Atsikračiusi antsvorio verčia kalnus

Klaipėdietė Jurgita Laurinaitytė prieš kiek daugiau nei metus pasakė sau, kad laikas keisti gyvenimą. Administracinį darbą dirbanti 35 metų moteris kentėjo dėl antsvorio.

Gyvenimo be sporto neįsivaizduoja

Nors didelių sveikatos problemų ji neturėjo, jautėsi prastai. Moterį lydėjo nuovargis ir apatija: „Grįždavau iš darbo ir tenorėdavau prigulti. Eidavau miegoti, kaip sakoma, kartu su vištomis.”

Ilgiau taip gyventi nebesinorėjo, tad Jurgita pravėrė netoli jos namų esančio sveikatingumo klubo „Apelsinas” duris. Sau išsikėlė iššūkį ir dabar negali atsidžiaugti – jos dienos tapo daug šviesesnės.

Moteris pirmiausia siekė atsikratyti papildomų kilogramų, kurie labai apsunkino jos kasdienybę. Ji lankė kalanetiką, stuburo mankštą, „Boot Camp” treniruotes.

Vėliau nusprendė, kad geriausių rezultatų galėtų pasiekti padedama asmeninio trenerio. Ir išties bendras darbas su sveikatingumo ir sporto klubo „Apelsinas” treneriu Dariumi Strakšiu jau davė puikių vaisių. Jurgita numetė 17 kilogramų ir dar norėtų atsikratyti bent 10.

„Jaučiuosi puikiai: visur bėgu, važiuoju, atrodo, galėčiau kalnus nuversti – tiek energijos turiu!” – džiaugėsi ji.

Jurgita prisipažino jau neįsivaizduojanti savo gyvenimo be sporto. Moterį džiugina tai, kad dėl geresnės savijautos jai nereikia imtis drastiškų priemonių ir atsisakyti to, kas teikia didelį malonumą.

Konsultacijos pas dietologą padėjo koreguoti mitybą, tačiau Jurgita neslėpė, kad griežtų dietų nesilaiko ir tikrai leidžia sau retkarčiais pasilepinti mėgstamu skanėstu. Saldžias nuodėmes ji atperka intensyviomis treniruotėmis.

Darbštumu nustebino ir trenerį

Treneris D.Strakšys tikino, kad su Jurgita dirbti paprasta, nes ji labai drausminga ir valinga: „Pasakau, kad pratimą reikėtų pakartoti 15 kartų, o ji kartoja 20. Toks užsidegimas labai sveikintinas. Būna žmonių, kurie, rodos, sportuoja ne dėl savęs, o todėl, kad taip liepia treneris. Su tokiu požiūriu daug sunkiau siekti tikslų.”

Jurgitos pažanga, pasiekta per metus, akivaizdi. Treneris prisiminė, kad per pirmuosius užsiėmimus Jurgitai buvo sunku atlikti pratimus, dėl antsvorio buvo sunkiau kvėpuoti, greičiau pavargdavo.

Moteris su savo treneriu sutarė, kad svarbu ne tik numesti svorio, bet ir koreguoti laikyseną, treniruoti sustingusius raumenis.

„Ištvermės ir užsispyrimo jai pakanka. Neabejoju, kad Jurgita tikrai pasieks visus tikslus, kuriuos sau kelia”, – įsitikinęs sveikatingumo ir sporto klubo „Apelsinas” treneris D.Strakšys.

Jurgita taip pat negailėjo šiltų žodžių su ja dirbančiam treneriui: „Esu labai jam dėkinga. Tai puikus treneris, kompetentingas, empatiškas.”

Programa – pagal poreikius

Treneris Darius pasakojo, kad sudarant individualią treniruočių programą pirmiausia atsižvelgiama į kliento norus ir tikslus.

Tada atliekama SMART diagnostika, kuri parodo, ar žmogus turi antsvorio, koks jo lankstumas, laikysena, raumenų ir sąnarių būklė, nustatomas metabolinis amžius.

Atsižvelgiant į kliento fizinį pajėgumą, pritaikomi pratimai, parenkamas darbo intensyvumas ir krūvis. Vėliau, remiantis treniruočių eiga, padaryta pažanga, programa koreguojama. Siekiant maksimalių rezultatų, testai atliekami nuolat, taip pat matuojamos kūno apimtys.

15 metų patirtį sukaupęs treneris pastebi, kad iš pradžių atėję sportuoti žmonės jaučiasi labai motyvuoti ir viską atlieka su dideliu užsidegimu. Tačiau vėliau motyvacijos mažėja. „Svarbu nuolat padrąsinti žmogų, nuteikti pozityviai. Dažnai užtenka nedidelio postūmio ir noras toliau sportuoti, stiprėja”, – sakė treneris.

Norintieji pasiekti užsibrėžtus treniruočių tikslus kviečiami į pirmą nemokamą SMART konsultaciją su sveikatingumo specialistu ar kineziterapeutu. Registracija internetu www.smarttraining.lt arba telefonu +370 612 22 622.

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai