo gėda dėl amžiaus ir didelio svorio, atrodė, kad sportuoja tik jauni ir gražūs, bet dabar suvokiu, kad nerimauti visiškai nereikėjo“, – patirtimi dalinasi R. Tiškus. Vyras laikui bėgant suprato ir pamatė, kad sportuoti į „Apelsiną“ ateina daug labai skirtingų, įvairaus amžiaus žmonių. „Dažnai pastebiu, kad žmonės savarankiškai be trenerio pagalbos sportuoja nelabai tikslingai ir rezultatų taip pat nepasiekia, todėl mano patarimas: jei norite pagerinti savo fizinę formą ir sveikatos būklę, rinkitės asmenines treniruotes su profesionaliu „Apelsino“ sveikatingumo specialistu“, – sako Rimantas.

Pagerino sveikatą ir atjaunėjo

Kaip teigia „Apelsino“ klientas, svorio jis prisiaugino per pastaruosius 10 metų, o numetė per metus, tuo pačiu susinormalizavo ir kraujo spaudimas bei kardinaliai pasikeitė kraujo tyrimų rezultatai. „Sporto ir sveikatinimosi pradžia buvo labai sunki, namie padėjo žmona, o sveikatingumo klube – treneris. Tada jaučiausi prastai, o dabar mano savijauta tiesiog puiki, sveikatos rezultatai ir kraujo tyrimai geri, turiu daug energijos. Nors dirbti man nereikia, bet vis tiek įsidarbinau, nes namuose sėdėti ir nieko neveikti tiesiog nusibodo. Visi sako, kad atjaunėjau, atsirado daugiau lengvumo, aktyviau leidžiu laisvalaikį, nejaučiu nuovargio“, – pokyčiais dalinasi R. Tiškus. „Apelsino“ sveikatingumo specialistą Marių Bertašių labiausiai džiugina ne tiek Rimanto numesti kilogramai, kiek pagerėję sveikatos rodikliai. „Dabar Rimato kraujo rezultatai, kaip sako medikai, yra idealūs, tarsi jaunuolio. Tik pradėjus sportuoti, Rimanto biologinis amžius rodė 77 metus, nors jam buvo 62-eji, dabar vyrui 63-eji, o biologinį amžių rodo 48-erių. Palyginus su pirmuoju atėjimu, kai netgi lipant į antrą aukštą, Rimantui reikėdavo vidury laiptų sustoti pailsėti, nes buvo sunku užlipti, tai dabar Rimantas laiptais kuo lengviausiai bėgte užbėga ir yra puikios fizinės formos. Kai sportuojame kartu, klientas jau gali atlikti tokius pratimus, kurių nepadaro netgi dauguma jaunesnių žmonių. Rimantas pasikeitė, dabar turi labai daug energijos, puikiai jaučiasi ir puikiai atrodo“, – rezultatais džiaugiasi sveikatingumo specialistas M. Beratšius.

Asmeninių treniruočių nauda

„Apelsino“ sveikatingumo specialistai asmeninių treniruočių metu visą savo dėmesį skiria kliento fizinės ir sveikatos būklės gerinimui, dalinasi profesionaliomis žiniomis, motyvuoja ir padeda pasiekti norimų geriausių rezultatų. Rimantas ilgą laiką ieškojo sveikatos problemų sprendimo įvairiais būdais, o reikiamą pagalbą atrado būtent „Apelsine“, sportuodamas su asmeniniu treneriu Mariumi Bertašiumi. „Bandžiau ir liekninamąsias tabletes, bet jos ničnieko nepakeitė, o pinigai labai dideli investuoti, taip pat stengiausi sau padėti ir kitais būdais – ėjau į baseiną, masažus, profilaktines mankštas, tačiau niekas netnešė tokių rezultatų kaip sportas su asmeniniu treneriu. Sveikatingumo specialistas Marius yra savo srities profesionalas, esu labai dėkingas už pasiektus rezultatus, mitybos patarimus, priežiūrą bei kontrolę ir žinau, kad tikrai sporto nemesiu. Kai jautiesi atsakingas ne tik prieš save, bet ir prieš trenerį, sulauki reikiamo individualaus dėmesio, tai pasiekti teigiamų pokyčių daug lengviau“, – asmeninių treniruočių nauda dalinasi R. Tiškus. Rimantas pradėjo nuo 3 asmeninių treniruočių per savaitę, o dabar su Mariumi sportuoja 1 kartą, kitus 2 kartus į „Apelsino“ sveikatingumo klubą sportuoti jau ateina savarankiškai pagal sudarytą individualią treniruočių programą. Kaip teigia sveikatingumo specialistas M. Bertašius, svarbiausia, kad klientas pats aiškiai suvoktų asmeninių treniruočių naudą savo sveikatai – svarbu atrasti kiekvienam žmogui tinkamiausius pratimus, tinkamai subalansuoti mitybą ir išlaikyti sveiką rezultato siekimą.

Registracija „Apelsiną“ išbandyti nemokamai