Atsikratęs 50 kg IT specialistas svajoja apie sporto aukštumas

Klaipėdietis Marius savo pasiekimais sporto salėje pribloškė ir save, ir visko mačiusius „Apelsino” sveikatingumo specialistus. Vos prieš metus sunkiai galėjęs daugiau pajudėti, šiandien jis jau rimtai rengiasi fitneso varžyboms.

Pabunda be žadintuvo

Mariaus gyvenimas per pastaruosius metus pasisuko mažiausiai 180 laipsnių kampu. Pakeitęs gyvenimo būdą 24 metų vaikinas dabar dažnai palydimas nustebusių ir susižavėjusių pažįstamų žvilgsnių. Nieko keisto – kardinaliai pasikeitė ne tik Mariaus išvaizda, bet ir savijauta.

„Anksčiau buvau „pelėda”, sėdėdavau prie kompiuterio per naktis, o dabar pabundu anksčiau nei suskamba žadintuvas ir jaučiuosi visiškai pailsėjęs, turiu daug energijos, jaučiuosi žvalus”, – pasakojo Marius.

Informacinių technologijų specialistas itin daug laiko praleidžia dirbdamas kompiuteriu. Nejudrus gyvenimo būdas ir lėmė tai, kad svoris pamažu vis augo.

„Sveikatos problemų neturėjau, man tiesiog pabodo būti tokiam”, – prisipažino jis. Ilgai savęs drąsinti nereikėjo.

Priėmęs sprendimą, vaikinas atvyko į sveikatingumo klubą „Apelsinas”, kur padėjo treneris Ramūnas Sendrius bei jo žmona mitybos specialistė Edita Sendrienė. Šios darnios komandos darbo rezultatai akivaizdūs – per metus Marius atsikratė net 50 kilogramų.

Jis teigė, kad labiausiai motyvavo ir į priekį ginė tai, jog svoris tirpo labai greitai. „Užsikabinau”, – šypsojosi Marius.

Treniruočių ima trūkti lyg oro

Jo asmeninis treneris Ramūnas labai gerai atsimena pirmuosius Mariaus žingsnius į kitokį gyvenimą: „Atrodė labai prastai – jam buvo sunku išsilaikyti ant bėgimo takelio, dėl didžiulio antsvorio net pastovėti ant vienos kojos atrodė per sunki užduotis. O šiandien jis padaro po 20 prisitraukimų – tiek iki tol niekada nesugebėjo.”

Valia ir darbštumas, anot trenerio, yra tai, ko labiausiai reikia nusprendus atsikratyti antsvorio. Užsispyrimo prireikia ne tik sporto salėje, bet ir keičiant kasdienį valgiaraštį.

Mariui teko atsisakyti krakmolo turinčių maisto produktų, duonos gaminių, riebios mėsos, saldumynų, taip pat greitojo maisto. Visa tai nebuvo taip sunku, kaip Marius tikėjosi.

Kur kas sunkiau kovoti su vienintele silpnybe – nenumaldomu noru mėgautis šokoladu. Tačiau nedidelis gabalėlis šio skanėsto vaikinui didelės žalos nepadarytų, nes mitybos specialistės nurodymų jis laikosi drausmingai, o į sporto salę keliauja penkis kartus per savaitę.

„Kai reikia kur nors išvykti savaitei, labai pasiilgstu treniruočių, jau neįsivaizduoju savo gyvenimo be sporto”, – sakė Marius.

Oda nesuglebo

189 cm ūgio Mariaus svoris dabar – 85 kg. Jis sako, kad jau pasiekė tai, ko norėjo.

Dabar jam svarbu toliau stiprinti raumenis ir palaikyti gražias kūno formas. Marius nepaprastai džiaugiasi tuo, kad, numetus tiek daug svorio, oda nesuglebo, o vietoj riebalų išryškėjo dailūs raumenys.

„Labai dažnai žmonės svorį meta greitai, tiesiog badaudami. Kilogramai staigiai nukrinta, lieka nukarusi oda, o rezultatas trumpalaikis – netrukus buvęs svoris sugrįžta. Kai svorį metame pamažu, tuo pat metu sportuodami, laikydamiesi sveikos mitybos principų, rezultatai būna visai kitokie”, – akcentavo treneris Ramūnas.

Svorį metantieji staiga turi atsisakyti mėgstamų skanėstų, kitų įpročių, o tai labai sunku. Anot didelę patirtį turinčio trenerio R.Sendriaus, kai svorio atsikratoma pamažu, žingsnelis po žingsnelio, išvengiama blogos nuotaikos, kuri dažnai apninka norinčiuosius antsvorio atsikratyti labai greitai.

Matydamas Mariaus norą sportuoti toliau, treneris pasiūlė išbandyti jėgas Europos fitneso čempionate. Jam Marius uoliai ruošėsi ir laimėjo 3-iąją vietą. Sėkmės ir sveikatos Mariui bei visiems, kurie pasiryžo gyventi sveikiau!

Visi norintys sveikai numesti svorį kviečiami pirmai nemokamai SMART konsultacijai su sveikatingumo specialistu ar kineziterapeutu. Registracija internetu: www.smarttraining.lt arba telefonu +370 612 22 622.

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai